De 6 indendørs legepladser

Det regner og rusker, og ungerne gider ikke lave flere perleplader. De vil ud! Tag dem med på en af byens indendørs legepladser – her er plads til vild leg.

Foto: Adope Stock
25. august 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: Gitte Lotinga

KU.BE: Den med klatresjov og rør-rutsjebane

Sæt kurs mod KU.BE - Frederiksbergs store kultur- og bevægelseshus. Her venter masser af leg! Ungerne og deres voksne kan udforske balance, højder og klatreevner på legebakken eller prøve kræfter med den indendørs rør-rutsjebane, klatrelabyrinten og alle de mange andre legeinstallationer rundt om i huset. For de helt små er der et pudeområde og for de modige et klatrenet med flot udsigt. Det er gratis at benytte og rumler maverne er KU.BEs cafe et hit. Og ellers er der også et stort område, hvor madpakken må nydes.

Foto: Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center: Den med vilde aktiviteter

Oplev de mange faste, børnevenlige aktiviteter på Dansk Arkitektur Center. Få en på opleveren i det sjove VR-spil, We Dare You, eller sus med fuld fart ned ad den 40 meter lange rutsjebane, DAC Slide.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Foto: Romeika Cortez

Blegdamsremisen: Den med timevis af leg

I den gamle sporvognsremise på Østerbro er der masser af plads til at boltre sig – og så er det gratis. Udover klatrestativer er der bl.a. rutsje- og svævebane og et sørøverskib i det kæmpestore legerum. Er der brug for at trække vejret, kan I slappe af med mere stilfærdige sysler som dukkehus, akvarier og LEGO. Der er mulighed for at spise medbragte madpakker i køkkenet.

Foto: Maria Dønvang

Drømmeskibet: Den med 400 m2 legeunivers

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Kravl helt op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne.

Foto: David Trood

Miniverset: Den eventyrlige for de mindste

Besøg Experimentariums Miniverset – et magisk land for de 1-5-årige. Her er dæmpet belysning og gulvet beklædt med blødt tæppe – det giver en sikker og hyggelig fornemmelse. Miniverset er opdelt i syv verdener med hver deres naturvidenskabelige pointe - her kan I lege i spejlhavet, besøge gårdbutikken, undersøge kroppen og meget, meget mere. Alt er lækkert, børnevenligt og lavet til, at man må lege, trykke, hive og undersøge.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat på billetterne

Foto: Nationalmuseet

Børnenes Museum: Den tilbage i tiden

Børnenes Museum på Nationalmuseet er helt unikt. Her må børnene nemlig lege og røre ved tingene. Med udgangspunkt i hvordan man arbejdede og levede i gamle dage, kan børnene bl.a. prøve den ”gamle skole” eller passe en pakistansk købmandsbutik. Børnenes Museum er hyggeligt og ungerne kan slå timer ihjel her. Børn har gratis adgang, voksne betaler for entréen til hele museet. Når sulten trænger sig på, kan I nyde madpakken i frokostrummet eller besøge museets cafe.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben