Aktiviteter og fællesskaber for far på barsel

Det er så dejligt at se flere fædre på barsel i byen - derfor har vi lavet en guide til, hvor du som far kan finde fælleskaber, legestuer og andre sjove ting at lave med din baby.

23. februar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Far for livet

Far for livet er et koncept for fædre på barsel, der har som formål at skabe stærke relationer mellem far og barn. De holder til i flere bydele i København og byder på alt fra indendørs legestuer, foredrag, træning til pizzabagning. Her kan du møde andre fædre på barsel samtidig med, at den mindste har en fest.

Hvor? Frederiksberg, Nørrebro, Islands Brygge og Vanløse

Far på barsel-hold

Apa København tilbyder to Far på barsel-hold, det ene for babyer fra 6-10 måneder og det andet for babyer fra 9-12 måneder. Her kan du gå på et hold, hvor der er mulighed for at skabe stærke relationer, både for børn og fædre. På holdet støtter du og stimulerer du dit barns motoriske og sociale færdigheder med musik, sang og bevægelse.

Hvor? Borgervænget, Østerbro

Fars Klub

Fars Klub faciliterer en legestue den første og sidste lørdag i måneden. Her kommer fædre med deres børn fra 9 måneder til 6 år. Her møder du en uformel stemning, hvor der altid er kaffe på kanden og frugt til de små. Der er en masse legesager og mulighed for at pusle og give mad. Fars Klub har fokus på, at det ikke kun skal være sjovt for de små, men også fædre imellem.

Hvor? Osramhuset på Nørrebro og Østerbrohuset på Østerbro

Foto: Alberte Cornelius

Børn i byen Klubben

Som medlem af Børn i byen Klubben, får du rabat på en masse oplevelser og kan komme gratis til babyevents i Børn i byen Huset på Vesterbrogade 69A. Klubben er for forældre til børn i alderen 0-12 år. 

Zoologisk Have

En formiddag i Zoologisk Have er hyggelig for både store og små. Her kan de store lege rundt, mens du har madboder og kaffe lige ved hånden. De mindste kan se elefanter, giraffer eller isbjørne fra barnevognen, som kan vække stor begejstring!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% i ZOO i udvalgte perioder

Babybio

Smut i bio med din baby. Lyden i salen er dæmpet en smule og der er skruet lidt op for lyset, så baby kan komme med ind i salen. Hvis dit barn sover i barnevognen, kan personalet give besked, hvis baby vågner. Der er pusleborde på toiletterne, og mikroovn til opvarmning af eventuelle flasker. 

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du rabat på babybio i Empire

Foto: Daddyo.dk

Udnyt trilleturen

Brug trilleturene med barnevognen som en mulighed for at hænge ud med dine venner, der måske også er på barsel - sammen kan I vade derudaf med poderne og snakke om alt andet end ammeindlæg og modermælkserstatning. Tag evt. Daddyo.dk's tips fra Fars overlevelsesguide til barnevognsturen med jer - her er masse af nyttige tricks, I helt sikkert ikke kan leve uden! 

Babysvømning

Baby elsker at tumle i vand, og far og baby kan få en helt særlig tid ved at tage en tur i svømmehallen eller gå til babysvømning sammen. Her plasker forældre og babyer rundt i det lune, lave bassin. Som en ekstra bonus er den lille tit dejlig træt efter en omgang babysvømning.

Far og barn-træning

Træn med din baby til far og barn-træning i det fri. Træningen foregår i Frederiksberg Have med egen kropsvægt, mens baby er i barnevognen eller i nærheden.

Foto: Stephanie Mielnicki

Babys første tur på legeplads

Er din baby ved at være stor nok til en gyngetur eller en tur i sandkassen? Så er det bare på med solhatten, regnbukserne, eller hvad vejret befaler - og afsted mod legepladsen! Find eventuelt en med blødt gummiunderlag, der er godt til kravlebabyer, eller en med en babygynge til den lille. På byens legepladser er der næsten altid garanti for at støde på andre forældre, man nemt falder i snak med, mens børnene leger. 

På bar med baby

På BRUSBAR på Nørrebro vil de gerne samle nye forældre til hyggeligt samvær, når de inviterer til BarselsBar hver tirsdag. Her kan du møde andre forældre og deres babyer samtidig med, at du nyder lidt koldt at drikke og bliver tanket socialt op. Der er 10% rabat, hvis du medbringer en baby.  

Biblioteker og kulturhuse

Selvom baby måske endnu ikke er den store læsehest, så er biblioteket tit et hit hos de små. I børneafdelingen er der ofte sat godt legetøj frem, bløde madrasser og hyggelig stemning - her dukker tit småbørn op, som den lille kan pludre med. Derudover er der jo mulighed for at låne babys første billedbøger med hjem. I kan også slå et smut forbi et af byens mange kulturhuse, hvor der ofte er arrangementer for småbørnsfamilier. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben