Teatermagi: Her er årets juleforestillinger for børn

I ventetiden frem mod juleaften er der masser af hyggelige og magiske juleforestillinger for både store og små. Læs med når vi guider jer til alle de fortryllende børneforestillinger her.

Foto: Meridiano Teatret
29. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen indeholder annonce

DR Koncerthuset

Foto: Jul i Ramasjang

Jul i Ramasjang

Igen i år er Koncertsalen pyntet op til jul. Det nisseklædte spirekor myldrer rundt på scenen, og de kendte og elskede Ramasjang-figurer og værter byder indenfor i varmen til alle tiders musikalske rejse gennem julekalendere og julemusik.

Hvor? DR Koncerthuset
Hvornår? 21.-22. december
Hvem? Alle

Teatret Zeppelin

Foto: Da julen kom til Mumidalen

Da julen kom til Mumidalen

Da Mumifamilien bliver vækket midt i deres rare vintersøvn af Hemulen under stort postyr, vågner de op til en forandret verden. Mumidalen er klædt i et tindrende hvidt, tykt og iskoldt lag sne – et fuldstændig ukendt naturfænomen for mumierne.

Hvor? Teatret Zeppelin
Hvornår? 25. november - 19. december
Hvem? 4-10 år

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du op til 50% på billetter på torsdage og fredage kl. 12 og lørdage og søndag kl. 11 og 13

Eventyrteatret

Foto: Eventyrteatret

Et juleeventyr

Eventyrteatrets opsætning i Glassalen i Tivoli af Et juleeventyr er en nyfortolkning af Charles Dickens klassiske historie. Her er både gys og grin, når de tre juleånder opsøger den stenrige Nisse for at lære ham, at livet og ikke mindst julen handler om gavmildhed og næstekærlighed.

Hvor? Glassalen i Tivoli
Hvornår? 25. november - 17. december
Hvem? Fra 5 år

Teater V

Foto: Teater Next

God Jul, Cirkeline

Se eller gense Teater Next’s søde, sjove forestilling om Cirkeline og hendes musevenner. En hyggelig juleforestilling fyldt med humor, julestemning og iørefaldende musik. Årets juletradition for de mindste og deres voksne.

Hvor? Teater V
Hvornår? 1.-20. december
Hvem? Fra 3 år

Anemonen

Foto: © Scenen.dk

Når du ser et stjerneskud

Den højgravide Sofie lejer et usselt værelse af Madsen, der til jul vil klæde sig ud som den rare julemand og sælge plastikjuletræer foran sin ejendom. På kvisten bor den verdensfjerne forfatter og på loftet Nissen, der ikke har fået noget Risengrød i 77 år. Baggårdskatten Hannibal klager over madkvaliteten i skraldebøtten og alt er temmelig trist. Men så lander to engle i baggården og får sig en lille snak om stjerneskud. Det hører Nissen, og så kommer der gang i miraklerne.

Hvor? Anemonen
Hvornår? 24. november - 22. december
Hvem? Fra 5 år

Folketeatret

Foto: Meridiano Teatret

Englene i sneen

Et mytisk og magisk juleeventyr begynder, da to søstre må begive sig afsted for at finde hjælp til deres fødende mor. I en verden hvid som englevinger, men også mørk som den sorte nat folder sig en fortryllende fin fortælling ud om noget, der er større end bare dig og mig. Englene i Sneen er et vidunderligt smukt og rørende juleeventyr af Meridiano Teatret.

Hvor? Folketeatret
Hvornår? 1.-20. december
Hvem? Fra 5 år

Det Kongelige Teater

Foto: Det Kongelige Teater

Nøddeknækkeren

Der er julehygge af højeste karat til alle aldre, når lille Marie og hendes nøddeknækkerprins drager ud på en farefuld og forunderlig rejse, hvor alt kan ske. Og det hele sker til tonerne af Tjajkovskijs musik, der med sine mange genkendelige, iørefaldende temaer, sin fantasifulde humor og sin overraskende og raffinerede idérigdom er blevet et af de mest elskede værker i musikhistorien. Glæd jer til Nøddeknækkeren!

Hvor? Det Kongelige Teaters Gamle Scene
Hvornår? 24. november - 22. decemeber
Hvem? Fra 7 år

Tivolis Koncertsal

Foto: Snedronningen i Tivolis Koncertsal 2020

Snedronningen

Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner, men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker, og én af splinterne rammer Kay i hjertet og en anden rammer ham i øjet. Dronning Margrethe er igen den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder.

Hvor? Tivolis Koncertsal
Hvornår? 30. november - 23. december
Hvem? Fra 8 år

Aveny-T

Foto: Mike Reuter

Den Store Nisseprøve

I Den Store Nisseprøve skal de to nisser Nis og Nissesisse i skole, for det er nemlig sådan, at alle nisser hvert 100 år skal til nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse. En sjov, interaktiv og hyggelig juleforestilling proppet med skønne julesange.

Hvor? Aveny-T
Hvornår? 5.-7. december
Hvem? Fra 4-10 år

Zebu

Foto: Zebu

24 hemmeligheder

24 små hemmeligheder er en alternativ teateroplevelse: små hemmeligheder til store overraskelser i en sanselig og kreativ vandring gennem byens største julekalender! Her kombineres æstetisk oplevelse med kreativ medskabelse, og som besøgende kan I selv bestemme fart og tempo, tage en pause, snuppe en bid mad eller nyde et par æbleskiver i caféen. Sammen med Børnekulturhus Ama’r åbner ZeBU endnu engang dørene til en juleoplevelse udover det sædvanlige.

Hvor? Zebu
Hvornår? 26. november - 20. december
Hvem? Fra 3 år

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben