De vildeste rutsjebaner i Danmark

Kan dine børn ikke få nok af højder, fart, loops og sving, der kilder i maven? Så se her, hvilke rutsjebaner i Danmark der bedst tilfredsstiller de adrenalinsultne vovehalse.

Foto: Tivoli
16. juni 2023
Af Cecilie Lyngbye

Piraten - den hurtigste

Hvor? Djurs Sommerland
Topfart? 90 km/t
Minimum højde? 140 cm 

Med en topfart på 90 km/t er Piraten Danmarks hurtigste rutsjebane og dermed et must for fartbøller. Den snor sig og drejer undervejs på den hæsblæsende tur, men den har ingen loops, så man skal trods alt ikke køre 90 km/t med hovedet nedad. Til gengæld kommer den 32 meter op i luftet, hvilket også gør den til den største rutsjebane i de danske forlystelsesparker.

Foto: Fårup Sommerland

Lynet - den med vild acceleration

Hvor? Fårup Sommerland
Topfart? 80 km/t
Minimum højde? 120 cm

Lynet hedder ikke Lynet for ingenting. På to sekunder bringer denne rutsjebane dig fra 0 til 80 km/t. Så har man lyst til fornemmelsen af acceleration som i en Formel 1 racerbil, er Lynet en oplagt rutsjebane. Man ser måske ikke meget på to første sindssyge sekunder eller i dens loops, men der er toppe undervejs, hvor man har en fin udsigt til resten af Fårup Sommerland.

Foto: Tivoli

Dæmonen - den med virtual reality

Hvor? Tivoli
Topfart? 78 km/t
Minimum højde? 132 cm
  
Fornøjelsen - eller rædslen, om man vil - varer kun 106 sekunder, men man får noget for pengene, så længe det varer. Med en fart på 78 km/t og tre forskellige loops er der knald på hele vejen, og kan man lide at dreje rundt om sig selv, mens man vender på hovedet, er Dæmonen et hit. Dæmonen har desuden som den første i Skandinavien tilført en virtual reality-oplevelse. Med tilkøb af VR-briller kører man, mens man ser kinesisk fyrværkeri og ildspyende drager og dæmoner omkring sig.

Foto: Djurs Sommerland

Juvelen - den længste

Hvor? Djurs Sommerland
Topfart? 85 km/t
Minimum højde? 120 cm

I en ATV går det løs i høj fart over en strækning på en hel kilometer. Det gør Juvelen til Danmarks længste rutsjebane. Det særlige ved den er, at man kan nå at få et vildt sug i maven, når den starter, ikke én, men to gange. I stedet for at rutsje almindeligt hele vejen venter nemlig et overraskende skub midt på turen. Den har ingen loops, men med farten og længden i top vil den helt sikkert glæde adrenalinafhængige børn.

Foto: Fårup Sommerland

Orkanen - den undersøiske

Hvor? Fårup Sommerland
Topfart? 75 km/t
Minimum højde? 105 cm

Med fødderne dinglende frit i luften handler det om at hænge på, når Orkanen brager gennem Fårup Sommerland. Man bliver løftet op i 19 meters højde og suser så ned og rundt, så der er masser af dybe fald for de modige. Som den eneste af sin slags tager Orkanen dig også med under vand, når den suser igennem en undersøisk tunnel, inden den fortsætter med at give kilder i maven oven vande.

Fønix - Danmarks største rutsjebane

Hvor? Fårup Sommerland
Topfart? 95 km/t

Tag til Fårup Sommerland, hvor den nye rutsjebane Fønix venter. Den har en topfart på 95 km/t og en højde på op til 40 meter, og er dermed den hurtigste og højeste rutsjebane i landet. Dertil får man en længde på 905 meter - som gør Fønix til den længste loop-rutsjebane i land Fårup Sommerland har nu hævet baren for hvor vild en rutsjebanetur man kan købe sig til i Danmark. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben