Tips til dig, der skal arrangere babyshower

Babyshower er en amerikansk tradition, som efterhånden har vundet godt frem i Danmark. Vi har støvsuget nettet for gode babyshower-idéer - læs med her, hvis du kender en kommende mor, der skal fejres og forkæles.

Foto: Pexels
15. december 2022
Af Nanna Enevoldsen

9 måneder er lang tid, især når man når de sidste 2-3 stykker, hvor maven er stor og mobiliteten det modsatte. Derfor kan det være hyggeligt at få besøg af alle sine veninder og kvindelige familiemedlemmer - specielt hvis de overdynger én med mad og flotte kager, samt gaver til den lille ny. Netop dette er hele konceptet bag et babyshower. Kvinder, som står den gravide nær, fejrer hende med mad, gaver, babysnak og sjove lege. Det er en dag, hvor al fokus er på moren og den tid hun går i møde. Babyshowers er ofte surprise parties arrangeret af en mor eller en veninde.

Foto: Pexels

Oppyntning

Pynt feststedet op med for eksempel flagbannere, papirbolde eller guirlander, og køb babyshower-servietter, stearinlys, konfetti, balloner og bordpynt. Køb evt. også nogle flotte papsugerør, der passer ind i farvetemaet. Sørg for at få den gravide ud af huset eller hold festen hos familie eller venner, så I har god tid til at pynte op. En lille sød ekstra ting, som intet koster, er en kasse med sedler fra hver af gæsterne, som tilbyder sin hjælp når barnet er kommet til verden. Det kan fx. være en støvsugning, en brunch, en pasning så mor og far kan få lidt alenetid og så videre. Lav sedlerne på farverigt papir, så de pynter.

Lege

Til et babyshower hører sig for det meste også nogle sjove, hyggelige lege inden for baby-genren. En af de mere populære af slagsen er ”Baby tips og lotto”, hvor gæsterne skal gætte på forskellige ting omkring babyen, såsom køn, fødselsdag og tidspunkt, vægt, længde, øjenfarve, hårfarve, navn med mere. Vinderen findes ved endnu en hyggelig sammenkomst, når babyen er kommet til verden. En anden gætteleg er en form for ”Tip en 13’er”, hvor man skal gætte hvilke egenskaber, man tror moren ønsker at barnet får fra henholdsvis hende selv og faren. Moren udfylder også selv skemaet og dermed facitlisten. Hver gæst kan også medbringe et babybillede af sig selv, og så gælder det ellers om at gætte, hvem der er hvem.

Foto: Børn i byen

Mad

Maden er helt central til et babyshower. Hvis hver gæst medbringer en ret, så får I et flot og mangfoldigt bord. Den mest almindelige form for babyshower-mad består af snacks som pølsehorn, pizzasnegle, frikadeller og masser af kager og frugt. Lav for eksempel nogle flot dekorerede cupcakes, hjemmebagte hindbærsnitter, kager, som på den ene eller den anden måde har noget med babyer at gøre (måske en decideret babykage) og suppler med flotte frugtspyd. I kan selvfølgelig også bestille mad udefra.

Foto: Børn i byen

Gaver

Det bedste tip må være, at I slår jer sammen. Lav en pulje med gaver, så der ikke er en masse af det samme. Overfør eksempelvis pengene til én person, som står for at købe det hele. Af gode gaveidéer kan en såkaldt "blekage" af stofbleer nævnes (se billede øverst). Derudover er forskellige legeredskaber, sutter og sutteklude med navn, lækre badeprodukter og en mor- og/eller far-kurv med lækkerier også populære gaveforslag. Men husk at lade være med at købe de ting, forældrene allerede selv har skaffet - forhør jer på en neddæmpet måde, om der er noget, de mangler.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben