Frankies Pizza på Frederiksberg: Et pizza-paradis for alle

Voksne, der værdsætter mad af god kvalitet og børn, der er til veludførte legerum, har med sikkerhed meget godt at sige om Frankies på Frederiksberg. Vi var forbi til frokost, og hele familien gik glade og tilfredse derfra.

Foto: Stephanie Mielnicki
19. oktober 2023
Af Stephanie Mielnicki

Afslappet atmosfære med plads til børn

Vi er egentligt den slags familie, der ofte undgår restaurant-besøg. Børnene gider alligevel ikke at sidde stille, og det ender altid i et kæmpe kaos, hvor ingen får spist, mens maden er varm, og vi er uvenner, når vi er færdige. Men stemningen på Frankies er tilpas afslappet til, at der er plads til hvad end det medfører at have små børn med på restaurant. Vi fik en plads ved vinduet, så vi kunne holde øje med den mindste, der fik sig en middagslur på terrassen, og der blev disket op med papir og farver til bordet, så den 5-årige var underholdt, mens vi fik bestilt mad. Så langt, så godt!

Overskueligt menukort for hele familien

Menuen på Frankies er meget simpel. Ikke så meget hokuspokus, bare et lille udvalg af lækre pizzaer, et par snacks og få desserter. Det var dejligt, at der ikke skulle træffes de store beslutninger, før vi kunne hoppe af sted mod legerummet. Vi endte med at bestille to pizzaer og et hvidløgsbrød, som vi alle kunne deles om, samt et par forskellige lemonader, så vi kunne smage lidt forskelligt. Og som et hyggeligt, børnevenligt tiltag, havde børnene mulighed for at tegne deres egen pizza som en bestilling til køkkenet - en virkelig sjov idé!

Legerum med alt hvad børnehjertet begærer

Da bestillingen var modtaget af en af de søde tjenere, satte vi kurs mod det berygtede legerum. Og det skuffede altså ikke! Vi satte vores støvler i en lille mellemgang, og trådte derefter et par trin op i et lyserødt og hyggeligt børneunivers. Der var både boldbassin, rutsjebane, byg-selv-pizzaer i filt på væggene og masser af bøger. Gulvet var belagt med et plysset lyserødt tæppe, der var diskokugler i loftet, og alting var i det hele taget meget gennemført og børnevenligt. Hvilket skulle vise sig at være meget heldigt, for vi havde god tid til at lege, mens maden lod vente lidt på sig. 

Rekord lang tid ved bordet for de små

Det passede med, at den store nåede at prøve alle ting i legerummet, og at den lille fik sovet ud, fik en tør ble på den fine pusleplads ude på toilettet, samt en lille tur i legerummet, før der var serveret. Men så var vi altså også klar og sultne, alle fire. Vi voksne gik straks ombord i hver vores pizza, mens børnene kastede sig over det virkelig lækre hvidløgsbrød. Og selvom vi kun var nået halvvejs igennem pizzaerne, da børnene proklamerede, at de var færdige med at spise, havde de begge siddet stille længere, end vi havde turde håbe på. Takket være maden, der tydeligvis faldt i deres smag, og tegneredskaberne, der afledte den værste rastløshed. 

Tak for mad, jeg er mæt og glad

I sekundet børnene havde besluttet sig for, at de var færdige med at spise, ville de selvfølgelig tilbage i legerummet. Havde den mindste på 1,5 år været bare en anelse ældre, havde vi fint kunne sende dem alene derind og spise færdigt i ro og mag, og måske endda føre en rigtig samtale. Men vi delte os op, så den ene af os gik med børnene, mens den anden spiste op. Og så byttede vi undervejs. Heldigvis er alenetid også i høj kurs, så selvom det havde været hyggeligere at spise sammen, var det en fin løsning for alle. I legerummet blev der leget med bolde i boldbassinet lige indtil det var tid til at gå. Og havde de fået lov, kunne de snildt have leget videre i et par timer derinde. 

Vi glæder os til at komme igen

Efter en frokost uden en eneste nedsmeltning, og hvor både børn og voksne havde spist sig mætte i mad, der faldt i alles smag, har vi besluttet, at vi klart skal tilbage en anden gang! Det er guld værd at finde frem til de steder i byen, der virkelig omfavner børnefamiliers behov for underholdning, gode forhold og mad af høj kvalitet. Så vi giver Frankies på Frederiksberg vores varmeste anbefalinger, og glæder os allerede til vores næste besøg. 

Frankies Frederiksberg
  • Allegade 2, 2000 Frederiksberg
  • Åbent mandag-søndag kl. 12-23
  • Book bord på frankiespizza.dk
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben