Den store barselsguide: København rundt med baby

Er du og din baby klar til at indtage byen med alle dens kvarterer og deres mange barselstilbud? Så find inspiration til jeres næste udflugt lige her.

Foto: Romeika Cortez
19. september 2023
Af Stephanie Mielnicki

I starten af barslen kan det virke helt uoverskueligt at bevæge sig væk fra sin egen bydel, hvor man lynhurtigt kan komme hjem og amme eller skifte ble på den lille. Men efterhånden som I lærer hinanden bedre at kende, og baby bliver lidt mindre utilregnelig i forhold til søvn og mad, kan I sammen udforske hele byen og dens mange tilbud. Her har vi samlet favoritterne, men for alle tips til byen, kan du tjekke vores guides til barsel på Amager, Vesterbro, NørrebroFrederiksberg, Østerbro, Indre By, Valby og Nordvest

Café-hygge

Morgenmad på Café Oha. Foto: Stephanie Mielnicki

Café Oha

Om du er alene eller har hele mødregruppen med dig, er Café Oha det perfekte barsels-hang out. Der er godt med plads ude foran de store vinduespartier, så du nemt kan holde øje med dit barn. Hvis dit barn vågner, er du mere end velkommen til både at amme og pusle på caféen, der desuden serverer sunde lækkerier både morgen, middag og aften. 

Hvor? Finsensvej 29, 2000 Frederiksberg

Rikiki

Den skjulte perle på Værnedamsvej, som ligger i en hyggelig baggård, og både huser en butik og en lille café. Her kan du få en dejlig kop kaffe og lidt at spise, mens du kan købe de fineste ting til baby. Den lille er selvfølgelig mere end velkommen til at slutte sig til dig, da caféen er særligt tiltænkt børn og deres voksne. 

Hvor? Værnedamsvej 4A, 1619 København V

Friheden

Ved første øjekast ligner Friheden måske mest en gammel skurvogn, men den nye café på Ydre Nørrebro er et populært sted for barslende forældre med sovende børn i barnevognen. Der er rig mulighed for at have vognen stående med godt udsyn inde fra caféen, eller for at sidde ude, når vejret tillader det. Og når baby vågner, er der masser af skatere at beundre på ramperne, der omringer caféen. Der serveres primært morgenmad og frokost på Friheden.

Hvor? Cykelstien mellem Hillerødgade og Den Røde Plads, 2200 København N

Mælk & Honning

Den familievenlige café på Gammel Køge Landevej serverer morgenmad og frokost til både børn og voksne. Der er desuden indrettet et legeområde til caféens mindste gæster, som er farverigt og spændende for de små at kigge på.

Hvor? Gammel Køge Landevej 22M, 2500 Valby

Kompa'9

Har du været tidligt oppe med den lille, kan du sikkert nå at spise op til flere morgenmåltider inden det bliver frokosttid. Snup et af dem hos Kompa'9, hvor du selv kan sammensætte dit måltid af de små anretninger på menukortet. Der er fint udsyn til barnevognen, der kan stå i gågaden, og er det godt vejr, kan I sidde ude. 

Hvor? Kompagnistræde 9. 1208 København K

Café Sirius

På den hyggelige plads foran en nyere boligblok ligger Café Sirius, der byder alle områdets beboere velkommen med åbne arme. Menukortet spænder bredt over både morgenmad, frokost, aftensmad, desserter, kaffe og cocktails, mens indretningen er både hyggelig, familievenlig og særligt børnevenlig med legetøj til fri afbenyttelse. 

Hvor? Rentemestervej 13, 2400 København NV

The Laundromat Café

The Laundromat Café er en børnevenlig café med både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Udover at have børneudgaver af flere af menukortets retter til de større børn, byder de også amning velkommen med åbne arme. Hold øje med din sovende baby gennem vinduerne, tag plads udenfor eller tag din lille bebs med indenfor.

Hvor? Århusgade 38, 2100 København Ø

Ingolfs Kaffebar

En klassiker på Amager er Ingolfs Kaffebar, som ligger på den hyggeligste villavej. Her får du afslappet cirkusstemning, puslebord og godt udsyn til barnevognen. Og lækker kaffe, kage og mad. Slå dig ned i deres dejlige gårdhave, når solen kigger frem - her er der barnevognsparkering.

Hvor? Ingolfs Allé 3

Bar50 på Danhostel

I caféen BAR50 hos Danhostel Copenhagen City er der altid plads til børn – i alle aldre. Fra kl. 10 er der legetæppe med legetøj, bøger, hoppekøer og tegnesager – midt i caféen, så du kan lade børnene lege, før, under og efter morgenmad, frokost eller andet. Der er desuden højstole til babyer, fine puslefaciliteter, mulighed for at få varmet babymad og sutteflasker samt plads til barnevogne indenfor.

Hvor? H.C. Andersens Boulevard 50, 1553 København V

✔︎  Med Børn i byen Klubben får du 20% på alt i caféen hos Danhostel

Leg med baby

Babyonsdag i Børn i byen Huset. Foto: Stephanie Mielnicki

Rytmik for børn

På Christianshavn kan I gå til babyrytmik allerede fra baby er tre måneder gammel. Der er to forskellige babyhold, som er opdelt efter alder - de allermindste på tre til syv måneder og de lidt større på syv til 12 måneder. Så kan I få en masse sjov rytmikleg ud af jeres barsel! 

Hvor? Arsenalvej 6, 1436 København K

Remisen

Remisen er en klassiker, når det kommer til indendørs leg for børn i alle aldre. Og din baby er ingen undtagelse - der er nemlig legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag fra kl. 9-12.30. Tag forbi med junior og hils på andre søde rollinger og deres forældre.

Hvor? Blegdamsvej 123, 2100 København Ø

Prismen

Er din baby klar til at tumle? Så smut forbi Prismen, der tilbyder hold til baby og efterfødselshold til mor. Her bliver baby stimuleret, mens mor får sved på panden.

Hvor? Holmbladsgade 71, 2300 København S

Zoologisk Have

Som småbørnsfamilie i København, er der stor sandsynlighed for, at Zoo bliver jeres nye favorit hang out-sted. Heldigvis er haven indrettet, så både børn og voksne kan boltre sig blandt aber, giraffer og lækker kaffe og street food. 

Hvor? Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Nørrebro Bibliotek

Nørrebro Bibliotek er i sommeren 2019 flyttet ind i Nørrebrohallen, hvor der også er blevet indrettet et børnebibliotek, som er det perfekte hang-out sted for babyer og børn i alle aldre. Når I bliver sultne under besøget er det nemt at bestille lidt forfriskninger i caféen "Send flere krydderier", som flyder sammen med biblioteket, og har sit eget børnehjørne, samt bøger og aviser til de voksne.

Hvor? Nørrebrogade 208, 2200 København N

Langgadehus Plejecentret

Der er ikke noget mere livsbekræftende end små babyer, så hvorfor ikke lade dit pragteksemplar sprede glæde blandt de ældre på et af byens plejehjem? Som besøgsbaby i Københavns Kommune tager du og din baby på besøg til en kop the eller kaffe og en snak på tværs af generationer - I bestemmer helt selv, hvor ofte og hvor længe. 

Hvor? Valby Langgade 97, 2500 Valby

Biblioteket på Rentemestervej

Når du er på barsel med en baby, der begynder at ville bevæge sig rundt i verden og udforske, er biblioteket det perfekte sted at tumle rundt, fordybe sig og møde jævnaldrende børn og deres forældre. Du kan desuden også deltage i de faglige BarselsBar-arrangementer, der bliver afholdt på biblioteket. 

Hvor? Rentemestervej 76, 2400 København NV

Børn i byen Huset

På Vesterbro finder du Børn i byen Huset! Her kan du komme til gratis workshops med din baby hver onsdag, hvor I kan blive klogere på alt fra bæreredskaber til førstehjælp for babyer eller give den gas til rytmik og efterfødselstræning. Som medlem af klubben får du desuden gode rabatter på mange af byens tilbud, samt eksklusiv adgang til en lang række VIP-lagersalg. Læs mere og meld dig ind lige her

Hvor? Vesterbrogade 69A, 1620 København V

Snacks to-go

Foto: Nicecream

Nicecream

Når du går hjemme på barsel, og dagligt traver byen tynd, skal du da forkæles lidt. Læg vejen forbi Nicecream og snup en lækker is med på farten! Deres is er både økologisk og vegansk, og lavet med ingredienser af højeste kvalitet, mens indpakningen stræber efter at være 100% bæredygtig. Så du skal hverken have dårlig samvittighed på kalorie- eller miljøkontoen, når du guffer is på trilleturen. 

Hvor? Enghave Plads 10, 1670 København V

Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Nicecream

Impact Roasters

Hos Impact Roasters kan du hente kaffe til trilleturen med god samvittighed! Udover at servere virkelig god kaffe, er kaffebaren nemlig et socialt projekt, som sikrer en god levestandard for de hårdtarbejdende kaffebønder i Etiopien, hvor kaffen produceres. 

Hvor? Valby Station og Langgade Station, 2500 Valby

Eclipse sandwich

Eclipse Sandwich ligger lidt ned af en villavej og gemmer sig lidt – den ser ikke ud af meget, men langer simple, saftige bagels over disken. Deres lille bord udenfor gør, at du fint kan holde et hurtigt pitstop med baby i det stille, charmerende Eberts villakvarter på Amager.

Hvor? Søren Norbys Allé 2, 2300 København S

Bland selv-slik

Det kræver lidt benzin at tilbagelægge kilometer efter kilometer med baby i vognen, og heldigvis bugner Nordvest med det allerbedste brændstof - nemlig bland selv-slik! På Frederikssundsvej-strækningen mellem Nørrebro Station og Hulgårds Plads ligger der slikbutik efter slikbutik, så det er bare om at finde frem til dit personlige favoritudvalg. 

Hvor? Frederikssundsvej, 2400 København NV

Juno the bakery

Som barslende har du formentligt god tid til at stå i kø for dit morgenbrød, og det er jo heldigt, eftersom Juno the bakery er et meget populært ét af slagsen. Men der er også en grund til, at køen er lang hos Juno. Deres kardemommesnurrer er for eksempel ret så vanedannende. 

Hvor? Århusgade 48, 2100 København Ø

Torvehallerne

Når du befinder dig i Indre By har du gode muligheder for at skaffe snacks to-go af højeste kvalitet. Torvehallerne er et oplagt sted at få stillet sult og tørst, når du er ude med barnevognen. Det er nemt at komme rundt derinde, og du kan hurtigt smutte videre ud i verden med dine nyindkøbte lækkerier i hånden. 

Hvor? Frederiksborggade 21, 1360 København K

Wedo Food

Når frokostsulten melder sig, men junior kun vil sove, mens vognen er i bevægelse, kan du hoppe forbi Wedo Food og snuppe en salat med dig på farten. Der er et stort udvalg af lækre salater, som du selv kan mixe efter din smag, og hvis du tager bagindgangen, kan den lille stå ude i gården i de 5 minutter, det tager dig at blande en god salat.   

Hvor? Gl. Kongevej 176, 2000 Frederiksberg

Meyers Bageri

Når I alligevel skal på shopping i Jægersborggade eller på gåtur på Assistens Kirkegården, kan I lige så godt starte turen i Meyers Bageri, så der er kanelsnurrer og friske croissanter til både store og små sultne maver. Kommer I midt i morgentravlheden, kan der godt være kø langt ned af fortovet, men vi vil vove at påstå, at det lækre bagværk er ventetiden værd.   

Hvor? Jægersborggade 9, 2200 København N

Shopping

Foto: Forvandlingskuglen

Forvandlingskuglen

På et hyggeligt hjørne på Amager frister Forvandlingskuglen med alverdens legetøj og tilbehør – også til de allermindste. Det er her, du finder den fede lampe til babyværelset, babys funky spisestel eller smukke begynderpuslespil fra Djeco.

Hvor? Skånegade 7, 2300 København S

ROBA

I den fine, lille butik finder du lækkert tøj og tilbehør til både dig selv og baby fra populære mærker som Gro, Serendipity, Angulus, FUB, ICHI og mange flere. Du kan også bruge butikken som en gavebiks, hvis du har en veninde eller søster, der har fødselsdag, eller hvis du kender et barn, der skal forkæles lidt. 

Hvor? Frederikssundsvej 29, 2400 København NV

Mødrehjælpen

Jægersborggade er stedet at befinde sig, når der er dømt barsel på Nørrebro. I Børnestafetten, som er bydelens egen Mødrehjælpen-afdeling, kan du gå amok i børnetøj og legetøj uden at få dårlig samvittighed på penge- eller miljø-kontoen. Alt i butikken er nemlig både billigt og preloved, og overskuddet støtter gravide og børnefamilier i pressede situationer. Optur!

Hvor? Jægersborggade 5-7

Børnenes Boghandel

Det er aldrig for tidligt at begynde at læse højt og kigge i bøger, så tag din baby med i Børnenes Boghandel og find alderssvarende bøger eller bliv inspireret til, hvad junior kan ønske sig i dåbsgave, julegave eller fødselsdagsgave af klassiske børnebøger, som ethvert barn bør have i sin bogreol. 

Hvor? Skindergade 4, 1150 København K

Børneloppen

Der er mange gode grunde til at kigge forbi Børneloppen, når bebs mangler noget til garderoben eller legehjørnet. Her finder du nemlig billige, brugte varer, som leder efter et nyt hjem. På den måde sparer du både miljøet og din pengepung fra at købe nyt-nyt-nyt.

Hvor? Gammel Køge Landevej 135, 2500 Valby

enula9

Er du lige gået på barsel, og er det umuligt at mase din flotte, runde mave ned i det meste af din garderobe, kan du kigge forbi enula9, der har et stort udvalg af ventetøj i alle afskygninger. Der er også babyting og accessories på hylderne, så er du ikke gravid, er butikken også et besøg værd.

Hvor? Rosenvængets Allé 6, 2100 København Ø

Tjubang Sko

Alt efter hvor godt gående din lille mini er, har Tjubang Sko det perfekte fodtøj. Deres sortiment strækker sig over alt fra prewalker-sko og sutsko til de allermindste til både sandaler og vinterstøvler til de lidt større. 

Hvor? Godthåbsvej 18, 2000 Frederiksberg

✔︎  Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Tjubang Sko

Gåture

Fælledparken. Foto: Stephanie Mielnicki

Fælledparken

Østerbros grønne samlingssted for folk i alle aldre - og i særdeleshed småbørnsfamilier! Det bugner med legepladser, søer, ænder og svaner, samt store, åbne områder, hvor I kan boltre jer eller nyde den medbragte madpakke. 

Amalienborg

Besøg dronningens slotsplads, når baby skal sove. De mange brosten gør underværker for de stædige bebser, der nægter at overgive sig til søvnen. Og så er det et smukt, historisk sted for dig at gå rundt og rundt og rundt. Mens udsigten over vandet er en af byens mest betagende. 

Valbyparken

I Valby finder du Københavns allerstørste park. Den indeholder op til flere gode legepladser, samt en masse spændende områder, hvor I kan gå på opdagelse - temahaverne, rosenhaven, den grønne frøpark, søen, kysten, trojaborgen, den svenske sten og den gamle benzinstander. 

Nørrebroparken og Superkilen

Nørrebroparken og Superkilen ligger i forlængelse af hinanden, og går I fra den ene ende til den anden, er der en god tur på et par kilometer, hvor I får set lidt af hvert. Ruten vil nemlig tage jer gennem både Frederiksberg og det mangfoldige Nørrebro, der strækker sig helt fra de mange restauranter i Rantzausgade til et hav af legepladser på den røde, sorte og grønne plads ved Mjølnerparken.

Amager Fælled

Hop på metroen til Amager Fælled, hvor du finder masser af smuk natur, som din baby vil elske - og smut forbi Cafe8tallet og tag et hvil, og nyd den smukke udsigt, hvor der er både pusleplads og højstol.

Tivoli

Når du er blevet træt af at gå tur i grønne områder, hvor der ikke sker det store, må du tænke lidt ud af boksen for at finde alternative ruter med barnevognen. Har du årskort til Tivoli, kan du nemt bruge den gamle have som en smuk baggrund til dine daglige ture - på en ganske almindelig hverdagsformiddag bør støjniveauet ikke være så højt, at baby ikke kan sove fra det. 

Bispebjerg Kirkegård

Udover at være totalt overrendt, når foråret og kirsebærtræerne springer ud, er Bispebjerg Kirkegård et oplagt sted at gå tur med barnevognen på alle tider af året. Der er store, brede stier, hyggelige kroge, åbne vidder og dejlig fred og ro til en lur eller til at spise en medbragt madpakke. 

Landbohøjskolens Have

Den smukkeste, lille Frederiksberg-perle, der på alle årstider bugner af smukke nuancer og flot botanik. Der er mulighed for at gå rundt med barnevognen, men der er også mange bænke, hvorfra man kan sidde og nyde de mange fine udsigter over haven. 

Legepladser

Legepladsen i Odinsgade. Foto: Stephanie Mielnicki

Legepladsen i Odinsgade

Det vrimler med legepadser overalt i København, men når du er på barsel handler det om at spotte de legepladser, hvor der er aktiviteter, som egner sig til de allermindste legepladsgæster. I Odinsgade er der både redegynge, vippedyr og trampoliner, som de små kan hygge sig med.

Hvor? Langs Odinsgade mellem Jagtvej og Thorsgade, 2200 København N

Toglegepladsen i Grøndalsparken

I Grøndalsparken finder I blandt andet den nyrenoverede toglegeplads, hvor der udover at være en udkigspost til det rigtige S-tog, der kører forbi lige bag legepladsen, også er togtema, som både de mindste og de lidt større børn kan lege amok i. Til de små er der et par togvogne, de kan gå på opdagelse i, samt en sandkasse med spejle og båthorn. 

Hvor? Grøndalsengen (nord for Grøndalsvej 26), 2000 Frederiksberg

Legepladsen på Bredegrund

Glæd jer til soppesø, dobbeltgynger til de små og sandkasse på Bredegrund Legeplads. Der er også muighed for at låne byggeklodser, stylter, kæpheste og stangtennis, hvis I har større søskende med på tur. 

Hvor? Bredegrund 8, 2300 København S

Legepladsen i Vigerslevparken

Der er både småbørnsgynger og babygynger, som med garanti er et hit for de små! Desuden er der en bred rutsjebane, en mini-klatrevæg og en masse stolper, samt et lille piratland med både sandkasse, bro og skib. 

Hvor? I Vigerslevparken ved Lykkebovej/Engdals Allé, 2500 Valby

Legepladsen i Saxoparken

I den lille, skjulte, grønne oase finder du en legeplads med både fugleredegynge og frithængende fuglereder, der kan klatres på eller som I kan ligge i og kigge op på himlen. Parken ligger i fred fra byens larm, så det er et dejligt sted at trække stikket sammen med din baby. 

Hvor? Matthæusgade 8, 1666 København V

Legepladsen på Bopa Plads

På Bopa Plads finder du frugtlegepladsen, som har frugter skåret ud af træ - både en bananklase, æbler, pærer, en appelsin og en jordbærhøj. Her kan de små kravle rundt og kigge på de fine figurer, eventuelt mens mor eller far får en kop kaffe på en af pladsens caféer.

Hvor? Viborggade/Randersgade/Løgstørgade, 2100 København Ø

Legepladsen på Rørsangervej

Den hemmelige gummilegeplads, der er omringet af boligblokke, er næsten en skattejagt i sig selv at finde frem til. Den består af gummibeklædte bakker så langt øjet rækker, en sjov springvandsmaskine og mange andre ting, som børn i alle aldre vil elske. Se, om du kan finde den skjulte legeplads!

Hvor? Rørsangervej 82, 2400 København NV

Kunstlegepladsen på Nikolaj Plads

Bag Nikolaj Kirke ligger en småbørnslegeplads, der er udformet som en lille skov. I skoven er der trækroner med huler, hvor den lille kan titte ud til dig, kravlerør og hængebro mellem trækronerne, rutsjebane og edderkoppenet, træ med babygynge, træstubbe og små stendyr, I kan ridde på. 

Hvor? Ud for Nikolaj Plads 5-11, 1067 København K

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben