Det sker i juni for børn: FRB. dage og gratis teater

Jubii, sommeren er her endelig, og juni måned er spækket med særlige oplevelser for hele familien. Vi guider jer afsted til de bedste børneaktiviteter.

Foto: FRB. Dage
26. maj 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen indeholder annonce

Foto: FRB. Dage

FRB. dage

Glæd jer til to festlige dage, hvor Frederiksbergs kvaliteter, den særlige stemning og mangfoldigheden vises frem. Oplev kunstnere, foreninger, forretningsdrivende og kulturinstitutioner, når de rykker ud på gader, i parker og på pladser eller åbner deres huse op. I kan se alle de særlige events for børn og familier her.

Hvornår? 2.-3. juni

Foto: Gudmund Thai

Gratis Shakespeare i Ørstedsparken

Oplev forestillingen Stormen -  årets gratis teaterfest i Ørstedsparken! Stormen er Shakespeare i sit farligste hjørne. En eventyrlig lårklasker, tilsat masser af musik, lap dance og forunderlige væsner i alskens farver og former. Kan ses af børn fra 9/10 år.

Hvornår? 30. maj - 28. juni

Foto: Frilandsmuseet

Eeemiiii! Familieteater på Frilandsmuseet

Snart får Frilandsmuseeets svenske gårde besøg af Astrid Lindgrens klassiske fortællinger om den svenske skarnsdreng Emil. Mød Ida, Emil og alle de andre fra Lønneberg til teater for hele familien.

Hvornår? 24. juni - 7. juli

Foto: Frilandsmuseet

Sankt Hans Blomster på Frilandsmuseet

Vær med til at fejre midsommeren og Sankt Hans på Frilandsmuseet. I gamle dage var der egne i Danmark, hvor der var tradition for at pynte køerne med blomster og blomsterkranse - og derfor fejrer Frilandsmuseet dagen med at lave kranse til museets dyr sammen med gæsterne. Bagefter skal kransene selvfølgelig placeres på dyrene.

Hvornår? 23. juni

Foto: Klang

Klang

Under KLANG i KU.BE kan man opleve ny samtidsmusik for børn, unge og deres familier. Glæd jer til en eventyr koncert med islandske instrumenter, samt en tur gennem dyrenes dyrebare verden. Der er premiere på det tværkunstneriske projekt Uspået Frugt. Og i lydinstallationen "Zoom Sounds" og koncerterne med Klangklassen, Alexandra Hallén, Fladmoses Akademi og Edition-S kan man opleve komponistelever udfolde deres vidtfavnende kreativitet, og i Amalgamation præsenteres et orkesterværk af eleverne.

Hvornår? 2.-4. juni

Foto: Jacob Crawfurd

Afrikansk festival og marked

Glæd jer! Snart vender den Afrikanske festival og marked Coleur Café tilbage til Nørrebro. Her står den på live bands, dansegrupper, børneaktiviteter, kæmpe afrikansk marked, afro streetfood og meget andet. Det bliver en sand fest, og det er helt gratis at deltage.

Hvornår? 10. juni kl. 12:00-20:00

Foto: Politikens Forlag

Madro for de mindste

I Madro for de mindste guider Anne Elsøe dig til at håndtere alle de udfordringer, der kan møde småbørnsforældre ved spisebordet. Hun giver også gode råd til at øge dit barns madmod og vejledning i at give dit barn et naturligt forhold til mad.

Foto: DGI

PokéMoves

Kan du fange dem? Oplev en sjov og aktiv dag for hele familien med en fysisk version af Pokémon Go! Gå på Pokémonjagt, løs sjove opgaver, vind fede præmier og byt Pokémonkort. Bagefter kan I slappe af i caféen og hilse på dyrene på Flynderupgård.

Hvornår? 25. juni kl. 10:00-16:00

Foto: Den bemandede Legeplads H.T.Øst

Bål og historiske værksteder: Mad

I middelalderen blev maden tilberedt over åben ild, og derfor kan hele familien være med til at lave mad over bål, når den bemandede legeplads HTØ inviterer til historiske værksteder. Der skal både tændes  bål, ordnes grøntsager, samles urter fra haven og tilberedes en dejlig suppe med fladbrød. Alle er velkomne.

Hvornår? 9. juni kl. 14:30-17:30

Foto: Jernbanebyen

Langbordsmiddag og børneaktiviteter i Jernbanebyen

Kom med til Københavnerpicnic, når der afholdes langbordsmiddag i den nye bydel Jernbanebyen med et hav af aktiviteter for store og små på græsplænen ved Arkitekturministeriet. Glæd jer bl.a. til små serveringer af sæsonens råvarer, skate, dans og boldspil for børnene og leg for de mindste.

Hvornår? 11. juni kl. 13:00-19:00

Foto: Miss Mia / Gl. Holtegaard

Hulahop-workshop med Miss Mia

Sæt kurs mod Gl. Holtegaard nord for København, hvor der inviteres til hulahop-workshop med Miss Mia , Danmarks eneste optrædende show hulahop-artist i barokhaven. Workshoppen afholdes i forbindelse med det stedsspecifikke værk Looping the Hoop. Husk at købe billet til workshoppen!

Hvornår? 4. juni

Foto: Socialdemokratiet og AOF

Grundlovsdags fødselsdagsfest

Vær med til at fejre Grundlovsdagens fødselsdag på Frederiksberg. Her har Socialdemokratiet og AOF arrangeret fødselsdagsfest med skattejagt, hoppeborg, popcorn, slush ice, god musik og kage. Alle er velkomne, og det kræver ikke tilmelding.

Hvornår? 5. juni kl. 10:00

Foto:  The Astrid Lindgren CompanyTM / Bildmakarna Berg / Björn Berg

Sjove skarnsstreger - Emil fylder 60 år

En billedbogssamling med tre af de bedste historier om Emil fra Lønneberg. Han ligner næsten en lille engel med sit hvide uldhår og sine fromme øjne, men i virkeligheden er han i stand til at finde på flere skarnsstreger, end der er dage i året. Samlingen indeholder: Ham Emil fra Lønneberg, Da Emil skulle trække Lines tand ud og Emil og suppeterrinen.

Foto: Riddersalen

Sommerteater ved kiosken foran Riddersalen

I sommerens udendørs forestilling Bedste barnepiger i Lorrys Have kan I møde de to barnepiger, som gennem mange år har passet børn i de frederiksbergske hjem. Kom forbi kiosken og sæt jer til rette under kastanjetræerne, for de bedste barnepiger deler gerne deres fortællinger, glæder og bekymringer med jer. Forestillingen henvender sig til børn fra 5 år.

Hvornår? 2. juni - 9. juli

Foto: Babkabagning / Jødisk Kulturfestival

Jødisk Kulturfestival

Glæd jer til Jødisk Kulturfestival - en tværkulturel festival, der inviterer hele familien til at gå på opdagelse i den jødiske kultur. Festivalen løber af stablen i og omkring København, og byder bl.a. på underholdning for de små. Mød f.eks. den tryllende klovn Tutu, bag babka-kager og mød børn fra Carolineskolen, når de optræder med jødisk musik.

Hvornår? 4.-11. juni

Foto: Marionet Teatret

Dukketeater i Kgs. Have: Sol står op, fugl falder ned

Oplev Tal R og Emma Rosenzweigs fine forestilling Sol står op, fugl falder ned, hvor billedkunst og dukketeatrets magi sammensmeltes i en levende fortælling om at gå sin egen vej. Forestillingen spiller på Marionet Teatret i Kongens Have og er helt gratis at opleve. Kan ses fra 2 år.

Hvornår? 20. maj - 23. juli

Foto: Pexels

Dansk Mølledag

Den 18. juni er det Dansk Mølledag, og i den anledning slår landets møller dørene op til besøg. Her foregår et væld af aktiviteter, såsom rundvisninger, maling af korn, loppemarkeder, salg af kaffe og kage med mere. Se møller og aktiviteter på Sjælland her.

Hvornår? 18. juni

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben