Her kan du hænge ud med din aktive baby

Din baby er pludseligt blevet så stor, at det er fedest for jer begge at være et sted, hvor man kan tumle rundt og kravle om kap. Kig med her og find inspiration til, hvor du kan hænge ud og aktivere dit barn i København.

27. oktober 2022
Af Stephanie Mielnicki

Kulturhuse

Foto: Hege Lindeberg 

Absalon

Den gamle kirke, som er blevet forvandlet til et farverigt og levende folkehus, rummer en masse sjov for hele familien, en hyggelig café og fællesskab for alle pengene. Kig forbi med din baby, som helt sikkert vil have en masse spændende at kigge på, hvis I bare hænger ud i de flotte lokaler, eller giv den gas sammen til et af de mange hold for baby - babyrytmik, babydans, akro baby og så videre. Der er rigeligt med muligheder for at tumle løs uanset!

Hvor? Sønder Boulevard 73, 1720 København V

Osramhuset

Mød andre babyer og deres forældre i Osramhuset, som er et kulturhus med aktiviteter til børn og voksne i alle aldre. Til dig med baby vil det være oplagt at kigge forbi Babusjkas Legestue, som er et populært tilbud for de mindste. Der er fri leg med bolde, trommer og sanselegetøj i alle afskygninger hele tre gange om ugen. De andre dage kan I selvfølgelig også bruge huset - enten på egen hånd eller ved at deltage i nogle af kalenderens spændende hold og events. Babymusik eller Fars Klub for eksempel. 

Hvor? Valhalsgade 4, 2200 København N

Kulturhuset Islands Brygge

Kulturhuset, som ligger i store, lyse lokaler lige ved vandet på Islands Brygge, er et perfekt sted at hænge ud, hvis din baby gerne vil kunne brede sig lidt. Kig forbi den åbne legestue hver onsdag, hvor sundhedsplejersken også kigger forbi eller få noget at spise i Bryggens Spisehus, hvor der er både børneretter, en masse højstole og masser af plads.

Hvor? Islands Brygge 18, 2300 København S

Bibloteker

Foto: Hege Lindeberg 

Biblioteket på Rentemestervej

Er din baby ikke meget for at sidde stille, er biblioteket et rigtig godt sted at hæng ud. Selvom du måske forbinder det med et sted, hvor man skal være stille og fordybe sig, er der efterhånden mange steder, hvor børneafdelingerne i høj grad er indrettet som et slaraffenland for tumlebabyer. På Rentemestervej finder du biblioteket, der med sin farverige indretning, gode gulvplads og store udvalg danner gode rammer for dig og din baby. 

Hvor? Rentemestervej 76, 2400 København NV

Nørrebro Bibliotek

Nørrebro Bibliotek ligger i Nørrebrohallen, hvor der blandt andet er blevet indrettet en afdeling til de små. Der er god mulighed for at boltre sig blandt bøger og legetøj, samt få lidt at spise på den tilstødende café Send Flere Krydderier, som desuden også er babyvenlig med eget børnehjørne. Her kan de små hygge, mens de voksne spiser og drikker eller læser i de bøger og aviser, der er tilgængelige på caféen. 

Hvor? Nørrebrogade 208, 2200 København N

Københavns Hovedbibliotek

Hovedbibliotek byder velkommen til jeres børn på den nye børneetage LÆS. Her kan børn helt fra nul år udforske de 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets nysgerrighed. Tag forbi og få en på sanseoplevelsen i zonerne. 

Hvor? Krystalgade 15, 1172 København K

Biblioteket på Godthåbsvej

På Godthåbsvej ligger der et lille bibliotek, som er særligt tiltænkt de mindste biblo-gæster. Halvdelen af det lille bibliotek er indrettet som et tumlegulv, der altid er fyldt med legetøj og småbørn i alle aldre. Der er selvfølgelig også massevis af bøger og billedbøger til de mindste, og letlæselige børnebøger til de lidt større, der har lært at læse selv. Det er desuden tilladt at spise sin medbragte frokost, men der er kun en enkel højstol, så vær forberedt på lidt ventetid, hvis ikke dit barn bare spiser på gulvet eller på skødet. 

Hvor? Godthåbsvej 85A, 2000 Frederiksberg

Barselshuse

Foto: little house

little house

little house er dit andet hjem. I alle deres huse finder man ikke bare et stort legeområde, legetøj og aktiviteter for børn i alderen 3 mdr. – 5 år, men også en lækker café med virkelig god kaffe, hjemmebagte boller samt frokostretter for børn og voksne. Deres mål er at samle alt hvad barslende og børnefamilier har behov for under et og samme tag, og ud over café og legeområde tilbyder de mange forskellige hold til forældre, babyer og børn. Der er fokus på lækre og rolige omgivelser og legetøj til alle aldre i god kvalitet, så I kan slappe af, når I besøger stedet.

Hvor? Viborggade 70b, 2100 Kbh. Ø, Strandlodsvej 5, 2300 Kbh. S og Pakkerivej 1, 2500 Valby  

Børneboblen

Er du interesseret i at lade din baby fise rundt et sted, hvor du samtidigt kan møde et netværk af gravide og forældre til børn i alderen 0-10 år, bør du kigge forbi Børneboblen på Amager. Udover at være et samlingssted for ligesindede, er det også et barselshus med en masse tilbud i form af rytmik, babymassage, tumletid og meget andet. 

Hvor? Bremensgade 3, 2300 København S

Caféer

Foto: Mælk & Honning 

Mælk & Honning

Selvom du har en baby, der skal underholdes størstedelen af din dag, har du stadig brug for lidt mad, kaffe og hygge. Så det handler om at kende til nogle caféer, hvor baby kan komme med uden at kede sig efter halvandet sekund. Hos Mælk & Honning i Valby er der indrettet et hyggeligt børnehjørne med sjove og farverige vægdekorationer, som din baby med garanti vil være betaget af. Der er god plads til at kravle rundt, mens du får stillet sulten. 

Hvor: Gammel Køge Landevej 22M, 2500 Valby

Café Sweet Surrender

På Vesterbro finder du flere gode barselscaféer - blandt andet Café Sweet Surrender, som udover at have godt udsyn til barnevognen udenfor, også har legehjørne indenfor og op til flere højstole. Desuden byder caféen på arrangementer som babyrytmik og babytegn, så husk at holde øje med, hvornår jeres cafébesøg kan byde på lidt udover det sædvanlige. 

Hvor? Dybbølsgade 49, 1721 København V

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du en gratis te eller kaffe til din brunch

Café Sonja

Café Sonja har ikke bare et hjørne, hvor børnene kan tumle rundt, men et helt rum dedikeret til de små café-gæster. Her kan du eksempelvis hænge ud med din mødregruppe, da der er rigeligt med plads til jer alle, uden at I skal bekymre jer om, børnenes larm generer de andre besøgende. Der er både højstole og legetøj, og stemningen er meget afslappet og uformel. 

Hvor? Saxogade 86-88, 1662 København V

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Café Sonja

Legepladser

Foto: Børn i byen

Remisen

Fri leg og knald på farverne er hvad I får på Remisen. Der er daglige åbne legestuer, som henvender sig til børn på forskellige alderstrin, hvilket sikrer, at I altid møder jævnaldrende legekammerater. Det er det ultimative sted for små krudtugler, der bare gerne vil boltre sig på masser af plads sammen med andre.

Hvor? Blegdamsvej 132, 2100 København Ø

KU.BE

Det vrimler altid med mennesker i KU.BE, som både huser et kæmpe klatreområde til de større børn, små tumleområder for de 0-3-årige og Café Glad, der serverer god kaffe og sunde retter - selvfølgelig med masser af højstole. Du kan uden problemer hænge ud alene med din baby eller invitere hele mødregruppen med til leg. 

Hvor? Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Dinos Legeland

Tag din baby med i legeland, og slip jer løs i de mange farverige aktiviteter, der både styrker dit barns motorik og giver jer nogle sjove stunder sammen. Vidste du, at voksne og børn under 1 år ofte kommer gratis i legeland? Så der er ingen grund til ikke at prøve det af - det kan jo være, at det er et hit hos din lille tornado med fart over feltet. 

Hvor? Asger Jorns Allé 4, 2300 København S

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben