20 børnevenlige spisesteder i København

Det er et hit at tage ud at spise sammen hele familien, men nogle gange kan det være svært at finde et sted, hvor der både er god mad og plads til børn. Her får I inspiration til børnevenlige caféer og restauranter i København.

Foto: Stephanie d'Aceria
24. oktober 2023
Af Nanna Andersen

Indre by (København K)

Foto: Nyhavns Færgekro, Tholstrups restauranter

Tholstrups restauranter

Børnefamilier bydes velkomne med åbne arme på 3 af Tholstrups restauranter i København. Tag for eksempel familien med på Nyhavns Færgekro, hvor ungerne kan gå på opdagelse på de to etager fyldt med historie, sjove genstande og udsigten over havnens både og farverige huse. I kan også spise i de hyggelige rammer på Peder Oxe, hvor der er taget højde for de mindste gæster med en børnemenu. Cap Horn er også et besøg værd med hele familien, hvis I er til de økologiske valg. Restauranten er kendt som den første økologiske i Danmark, og så er stemningen hyggelig og uformel med ild i pejsen og hjemlig hygge. På alle 3 restauranter får børnene farveblyanter og et menukort med opgaver på, så ingen keder sig ved bordet.

Hvor? Nyhavns Færgekro - Nyhavn 5, 1051 København K, Peder Oxe - Gråbrødretorv 11, 1154 København K, Cap Horn - Nyhavn 21, 1051 København K

Foto: Capa

Capa

Med Casper Sobczyk i spidsen for restaurant Capa er man garanteret en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige. Restauranten byder dog hele familien velkommen og børnene har fået deres egen menu i særklasse, der er både sjov, spændende og velsmagende.

Hvor? Rådhuspladsen 57, 1550 København K.

Foto: Boulebar

Boulebar

I efteråret 2016 åbnede Boulebar i Nørregade, og introducerede et helt nyt koncept med en kombination af restaurant og det franske kuglespil petanque - eller boule, om man vil. Boulevar er en sikker vinder, hvis I vil have en ekstra sjov oplevelse sammen med et lækkert måltid. Om aftenen er der høj musik og barstemning, og her er det dermed ikke så oplagt at tage børnene med, men om dagen er der hyggeligt og masser af plads for børnene at boltre sig på. Nyd en lækker tre-retters brunch med alt hvad hjertet kan begære af bl.a. croissanter, ost, pølser, yoghurt og vafler I selv kan lave, og slut af med en petanqueturnering. Mad og petanquebaner kan købes i kombipakker, og det er en god idé at bestille i forvejen, hvis I vil være sikre på, at der er ledige baner.

Hvor? Nørregade 18, 1165 København K

Vesterbro

Sweet Surrender. Foto: Ursula Bach

Café Sweet Surrender

Kender du ikke allerede til Café Sweet Surrender på Vesterbro, må du straks af sted, da den er en af de bedste caféer i byen til dig med små børn. Atmosfæren er meget afslappet, da der stort set kun er andre børnefamilier – så her behøver du absolut ikke at stresse over en grædende baby eller et væltet glas. Til de voksne tilbyder caféen lækre og uformelle salater og sandwiches samt kager og kaffe, og til børnene er der også en masse at vælge i mellem, fx havregrød eller grøntsagsstænger med hjemmelavet hummus. Her er både højstole, hyggehjørne og legetøj samt pusleborde på toiletterne. Som en ekstra bonus huser caféen forskellige aktiviteter, fx babyrytmik og førstehjælpskurser.

Hvor? Dybbølsgade 49, 1721 København V

Med Børn i byen Klubben får du en gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch

Café Sonja. Foto: Hege Lindeberg

Café Sonja

Café Sonja, som ligger i Saxogade, og er opkaldt efter 1960’ernes tv-succes Sonja fra Saxogade, er en hyggelig familiecafé med fokus på kvalitet, bæredygtighed og den gode stemning. Caféen har tidligere vundet Børn i byen Prisen, og er en populær café for børnefamilier og mødregrupper, ikke mindst på grund af deres budgetvenlige menukort. Der er plads til leg og bevægelse i det særligt indrettede børnerum, og stedet har gode puslefaciliteter og godt udsyn til barnevogne. Maden er indbydende og uhøjtidelig, priserne rimelige og menuen børnevenlig.

Hvor? Saxogade 86-88, 1662 København V

Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat på hele købet

Foto: ABSALON

ABSALON

Trænger I til en anderledes og uhøjtidelig madoplevelse med langborde, god stemning og fælleskab, så skulle I prøve at tage til fællesspisning i ABSALON. ABSALON er Vesterbros moderne forsamlingshus, indrettet i den gamle Absalonskirke på Sønder Boulevard. De betegner sig selv som en udvidet dagligstue, og det er netop hvad de er; et sted hvor folk i alle aldre kan droppe ind og få sig et lækkert hjemmelavet måltid og en kop kaffe til billige penge. Samtidig har de et utal af forskellige aktiviteter og arrangementer som fx loppemarkeder og banko. Stedet bliver flittigt brugt af småbørnsforældre og mødregrupper, da der er god plads til de små at boltre sig på. Hver aften alle ugens syv dage er der fællesspisning, som kun koster 50 kr. pr person i hverdagene og 100 kroner i weekenden (børn til og med 3 år spiser gratis). Maden serveres på store fade, som man er fælles om at dele ved hvert af de store langborde. Se ugens menu her.

Hvor? Sønder Boulevard 73, 1720 København V

Østerbro

Foto: Laundromat Café

The Laundromat Café

The Laundromat Café er et oplagt sted at spise - både med dine store børn og med din lille baby. Hos The Laundromat på Østerbro har du et særligt godt udsyn til barnevognen fra vinduet. Parker barnevognen langs caféen, mens du nyder caféens lækkerier. Der findes sågar en dør, der kan åbnes på siden af caféen, så du kan stikke hånden ud og give baby sutten, hvis det skulle blive nødvendigt. Menukortet byder på herligheder, der vil falde lige i ungernes smag med både burgers, fritter, shakes og meget andet godt!

Hvor? Århusgade 38, 2100 København Ø

Stacy's Diner Køge. Foto: Caroline Gruth Hemmingsen

Stacy's Diner

Den amerikanske diner-kæde Stacy's Diner er åbnet på Trianglen på Østerbro. Her kan I nyde burgere, pomfritter og milkshakes i autentiske diner-omgivelser. Både børn og voksne vil uden tvivl elske at besøge stedet, der emmer af 1950'erne, Grease og USA!

Amager

Kulturhuset Islands Brygge. Foto: Caroline Meldgaard

Bryggens Spisehus

I caféen i Kulturhuset Islands Brygge er der masser af plads med frit udsyn gennem panoramavinduerne til både vandet og barnevognene. De har masser af højstole, og i kælderen er der puslerum og en blød sofa, som de fleste bruger, når de skal amme - men man er også velkommen til at amme oppe i caféen. Menukortet består om dagen af klassiske og bredtfavnende caféretter samt smørrebrød med et modernet og nytænkende præg. Aftenkortet byder på alternative udskæringer og masser af nuanceret seafood efter sæsonen. Maden kan i sommerhalvåret indtages på den store, lækre terrasse.

Hvor? Islands Brygge 18, 2300 København S

Nørrebro

Foto: Stephanie Mielnicki

Bette Café

Det kan være svært at finde en café, hvor der er plads til små børn. Men fortvivl ikke - Bette Café på Nørrebro har både tumlerum med madrasser og legetøj. Her er der plads til børn og babyer, pusleplads, familievenlige snacks og meget mere. Og så er caféen bare rigtig hyggelig. Perfekt pitstop med familien. Bette Café holder ofte hyggelig børne- eller babyevents.

Hvor? Guldbergsgade 11, 2200 København

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på Bette Café

Foto: Food Club Copenhagen

Food Club

Madklubbens Food Club København elsker børnefamilier. Med deres "tag-selv-bord"-koncept indbyder stedet til at slappe af og afstresse, mens der i køkkenet er fokus på lækre retter lavet af gode rådvarer, som også falder i børnenes smag. Alle børn under 6 år er gratis og børn op til 12 år kan spise med for 100 kr. Nå ja, og så er der økologisk softice fra Hansen Is ad libitum - også til de voksne.

Hvor? Sortedams Dossering 7C, 2200 København N

Foto: Norbro

Norbro

Hvis I leder efter en børnevenlig café, så skal I tage forbi Norbro på Nørrebrogade. Her kan I både nyde en lækker brunch, frokost eller få et lækkert stykke kage til kaffen. Og så vil caféen rigtig gerne sørge for, at børnefamilier føler sig velkomne, så der er indrettet et legerum. Her kan ungerne lege med biler, biltæppe, legekøkken og slænge sig i puder.

Hvor? Nørrebrogade 44, 2200 København N

Frederiksberg

Foto: Stephanie d'Aceria

Frankies

Frankies på Frederiksberg langer ikke kun lækre pizzaer over disken. Her finder I også det sejeste lyserøde legerum med boldbassin, rutjsebane og diskokugle! Ungerne kan også farvelægge deres egne pizzaer på papir, eller dekorere filtpizzaer på væggene. Her er masser af underholdning for de små, et dejligt overskueligt menukort samt lækre lemonader.

Hvor? Allegade 2, 2000 Frederiksberg

KU.BE. Foto: Mathias Vejerslev

The Social i KU.BE

Besøg The Social i KU.BE, der serverer aftensmad onsdag-lørdag. Alt mad er lavet fra bunden, og der er skruet op for lækkerheden bl.a. med brug af lokale grønsager. Før eller efter maden, kan I gå på opdagelse og udforske balance, højder og klatreevner på legebakken, den indendørs rutsjebane, klatrelabyrinten og alle de mange andre legeinstallationer rundt om i huset. Se ugens menu her

Hvor? Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Foto: FOLK

FOLK

Hos Restaurant Folk i ZOO er der virkelig tænkt på børnene. Her er der bl.a. indrettet et legeområde med tumlemøbler for mindre børn midt i restauranten, så forældre kan holde øje med ungerne, mens de spiser. Derudover er der både højstole, tegnegrej samt puslelounge med sofa og mikrobølgeovn, så sutteflasken kan varmes. Stemningen er afslappet, akustikken skøn og indretningen lys og skandinavisk. Som ekstra bonus er priserne virkelig rimlige, så I bliver ikke ruineret! Dog skal I have billet til ZOO, for at besøge restauranten.

Hvor? Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Valby

Foto: Mælk og Honning

Mælk og Honning

Den familievenlige café på Gammel Køge Landevej serverer morgenmad og frokost til både børn og voksne. Der er desuden indrettet et legeområde til caféens mindste gæster, som er farverigt, spændende for de helt små at kigge på, for de større at lege i, og samtidigt en flot og insta-venlig del af indretningen. Du kan desuden slå caféturen sammen med en omgang babyrytmik - der afholdes nemlig rytmik for de mindste torsdage én gang om måneden.

Hvor? Gammel Køge Landevej 22M, 2500 Valby

Sydhavnen

Foto: Banegaarden

BaneGaarden

BaneGaarden er Københavns helt nye grønne oase. Midt i byen på det gamle baneterræn ligger ni trælader fra 1909, der nu danner ramme for et lille fredfyldt åndehul, hvor du og familien blandt andet kan nyde lækker mad i forskellige prisklasser. Lad ungerne lave deres egen pizza eller tag til langbordsmiddag. Følg med på BaneGaardens Facebook-side, hvor I kan holde jer opdateret om BaneGaardens arangementer og workshops.

Hvor? Otto Busses Vej 45A, 2450 København SV

Restaurant-kæder, I finder flere steder i byen

Foto: Halifax

Halifax Burgers

Hvis I får lyst til lækre burgere, så tag familien med på Halifax Burgers. Her kan du nemlig tage de mindste med og lade dem stå for maden selv. Det er nemlig muligt at "bygge" sin helt egen børneburger ud fra en liste af børnevenlige ingredienser. Hertil kan ungerne få fritter eller kartoffelmos med hjemmelavet ketchup til. Der er puslebord og høje stole til rådighed på de fleste af Halifax-restauranterne, men husk at tjekke fasciliteterne for den enkelte restaurant inden I tager hjemmefra.

Hvor? Halifax har 12 restauranter - se listen med alle restauranterne her

Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat på børnemenuen hos Halifax

Foto: Pincho Nation

Pincho Nation

Når du træder ind hos Pincho Nation, bliver du mødt af en magisk cirkus-stemning og duften af popcorn. Indretningen og konceptet er gennemført, og der er masser at kigge på i restauranten. Maden bestilles via en app, og det er muligt at få alt fra den klassiske cheeseburger og fritter til laksetatar og græsk souvlaki - eller begge dele. For maden fås i små tapas-portionerer serveret på planker, der er placeret ved hvert bord. Og så er der de alkoholfri drinks, der absolut er nævneværdige: Med slik på toppen og i alle regnbuens farver. Børnene vil elske dem!

Hvor? Fiolstræde 44, Rosengården 18, 1171 København K, Axel Torv 8, 1609 København V

Foto: Bone's

Bone's

Restaurant Bone’s har i mange år været kendt for deres familievenlige spisesteder, som du kan finde rundt om i hele landet. I København kan de findes i Valby og på Amager, og konceptet er det samme alle steder: Klassiske amerikanske retter som spareribs, burgere og store bøffer, og dertil forskelligt tilbehør, salatbar og soft ice ad libitum. Det er klassisk og nemt, med en masse forskellige valgmuligheder, så der er noget for selv de kræsne. Der bliver rigtig kræset for børnene på Bone’s; de får udleveret legetøj og en ballon ved ankomst, og de kan gå hen og lege i legerummet, mens mor og far spiser færdig

Hvor? Valby Tingsted 4C, 2500 Valby og  Amagerbrogade 132, 2300 København S

Street food. Foto: Alberte Cornelius

Københavns madmarkeder

De seneste år er der skudt madmarkeder op flere steder i byen, og med deres uhøjtidelige stemning, hurtige betjening og mange og forskellige boder, ofte med børnevenlige valgmuligheder, er de et fint alternativ til de almindelige restauranter, hvis man skal en tur ud at spise med ungerne. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben