Barsel i Valby

Hvis du bor i Valby, og er i tvivl om, hvad du og din baby skal lave under jeres barsel, så læs med her, hvor vi deler tips og tricks til de bedste barselsaktiviteter i dit hood.

Foto: Stephanie Lau
2. november 2022
Af Stephanie Mielnicki

Café-hygge

Foto: Mælk & Honning

Mælk & Honning

Den familievenlige café på Gammel Køge Landevej serverer morgenmad og frokost til både børn og voksne. Der er desuden indrettet et legeområde til caféens mindste gæster, som er farverigt, spændende for de små at kigge på, og samtidigt en flot og insta-venlig del af indretningen. Der afholdes desuden babyrytmik torsdage én gang om måneden. 

Hvor? Gammel Køge Landevej 22M

Riccos

Nyd din velfortjente morgen-, formiddags- og eftermiddagskaffe på en af Valbys mest populære kaffebarer. Hold øje med barnevognen gennem de store vinduespartier, eller tag baby med indenfor i varmen.

Hvor? Valby Langgade 66

Leg med baby

Foto: Valby Bibliotek

Valby Bibliotek

Din lille baby er måske ikke verdensmester i at koncentrere sig i mange sekunder af gangen, men det er aldrig for tidligt at begynde med lidt højtlæsning! Når tålmodigheden slipper op, kan I heldigvis også bruge biblioteket som tumle- og legestue, hvor I garanteret møder mange andre søde babyer og deres forældre.

Hvor? Annexstræde 2

Valby Vandkulturhus

Babysvømning er et hit hos de fleste små rollinger, så hvorfor ikke forsøge dig med en tur i det varme vand? I Valby Vandkulturhus er der et varmtvandsbassin, hvor du og din baby kan pjaske løs og blive nogle rigtige vandhunde.

Hvor? Julius Andersens Vej 1A

Valby Kulturhus

I Valby Kulturhus er der flere forskellige kulturtilbud til både børn og voksne. Din baby vil med sikkerhed have en fest til både babyrytmik og legestue, hvor der er mulighed for at hilse på en masse jævnaldrende, mens I hygger og har det sjovt.

Hvor? Valgårdsvej 4

Valby Kino

Babybio er en perfekt beskæftigelse for dig og din mødre/fædregruppe eller måske hygge med en ven, der også har en lille bebs. Hold øje med, hvilke film, der vises i babybio, og slå til, når der dukker noget spændende op.

Hvor: Gammel Jernbanevej 36

Langgadehus Plejecentret

Der er ikke noget mere livsbekræftende end små babyer, så hvorfor ikke lade dit pragteksemplar sprede glæde blandt de ældre på jeres lokale plejehjem? Som besøgsbaby i Københavns Kommune tager du og din baby på besøg til en kop the eller kaffe og en snak på tværs af generationer - I bestemmer helt selv, hvor ofte og hvor længe.

Hvor? Valby Langgade 97

De lokale kirker

Din baby vil sikkert synes, at det er en fest at synge og lave fagter til babysalmesang i kirken. Tjek tilbuddene i Timotheuskirken, Vigerslev Kirke, Jesuskirken og Aalholm Kirke, og bliv klogere på, om der kræves tilmelding og betaling i jeres lokale kirke.

Snacks to-go

Foto: Impact Roasters

Impact Roasters

Hos Impact Roasters kan du hente kaffe til trilleturen med god samvittighed! Udover at servere virkelig god kaffe, er kaffebaren nemlig et socialt projekt, som sikrer en god levestandard for de hårdtarbejdende kaffebønder i Etiopien, hvor kaffen produceres. 

Hvor? Valby Station og Langgade Station

Paradis Is

Der er ikke noget som en god is på en varm sommerdag - eller en hvilken som helst anden dag, for den sags skyld. Tril forbi Paradis Is, og find den ultimative snack, så resten af turen rundt med din lille bliver endnu hyggeligere - mums!

Hvor? Toftegårds Allé 40

Emmerys

Efter at have været tidligt oppe igen igen, har du sikkert brug for flere måltider, for at holde dig kørende, inden det bliver frokosttid. Tank op på Emmerys med lækkert bagværk til trilleturen.

Hvor? Trekronergade 147B

Shopping

Foto: Børneloppen Valby

Børneloppen

Der er mange gode grunde til at kigge forbi Børneloppen, når bebs mangler noget til garderoben eller legehjørnet. Her finder du nemlig billige, brugte varer, som leder efter et nyt hjem. På den måde sparer du både miljøet og din pengepung fra at købe nyt-nyt-nyt.

Hvor? Gammel Køge Landevej 135

Spinderiet

I Valbys indkøbscenter finder du alt, hvad du har brug for. Tøj, sko, indretning og dagligvarer til både dig og baby. Og så er der en masse hyggelige caféer, hvor I kan slå jer ned, når der er brug for et pitstop.

Hvor? Bomuldsgade 4

Babysam

Med en baby i hjemmet, er der ofte et eller andet, man pludseligt mangler. Alt fra babyservice og drikkedunke til turen til klapvogne og autostole. Det hele finder du heldigvis i Babysam, som har alt, hvad din baby har brug for - og meget mere. Kig forbi og få god vejledning ligegyldigt, hvad I står og mangler.

Hvor? Roskildevej 181

Mødrehjælpen

Tag et smut forbi din lokale Mødrehjælpen, og shop babys nye garderobe og legetøjsudvalg blandt de mange aflagte sager. Når du alligevel skal forbi, kan du også lige så godt tage juniors gamle tøj med som en donation, så nogle andre kan få glæde af det.

Hvor? Valby Langgade 37-39

Gåture

Foto: Stephanie Mielnicki

Søndermarken

Godt nok er Søndermarken en del af Frederiksberg Have, men den fortjener alligevel lidt Valby-kærlighed. Der er nemlig store stier, hvor du kan gå lange ture med barnevognen, åbne vidder, hvor du kan tumle løs med din baby, og så er der en udkigspost med udsigt ind i Zoologisk Have, så I kan kigge på savannens dyr, når I er på tur i det grønne.

Valbyparken

Valby har også sin egen park, som tilmed er Københavns allerstørste. Den indeholder op til flere gode legepladser, samt en masse spændende områder, hvor I kan gå på opdagelse - temahaverne, rosenhaven, den grønne frøpark, søen, kysten, trojaborgen, den svenske sten og den gamle benzinstander.

Damhussøen

I grænselandet mellem Valby, Vanløse og Rødovre ligger den store Damhussø, som er det oplagte gå-tur-med-barnevognen-spot. Der er grønt, vand og fred og ro og bare helt igennem hyggeligt.

Legepladser

Foto: Stephanie Mielnicki

Legepladsen ved Kirsebærhaven

På legepladsen er der både aktiviteter for de helt små og for de større børn. Til de små børn som din baby er der for eksempel et lille, grønt bakkelandskab, hvor man kan kravle på opdagelse, vippedyr, en hængekøje og en kæmpesnegl. 

Hvor? Kirsebærhaven 14

Legepladsen i Vigerslevparken

Der er både småbørnsgynger og babygynger, som med garanti er et hit for de små! Desuden er der en bred rutsjebane, en mini-klatrevæg og en masse stolper, samt et lille piratland med både sandkasse, bro og skib.  

Hvor? I Vigerslevparken ved Lykkebovej/Engdals Allé

Legepladsen på Vigerslev Allé

På Vigerslev Allé finder du legepladsen med det perfekte småbørnsområde. Din baby kan både gynge i babygynge, balancere på trædesten og lave sandkager i sandkassen, som kan serveres på sandkagebordet eller i legehuset.

Hvor? Adgang fra Kærskiftevej 151-159

Legepladsen i Trekronergade

Legepladsen har familiehængekøje, så både du og baby kan få jer et hvil midt i legen - ikke dårligt, vel? Derudover er der en vippebænk, et legehus og en sandkasse med tarzanbane og sandkagebord.

Hvor? Vigerslev Allé/Trekronergade

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben