5 sunde snacks i børnehøjde

Hver fredag byder vi weekenden velkommen med sofahygge og fredagsslik. Børn i byen har samlet fem sunde alternativer til bland selv-slikket.

Foto: Kristine GRundahl
15. december 2022
Af Kristine Grundahl

1. Frugt spyd

Køb ungernes yndlings frugt, skær det i mundrette stykker. Lad ungerne sætte frugten på små fine spyd, og så er der serveret.

2. Banan-is

Halvér nogle bananer, og placer en ispind i midten. Dyp toppen i smeltet chokolade, drys med ungernes favoritdrys, og så en tur i fryseren.

3. Slush Ice

Med et Zoku Slush Ice bæger kan du nemt lave hjemmelavet slush ice. Frys det indvendige bæger i 8-10 timer. Blend frisk frugt, eller lav en dejlig hyldeblomstsaft og kom det i bægeret. Vent, og rør så indtil du har opnået den ønskede konsistens.

4. Dadelkugler

Hak en håndfuld nødder med en håndmixer. Blend derefter en pose stenfri dadler med lidt vand til det bliver en lind masse. Bland dadler og mandler med 2 spsk. god cacao pulver, 2 spsk. havregryn, 2 spsk. peanut butter og kokosmel til du opnår en fast konsistens. Stil blandingen på køl 30 min, og form derefter små kugler der trilles i kokosmel eller fint hakkede nødder.

5. Popcorn

Drop de usunde mikro-popcorn. Med en Lekué popcorn skål til mikroovnen, laver du nemt sunde popcorn uden fedtstof. Bare hæl popcorn kærner og lidt vand i skålen, på med låget, og så en tur i mikroovnen, tilsæt lidt kryddersalt til de færdige popcorn.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben