I Astrid Lindgrens Verden bliver eventyr til virkelighed

Et besøg i Astrid Lindgrens Verden er som at rejse gennem fortællingerne om Emil fra Lønneberg, Pippi Langstømpe, Ronja Røverdatter og alle de andre elskede historier - bare i virkeligheden. Børnene vil elske det!

Foto: Astrid Lindgrens Verden
20. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Velkommen i Astrid Lindgrens Verden

Børn over hele verden ved, at Pippi er verdens stærkeste pige, og at Emil er uartig, men godhjertet. De ved, at Villa Villekulla er et gult hus med en hest på verandaen, og at Emil praktisk taget bor i huggehuset. Når du tager dine børn med til Astrid Lindgrens Verden, er det præcis, hvad I får adgang til, for her bliver eventyret til virkelighed. Her finder I de miljøer, Astrid Lindgren skildrede i sine fortællinger om Pippi, Emil, Ronja og andre børn, der har gjort hende til en af verdens mest elskede forfattere. Her er Villa Villekulla, gården Katholt, Mattisskoven og mange andre steder, som er blevet kendt gennem hendes bøger. Et besøg i Astrid Lindgrens Verden er som at rejse gennem hendes fortællinger, men i virkeligheden.

Virkeligheden er præcis som i bøgerne!

Astrid Lindgrens Verden er egentlig ikke en, men mange verdener samlet på ét sted. Under vandreturen i parken vil I passere velkendte steder som Kirsebærdalen, Rosendalen og Junibakken. Ikke langt derfra, men i en helt anden verden, ligger Mattisskoven. Fortsæt et lille stykke til, og der ligger så Villa Villekulla. Inden da er I sikkert stoppet op ved Karlssons tag og i Katholt. Alle er steder, som kan genkendes fra Astrid Lindgrens fortællinger. Men de ville ikke have været lige så spændende uden deres indbyggere.

For hvad er Villa Villekulla uden Pippi, og Mattisborgen uden røverliv? I disse levende miljøer spilles der hver dag 50 forskellige forestillinger med scener, som er hentet fra bøgerne. Det, som gør teatrene så specielle, er, at du som tilskuer kommer meget tæt på begivenhederne, og undertiden endda havner midt i dem. Alle teatre i Astrid Lindgrens Verden indgår i entréprisen.

Sveriges største udendørsteater

Har du ikke læst Astrid Lindgrens bøger, så har du måske set nogle af filmatiseringerne eller hørt musikken. At se velkendte scener fra Astrid Lindgrens fortællinger levendegjort for øjnene af dig og at høre de klassiske sange sunget af Pippi, Emil, Alfred og alle de andre er en vigtig del af oplevelsen i Astrid Lindgrens Verden.

Teaterprogrammet er sammensat på en sådan måde, at der altid er noget at se for enhver aldersgruppe. Og når forestillingerne er slut, får børnene selv mulighed for at møde figurerne i deres miljøer.

Masser af leg

Hvis der var noget, Astrid Lindgren værnede om, så var det børns ret til at være børn. Temaet leg går derfor gennem Astrid Lindgrens Verden som en rød tråd. Ud over miljøerne fra bøgerne er der masser af steder, som udelukkende er beregnet til leg, både udendørs og under tag. Her kan man gå balancegang, hoppe fra sten til sten, krydse vandløb med en tovflåde og meget mere. Det her er et sted skabt for at give børn mulighed for at opleve og opdage Astrid Lindgrens elskede fortællinger gennem leg.

Læs mere om Astrid Lindgrens Verden her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben