Guide: 5 alternativer til den klassiske mødregruppe

Trives du ikke i din mødregruppe eller er konceptet bare ikke lige dig? Så er her 5 alternativer til dig, som ikke ønsker være en del af en fast gruppe, men som stadig ønsker at dele dine erfaringer med andre nybagte mødre.

15. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

1. Legestuer

Legestuer er et oplagt sted at møde andre nybagte forældre. Her kan junior tumle rundt i trygge omgivelser, mens du kan nyde en kop kaffe og hyggesnakke med andre mødre eller fædre. Legestuerne holder oftest til på biblioteker, i kirker og kulturhuse, og det er næsten altid gratis at deltage.

2. Barselsforedrag

Har du brug for professionelle råd og sparring? Så er barselsforedrag måske noget for dig. afholder løbende foredrag, hvor professionelle sundhedsplejersker, fysioterapeuter, coaches og forfattere kommer ud og holder oplæg og deler ud af deres erfaringer. Hold også øje med foredrag i Børn i byens kalender.Familieskolen

3. Barselsworkshops

Byen byder på masser af sjove barselsworkshops og hold, hvor du kan have din baby med. For eksempel er der ofte arrangementer for dig og din baby i Absalon. Husk, at der også er Barselsonsdag hver uge i Børn i byen huset for klubbens medlemmer. Her afholdes zoneterapi-workshops, babyrytmik, førstehjælp, foredag og meget andet. Se kommende arrangementer her.

4. Online fællesskaber

Der findes et hav af mødregrupper på internettet - især på Facebook. Søg efter "mødregrupper" eller "barsel" på Facebook, så skal du bare se! Ønsker du noget lokalt, så tilføj det i søgefeltet. En hurtig søgning viser, at der eksempelvis findes "Barsel på BRYGGEN" og "Amager på barsel". De fleste grupper er lukkede og dyrker fællesskabet, men der findes også åbne sider såsom Barsel København, hvis du er på udkig efter aktiviteter, info og nyheder. Tjek f.eks. også mama.dk og netbaby.dk.

5. Den aktive mødregruppe

Kender du den aktive mødregruppe PushyMums? PushyMums er en effektiv og sjov træningsform for nybagte mødre, hvor al træning foregår med barnevognen i og omkring parker i København. Det er gratis at deltage i en prøvetime - se hvordan du tilmelder dig både prøvetimer og faste hold lige her. En undervisningsgang varer 60 minutter, og træningen afholdes uanset vind og vejr, så det er bare om at pakke junior i klap- eller barnevognen og komme afsted!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben