Den handicapvenlige legeplads Sansehaven i Fælledparken | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Den handicapvenlige legeplads Sansehaven i Fælledparken

Sanselegepladsen stephanie img 33782 normal620
Den handicapvenlige legeplads Sansehaven i Fælledparken
Ved Trianglen
2100 København Ø
Se kort
0-6 år
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Sansehaven i Fælledparken er en utraditonel naturlegeplads i det hjørne af Fælledparken, der vender ned mod Trianglen.

Sansehaven blev til, efter at en mor havde henvendt sig og efterlyst udfoldelsesmuligheder for sit handicappede barn. Derfor er Sansehaven som en af de få legepladser i byen indrettet, så den giver særligt gode oplevelser for handicappede børn.

I Sansehaven kan børn og voksne bevæge sig rundt mellem velduftende planter og gå på opdagelse i de forskellige materialers overflade, farve og form. Der er også en lille, plaskende fontæne omkranset af duftende urter som timian og citronmelisse.

Gennem haven slynger sig en bred flod af sand med små broer og bevoksning langs "bredden". Bag buske og under træer gemmer sig hemmelige stier og sjove overraskelser. Her er blandt andet en skulptur, der oprindelig stod i Nørrebroparken. Den havde været udsat for hærværk, men fik et nyt liv i Sansehaven, hvor den manglende næsetip og ødelagte arm ikke mindsker oplevelsen, når søgende hænder går på opdagelse.

Prøv også at finde fadet med frisk frugt og sprællende fisk, klokkespillet med den bulede tamburin, den gigantiske granitnæse med næsebor så store som tekopper, og højbedet med solbærbuskene.

Små og store med sanserne ude kan også udfordre kroppen i havens labyrint. Labyrinten rummer kontraster som lys og skygge, hårdt og blødt, sødt og surt, glat og ujævnt, koldt og varmt.

Sansehaven i Fælledparken er den første offentlige sansehave i Danmark. Af hensyn til synshandicappede og kørestolsbrugere er stierne brede og havens enkelte områder klart defineret med kanter af sten og træ.

Den anden af Københavns legepladser med særlig indretning for handicappede ligger på Sundbyøster Plads på Amager.

Kilde: Københavns Kommune

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt