Her kan I fælde jeres eget juletræ

Gør det til en udflugt, når familiens juletræ skal i hus og besøg en af de hyggelige, sjællandske gårde med mulighed for selv at fælde træet.

25. november 2022
Af Katrine Hemmingsen

Jagtgården Juletræer

Tag hele familien med en tur ud i det fri og gå på opdagelse efter dette års juletræ på Jagtgården i Stenløse, en lille halv times kørsel fra København. Her kan store og små boltre sig i juletræsplantagen i søgen efter det helt rigtige juletræ. Hvis tiden er knap kan I også købe et af de smukke nyskovede juletræer, som I finder på gårdspladsen - uanset hvilket I vælger, får I selvfølgelig net omkring, så det er lettere at transportere hjem.

Hvor? Farumvej 53, 3660 Stenløse

Nebbegaard

I Hillerød nord for København byder Nebbegaard på store fæld-selv-juletræer helt op til seks meters højde. Her må man skære lige så meget man vil af stammen og evt. tage de nederste grene med hjem til pyntegrønt. Det er også muligt at købe pyntegrønt, som allerede er klippet og bundet. Stedet har også en hyggelig julestue, hvor der kan nydes glögg, saft og æbleskiver efter turen i plantagen.

Hvor? Nebbegaardsvej 2, Harløse, 3400 Hillerød

Foto: Ryegaard og Trudsholm Godser

Ryegaard og Trudsholm Godser

Er I på udkig efter en oplevelse, der indebærer mere end "bare" juletræsfældning, så er Ryegaard Gods et oplagt udflugtsted for netop jeres familie. Her kan I nyde en tur i hestevogn ud til skoven, hvor I kan fælde jeres eget juletræ tage en hestevogn ud i skoven og fælde jeres eget juletræ og få fragtet træet tilbage godset. Efterfølgende kan de mindste få en træktur på en af ponyerne, mens hele familien kan få noget at varme sig på i det hyggelige Brandsprøjtehus.

Hvor? Munkholmvej 377, 4060 Kirke Saaby

Hørsholm Planteskole

I Hørsholm ligger en af Danmarks ældste planteskoler, som også har en fantastisk juletræsplantage i naturskønne og børnevenlige rammer. Her kan I bevæge jer rundt mellem hundredevis af smukke træer, indtil I finder det, der taler til jer. Når fangsten er i hus, kan I nyde lidt lækkert hjemmebag og varmt at drikke i gårdens hyggelige julestue. 

Hvor? Sjælsmarkvej 5, 2970 Hørsholm

Foto: Dyssegaarden 

Dyssegårdens Juletræsplantage

Dyssegården i Gundsømagle ved Roskilde er fuld af traditioner, og ikke mindst juletræer. Her finder I et stort udvalg af smukke juletræer, lige til at smække i bilen eller få leveret direkte hjem til døren. Når I har valgt årets juletræ, kan I nyde en varm drik og et par æbleskiver, inden I tager en tur med hestevognen, prøver Nissestien eller hilser på gårdens mange dyr. 

Hvor? Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde

Tonebjerggaard Juletræer

Lån en sav og tag familien med på juletræsjagt i "Den Gamle Nissestald" på Tonebjerggard, der traditionen tro har åbnet for salg af juletræer, nisser og julekugler. Her finder I både rød- og normanssgran i forskellige størrelser. Giv den bare gas, for når årets juletræ er i hus, byder gården på glögg til de voksne og sodavand til børnene som en velfortjent afslutning.

Hvor? Torpmaglevej 21, 3390 Hundested

Foto: Holmevang Frugtplantage 

Holmevang Frugtplantage

I kan også erhverve jer årets juletræ og et par røde kinder hos Holmevang Frugtplantage 20 minutter fra København. Her kan I i ro og mag udvælge netop det juletræ, der passer allerbedst hjem til jer - men I kan selvfølgelig også vælge et af de i forvejen fældede juletræer, som I finder i julebutikken på gården. Tager I forbi i en weekend, kan I desuden glæde jer til julemarked, varme drikke og en nissesti, som børnene sent vil glemme. 

Hvor? Frederiksholmsvej 3, Sengeløse, 2630 Taastrup

Spoelsbjerggaard - Juletræer og gran

Tag familien med til "vælg eller fæld-selv" på Spoelsbjerg Gaard mellem Ølstykke og Jyllinge, kun 30 km fra København. På gårdspladsen finder I et stort udvalg af både nordmannsgran, pottetræer og rødgran, men I kan også vælge at tage på ATV-juletræssafari i plantagen, hvis I godt kunne tænke jer at fælde et selv.

Hvor? Svestrupvej 12, 3650 Ølstykke

Foto: Abildgaarden 

Abildgaarden

Der venter også en hyggelig oplevelse for hele familien i den store plantage på Abildgaarden, hvor I selvfølgelig også kan udvælge jeres juletræ. Uanset om I er til fæld-selv eller et af de friskfældede træer på gårdspladsen, står de ansatte klar til at nette træet for jer, så det er lige til at fragte hjem i stuen. På den hyggelige gård finder I desuden også pyntegrønt, juledekorationer og en lille butik med julepynt og lokale specialiteter.

Hvor? Nybøllevej 32, 2765 Smørum

Rigtig god juletræsjagt!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben