Som nybagt familie i børnefamiliernes højborg, Østerbro, kan det være svært at navigere i de mange tilbud, der findes til mor, far og baby. Se med her, når du skal finde på noget at lave på din Østerbro-barsel. 

CAFÉ-HYGGE

★ Designcaféen
Hvor: Haraldsgade 101
Der er barselscafé med kaffe og design i børnevenlige omgivelser på Østerbros helt egen designcafé. Med et besøg på caféen kan du altså både få slukket tørsten, stillet sulten, hygge med din baby, kigge på spændende design og købe noget til dig selv, eller en gave til én, du kender - smart! 

★ The Laundromat Café
Hvor: Århusgade 38
 
The Laundromat Café er din børnevenlige, lokale café med både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Udover at have børneudgaver af flere af menukortets retter til de større børn, byder de også amning velkommen med åbne arme. Hold øje med din sovende baby gennem vinduerne, tag plads udenfor eller tag din lille bebs med indenfor.

★ Pixie
Hvor: Løgstørgade 2 
På Bopa Plads ligger Café Pixie, som er et populært sted for børnefamilier at hænge ud. Der er god plads til udeservering i godt vejr eller barnevognsparkering, når det er koldt og vådt. Om I sidder på pladsen, i gårdhaven eller indenfor, kan du nyde lækkerier både morgen, middag og aften, som tilmed er 60% økologiske. 

★ La Esquina
Hvor: Ryesgade 76
De store vinduespartier og bløde sofabænke gør La Esquina til et dejligt sted at hænge ud med din baby. Der er nemlig både mulighed for at have baby med inde og ude, mens du nyder et godt måltid mad, en lækker kop kaffe eller hvadend du lige har lyst til. 

★ Kagestuen 43
Hvor: Nordre Frihavnsgade 43 
Kaffe, kage og lækker morgenmad må være den perfekte menu for en nybagt mor, der har været tidligt oppe. Kig forbi Kagestuen 43 i Nordre Frihavnsgade, hvor du kan parkere din barnevogn sammen med de mange andre, der klynger sig sammen ude foran Kagestuen. 

★ Lidkøb
Hvor: Strynøgade 7
Tag din baby - og måske hele mødregruppen - med til barselsbrunch hos Lidkøb, hvor du får morgenbrød, frugt, müsli og kaffe eller the til bare 75 kr. den 1. og 3. tirsdag i hver måned. Vil du være sikker på, at der er plads, kan du kigge forbi og reservere plads på forhånd. 

LEG MED BABY

Little house
Hvor: Viborggade 70B 
Østerbro byder på mange forskellige steder, hvor du kan lege med din baby sammen med andre. Så skift stuegulvet ud med en tur i et af bydelens barselshuse. For eksempel Little House, som er et fint indrettet hus i Viborggade, hvor du og baby kan give den gas i de finurlige lokaler med både gynger og safaritema. 

★ Remisen
Hvor: Blegdamsvej 123 
Remisen er en klassiker, når det kommer til indendørs leg for børn i alle aldre. Og din baby er ingen undtagelse - der er nemlig legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag fra kl. 9-12.30. Tag forbi med junior og hils på andre søde rollinger og deres forældre. 

★ Family Zoo
Hvor: Classensgade 11E 
I Classensgade ligger endnu et barselshus med plads til hele familien. De smukt indrettede lokaler i lyse nuancer byder på en bred vifte af holdundervisning, rådgivning og behandlinger inden for alt, der har med fertilitet, graviditet og efterfødsel at gøre. 

LÆS OGSÅ: De 5 barselshuse

★ Rytmikhuset
Hvor: Nordre Frihavnsgade 17B 
Allerede fra dit barn er 3 måneder gammelt, kan I gå til rytmik sammen. Det er sjovt for jer begge og motorisk styrkende for den lille krop med de mange nye bevægelser og sanseindtryk. Holdene er inddelt efter alder, og man tilmelder sig 8 uger ad gangen. 

★ Øbro Hallen
Hvor: Gunnar Nu Hansens Plads 3 
Babysvømning! Din baby vil sikkert synes, at det er vildt sjovt at plaske lidt i det varme vand, mens I laver forskellige øvelser, der styrker motorikken. Og så er det heller ikke helt skidt for dig, at baby formentligt tager sig en lang skraber efter seancen. Så hvis han eller hun gider at sove i barnevognen, har du rig mulighed for et par stille timer på en café med en varm kop kaffe, når I er kommet i tøjet igen. 

★ De lokale kirker
Tag din baby med til babysalmesang, hvor I kan synge og lave fagter sammen med en masse andre søde bebser og deres forældre. Tjek tilbuddene i Luther Kirken, Sions Kirke, Frihavnskirken og Hans Egedes Kirke, eller forhør dig i din lokale kirke. Mange steder tilbyder salmesang, men det er forskelligt, om der kræves tilmelding og betaling. 

SNACKS TO-GO

★ Social Foodies
Hvor: Østerbrogade 128 
Craver du is og chokolade på dine lange ture med barnevognen, kan du med fordel lægge vejen forbi Social Foodies. Deres råvarer er af høj kvalitet, og der er ikke en finger at sætte på smagen af deres mange søde sager. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15%

Juno the bakery
Hvor: Århusgade 48
Som barslende har du formentligt god tid til at stå i kø for dit morgenbrød, og det er jo heldigt, eftersom dit lokale bageri er et meget populært ét af slagsen. Men der er også en grund til, at køen er lang hos Juno. Deres kardemommesnurrer er for eksempel ret så vanedannende. 

★ Joe & the Juice
Hvor: Østerbrogade 48
Har du brug for et afbræk fra søde sager og bagværk, kan du tanke op på Joe & the Juice, hvor de serverer friskpressede juicer, lækre sandwiches og milkshakes med alverdens friske frugter. Du kan enten tage godterne med dig eller slå dig ned i de uformelle rammer, hvor din baby også er velkommen. 

Royal Bagel
Hvor: Østerbrogade 142 
Skal du have en hurtig frokost med på tur, kan du hoppe forbi Royal Bagel, som lynhurtigt smører dig en bagelsandwich med lige præcis det fyld, du har lyst til. Så skulle der være brændstof nok til et par kilometer mere med vognen. 

SHOPPING

★ Lille Svend Kbh
Hvor: Vordingborggade 36
Er du til godt, lokalt og holdbart design, bør du kigge forbi Lille Svends nye showroom, der åbner i slutningen af november måned. Her kan du købe suttesnore, bleomslag og mange andre fine ting til baby, som er håndlavet i det fineste læder, der kun bliver smukkere med tiden. Du kan desuden få præget babys navn i produkterne, så de bliver mere personlige. 

★ enula9
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Er du lige gået på barsel, og er det umuligt at mase din flotte, runde mave ned i det meste af din garderobe, kan du kigge forbi enula9, der har et stort udvalg af ventetøj i alle afskygninger. Der er også babyting og accessories på hylderne, så er du ikke gravid, er butikken også et besøg værd. 

★ Petit Monde
Hvor: Nordre Frihavnsgade 23 
I den fine butik kan du være sikker på at finde fine gaver til alle børnene i dit liv, eller måske skal din baby forkæles med lidt nyt legetøj? Der forhandles populære legetøjsmærker som Moulin Roty, Vilac, Le Toy Van, Goodnight Light og mange flere. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10%

★ Anton Elsker Sko
Hvor: Nordre Frihavnsgade 62 
Som den største kliché nogensinde, flyver tiden på barsel af sted! Og før du ved af det, er din lille baby begyndt at gå, og skal have sine første sko. Dem kan du finde hos Anton Elsker Sko, som er en hyggelig skobutik, hvor du kan blive vejledt i forhold til ergonomi, materialer og kvalitet med udgangspunkt i barnets hverdag og aktiviteter.

GÅTURE

★ Fælledparken
Østerbros grønne samlingssted for folk i alle aldre - og i særdeleshed småbørnsfamilier! Det bugner med legepladser, søer, ænder og svaner, samt store, åbne områder, hvor I kan boltre jer eller nyde den medbragte madpakke. 

★ Langelinie
Hvis du kan lide at gå tur ved vandet, men ikke lige har et sommerhus ved stranden, så kan du pakke barnevognen og gå en tur langs kajen på Langelinie. Det summer altid lidt af turister, der skal fotografere Den Lille Havfrue, men kommer du en hverdag om formiddagen, er der dejlig fred og ro, mens baby sover.

★ Kastellet
I forlængelse af Langelinie finder du Kastellet, der med sine høje giver en endnu bedre udsigt over vandet og de historiske bygninger og monumenter i området. Gå en tur langs stien, mens baby blunder. Husk en kop kaffe til turen, hvis det skal være ultimativt hyggeligt.  

★ Classens Have
I den lille, skjulte have, der gemmer sig midt i den smukke boligblok og bag den fine gitterport fra Classensgade, finder du både grønne oaser og en fin legeplads til de mindste. Stedet ånder fred og idyl, og fremstår som en romantisk, lille eventyrhave midt i byen. 

LEGEPLADSER

★ Sansehaven i Fælledparken
Hvor: I Fælledparken ved Trianglen
På Fælledparkens sanselegeplads er der forskellige områder, som favner kroppens mange sanser. Der er metalophæng, der klirrer i vinden, stolper til balancetræning, bede med velduftende krydderurter og meget andet. Der er desuden flere store områder med sand, som er et sikkert hit hos de mindste!

★ Legepladsen på Bopa Plads
Hvor: Viborggade/Randersgade/Løgstørgade
På Bopa Plads finder du frugtlegepladsen, som har frugter skåret ud af træ - både en bananklase, æbler, pærer, en appelsin og en jordbærhøj. Her kan de små kravle rundt og kigge på de fine figurer, eventuelt mens mor eller far får en kop kaffe på en af pladsens caféer. 

★ Legepladsen i Fredens Park
Hvor: I Fredens Park ved hjørnet af Søpassagen og Ryesgade
En favorit hos de mindste legepladsgæster er babygyngen! Og netop sådan en finder du i Fredens Park, sammen med blandt andet et kravlelegehus, balancebomme, en rutsjebane og en karrusel. 

★ Legepladsen i Livjægergade
Hvor: Hjørnet af Livjægergade/Næstvedgade/Rosenvængets Allé
Et lille klatretårn, en babygynge, en fugleredegynge, sandkasser og legehuse gør legepladsen i Livjægergade til en god destination for din næste legepladstur med junior. Har du også større børn, er der også mange aktiviteter for dem på legepladsen - smart!

★ Konditaget Lüders
Hvor: Helsinkigade 28  
I Nordhavns Århusgadekvarter ligger Konditaget Lüders på toppen af et højt P-hus. Det ikoniske bløde, røde undelag er perfekt til de træningsinteresserede, men også til små babyer, der ikke skal slå sig alt for meget, når de vælter rundt. Konditaget er indrettet med både træningsudstyr og legepladsaktiviteter til de små. Så du kan også selv hoppe i løbeskoene, hvis du vil forbrænde lidt kalorier, mens den lille gynger eller hopper på trampolin. 

KOM MED I BØRN I BYEN KLUBBEN
& FÅ RABAT PÅ ... 


★ SHOPPING: Se alle rabatter


★ OPLEVELSER: Se alle rabatter

Social foodies 1200x800
★ SPISESTEDER: Se alle rabatter 

 

Fotos: 1) Designcaféen 2) Alberte Cornelius 3) Stephanie Lau 4) Lille Svend Kbh, Anne Birkkjær Jacobsen 5) Stephanie Lau 6) Stephanie Lau 7) Dilling 8) Eperimentarium 9) Social Foodies