Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også, at byens teatre opsætter magiske juleforestillinger for hele familien. Vi guider jer til årets juleteater lige her.

Foto: Folketeatret

Englene i sneen

Hvor? Folketeatret
Hvornår? 25. november-18. december
Hvem? Børn fra 4 år

Oplev en magisk, smuk og rørende julefortælling om søstrene Maja og Babette, der må begive sig af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Da sneen begynder at falde, mister de to piger orienteringen og farer vild i mørket. Under den fortryllende stjernehimmel er en magisk julekugle fuld af overraskelser og hemmeligheder, og nu er spørgsmålet, om Maja og Babette når frem i tide. Lad jer henføre af live cellomusik og en fin fortælling om noget, der er større end os.

Foto: Riddersalen

Vintersilhuetter

Hvor? Riddersalen
Hvornår? 17. november - 18. december
Hvem? Børn fra 6 år

I Vintersilhuetter flettes nogle af H.C. Andersens smukkeste eventyr sammen til en julefortælling for hele familien. Her møder I bl.a. længselsfuldt grantræ, en forelsket snemand og et slot fuld af dansende blomster. En lille forfrossen pige tænder lys, imens poesiens fugl synger om alt det, der ender og begynder.

Husk at medlemmer af Børn i byen Klubben får op til 25% rabat på billetter til “Vintersilhuetter” på Teatret Riddersalen.

Foto: Nørrebro Teater

Et juleeventyr

Årets juletradition er tilbage på Nørrebro Teater. Tag hele familien og alle dine venner med ind for at få et solidt skud julestemning i selskab med julehaderen Scrooge og hans tre juleånder.

Hvor? Nørrebro Teater
Hvornår? 1.-23. december
Hvem? Børn fra 7 år

Foto: Anemonen

Når du ser et stjerneskud

Hvor? Anemonen
Hvornår? 22. november - 22. december
Hvem? Børn fra 5 år

Oplev  juleklassikeren på Anemonen om den højgravide Sofie, der lejer et usselt værelse af Madsen, der til jul vil klæde sig ud som den rare julemand og sælge plastikjuletræer foran sin ejendom. Her møder I også Nissen på loftet, forfatteren og baggårdskatten Hannibal.

Foto: Det Lille Teater

Nøddeknækkeren og Musedronningen

Hvor? Det Lille Teater
Hvornår? 29. oktober - 18. december
Hvem? Børn 4-12 år

Oplev Nøddeknækkeren og Musedronningen - en ny dramatisering af det klassiske juleeventyr. Lillejuleaften fanger Maries mor tre mus. Snart dukker husets musedronning op under juletræet og kræver, at Marie finder hendes tre forsvundne unger. Derfor rejser Marie julenat ud for at finde de tre mus. Heldigvis får hun hjælp af sin skøre onkel Drosselmeier og hans magiske nøddeknækker.

Foto: © Torben Sørensen / Kalabas

Det Bimler og Bamler

Hvor? Teater Vestvolden
Hvornår? 3. - 11. december
Hvem? Børn fra 4 år

Oplev gæstespillet "Det Bimler og Bamler" om kirketårnet,  der bimler og bamler. Og om grantræerne der dufter, og nisserne der er på spil. Skuespiller André Andersen har nisseblod i årerne. Hans oldefar var fortællenisse af første grad, og han elsker at fortælle de historier, som hans oldefar har fortalt.

© Moomin Characters. Foto: Lasse Frank

Da julen kom til Mumidalen

Hvor? Teatret Zeppelin
Hvornår? 25. november - 23. december
Hvem? Børn fra 5 år

Oplev Mumi på scenen! Glæd jer til en flot og stemningsfuld juleforestilling, baseret på den finske forfatter Tove Janssons illustrerede bog af samme navn. Der er mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne og møde de livagtige dukker efter hver forestilling.

Foto: Hanne Hastrup

God jul, Cirkeline

Hvor? Teater V i Prøvehallen
Hvornår? 6.-23. december
Hvem? Børn fra 3 år

Tag børnene med i teatret og oplev juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Gaver skal pakkes ind, hjerter flettes, og så skal der også være plads til at synge og lege. Senere drager de ud i skoven efter juletræet. Det er koldt, og sneen falder hvid. I skoven møder vi den skurkagtige kat, de sjove skovnisser, og sidst, men ikke mindst, snemusen Knud med den røde tud. Og så bliver det endelig juleaften.

Foto: Nanna Ernst

Agent nul nul nisse

Hvor? Kulturium Musikteater
Hvornår? 1.-22. december
Hvem? Børn fra 3 år

Hvad gør man, hvis julemanden mister sit gode gamle julehumør, og slet ikke kan finde det igen, lige meget hvor han kigger henne på sit store slot? Bliver det så overhovedet jul, som det plejer? Her er der vist tale om en sag for julens tapre redningsmand AGENT NUL NUL NISSE!

Foto: Eventyrteatret

Nissen uden navn

Hvor? Tivolis Glassal
Hvornår? 26. november - 18. december
Hvem? Børn fra 5 år

Når julelysene tændes i Tivoli, er Eventyrteatret klar med deres nye julemusical ”Nissen uden navn”. Forestillingen er 1 times forrygende familieunderholdning om juleparken, der skal gøres klar til den årlige julefest. Problemer er bare, at alle havenissestatuerne er forsvundet, med undtagelse af en enkelt, som er blevet bragt til live...

Foto: Henrik Petit

Nissebanden i Julemandens Land

Hvor? TELTET på Bakken
Hvornår? 3.-18. december
Hvem? Fra 5 år

Tag med Nissebanden på rejse til det mytiske Grønland, til Julemandens Hus og de forsvundne stjernesten! Glæd jer til en skøn historie, fremragende sange, nisser og magi. Der er garanti for at komme i rigtig julestemning, når der skal synges med på Risengrødssangen og alle de andre Nissebande-sange i selskab med de kendte nisser fra DR's julekalender, der er blevet synonym med jul for tre generationer.

Foto: HamletScenen

Helligtrekongersaften

Hvor? HamletScenen
Hvornår? 19. november - 11. december
Hvem? Fra 6 år

Oplev en juleeventyrlig dukketeaterforestilling for hele familien. I Shakespeares elskelige kærlighedskomedie møder vi de unge og adelige tvillinger Viola og Sebastian. Grundet et dramatisk skibsforlis adskilles de fra hinanden, og genforenes lykkeligvis til slut efter en malstrøm af intriger, dobbeltspil og kærlighedsforviklinger. Der er hyggelig juleworkshop efter  hver forestilling.

Foto: Julemysteriet

Julemysteriet

Hvor? KU.BE
Hvornår?  3.-18. december 
Hvem? Fra 3 år

 Glæd jer til Musicalteatrets  familiemusical “JULEMYSTERIET” – en hyggelig, underholdende og sjov teaterforestilling for hele familien. Her følger man pakkenisse ’37’, der drager ud på en rejse for at finde det mystiske Julehjerte. Undervejs får han hjælp af sin nabo-nissepige Julianna, rensdyret Allan, Isdronningen fra Ishøj, bagermanden Kringle og bagerkonen Klejne, rejseguiden Onkel Porto og mange flere.