Nationalmuseet

 e6k7065 normal620
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1471 København K
Se kort
Alle
0/80 kr.
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

På Børnenes Museum på Nationalmuseet kan børn se og prøve ting, der viser, hvordan man spiste, arbejdede, legede og klædte sig for hundreder af år siden. Her er bl.a. en kopi af et gammelt vikingeskib, en middelalderborg og en komplet skolestue fra 1920erne. Børn kan også prøve at lave deres egne udstillinger. Et hold af frivillige pensionister hjælper og fortæller på hverdage kl. 10-14 og søndage kl. 12-16. På "voksenmuseet" er der desuden en legetøjsudstilling, hvor man godt nok ikke kan røre ved tingene, men der er fint gammelt legetøj i montrene.

Institutioner skal bestille plads forud for besøget. Ring og bestil plads på 41 20 60 66.

Besøg også den gamle "klunke"-lejlighed, som sætter en tilbage til 1850 - lejligheden er fuldt møbleret med de overdådige møbler fra tiden.
http://natmus.dk/tre-historiske-hjem/klunkehjemmet/

Hvis man vil holde sig orienteret om arrangementer på Nationalmuseet, kan du kigge på museets hjemmeside: www.natmus.dk eller tilmelde dig nyhedsbrevet. Tilmelding sker via Nationalmuseets hjemmeside.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Camilla Aviaaja

Et godt museum, som mine børn helt sikkert skal se, når vi kommer til København. Lærerigt - specielt med deres børneafdeling (jeg var der selv som lille).

Jette

Vi legede længe i det pakistanske køkken, prøvede vikingetøj og sad på den høje hest. Det lille museum med ting man må pille ved, var også et stort hit. Bagefter spiste vi madpakken på en sten i gården. Da vi skulle hjem, forsøgte hun (knapt 3 et halvt år) at flygte i modsat retning af hoveddøren, så vi måtte forlænge besøget lidt med et kig op på de flotte dukkehuse. En dejlig tur, som vi helt sikkert skal på igen.

M

Børnemuseet er en fin oplevelse, men gamle mønter, krukker mv. Desværre ikke fanfede ungernes interesse..

Ea

Med en dreng og en pige i 2, 5 års alderen. Det var et kæmpe HIT! Masser af ting de kan lave, sejle, lege køkken, løbe op og ned i "rundetårn". Vi kommer helt klart igen.
Vil sige det er sjovt så snart ungerne kan gå nogenlunde stabilt, men det var faktisk også et hjørne med bliktallerkner hvor man også bare kunne side og banke med en ske :-)

m

spændende men fangede ikke helt mine børn

Mette

Her kan man finde lige dét, der hitter hos børn og voksne i alle aldre - og så er det endda gratis at komme ind!!

Mette

Mine drenge elsker en tur i workshoppen, senest med temaet Pow Wow, hvor de fik lavet nogle rigtig fine ting. Det er et sjældent syn at mine drenge sidder stille og sætter perler på en tråd ;o). Det blev også til nogle flotte tipier. Som prikken over i´et, en tur i Børnenes museum, hvor de kunne give den gas med sværdfægtning iført flot udklædning.

frederikke

Vi elsker bare nationalmuseet - både guldhornene - mumierne og ikke mindst Danmarkshistorien

Louise

Børnene elsker Børnenes museum!

Tina

vores de to store på 5½ og 7 år, syns det er fantastisk at være der inde, de for en masse oplevelser og hygger, der kan man sagtens få en dag til at gå og det er ikke et sted man kun kommer 1 gang

Julie

Nationalmuseet er et fantastisk sted at bruge et par timer med børn fx en regnvejrsdag, der er noget for alle aldersgrupper og et super "børnemuseum" hvor man må pille, leget og prøve det hele. God fornøjelse :o)

Camilla

Spændende sted for børn at snuse rundt i "gamle dage"!

Kia

Et muserum i børnehøjde

Pia

Lige nu kan man gå på Nisseversitet og lære alt hvad man skal kunne som nisse

Maria Eva

Fantastisk oldtidsudstilling med mange spændende ting for alle aldre. F.eks en 9.000 år gammel hundelort! Dejlig café med lækker mad. Rar atmosfære.

Lotte

Børnene og jeg synes det er helt fantastisk at tage på Nationalmuseet sammen...

Lisa

En fantastisk legeplads for både store og små børn. Min pige på 5 kan ikke blive træt af at lege på børnenes museum. Klæd ud tøj, vikingeskib, mester jakel teater og mange andre aktiviteter. Der kan hurtigt bruges nogle timer på en regnvejrsdag.

Aina

Min store datter har været glad for at komme i børneafdelingen. Kan kun anbefale det.

Sandra

Dejligt museum og rart at børnene endelig må røre ved noget. Vi kunne næsten ikke gå fra et rum til det næste, for det hele var så spændende og der var mulighed for mange timers leg.

Betina

Super god mad i cafeteriet... ;-) man skal bare huske at bestille bord i weekenden - hvis man vil være sikker på at få noget mad...

Katarina

Bemærk, at Børnenes Museum på Nationalmuseet tager på sommerferie fra 18. maj til 9. oktober 2009.

trine

Var på Børnenes museum med piger på 2 og 4 år. Super sted! Masser af leg uden at de skal være alt for forsigtige med tingene. Gratis entre. Spisesal til medbragt mad. Har kun godt at sige om stedet.

Anonym

En fantastisk dag. Vi var der i fredags og Pauline på 7 og Bertram på 4 gik op i at lave masker i maske værkstedet med liv og sjæl. Personalet var rigtig søde til at hjælpe og vejlede. Bagefter legede de i børnenes museum hvor de næsten ikke var til at hive hjem fra igen.

Andersine

Super sted - både Børnenes Museum hvor der er mange timers leg, deres café hvor de har den lækreste brunch i week-enden med guf for både børn og voksne, - men også 'de gamle' permanente udstillinger. En hel del af historien fra Absalons Hemmlighed (TV2 julekalender) kan genopleves i udstillingen, for ikke at tale om filmen Guldhornene - hvor nationalmuseet kaldes 'Guldhornemuseet'... Filmene er super opvarmning til et besøg på museet. Og børnene genkender, fortæller og digter videre selv undervejs!

Caroline

Jeg havde hørt godt om børnemuseet og blev alt andet end skuffet. Det er et FANTASTISK sted. Gratis endda. Der er masser af udklædningstøj, gryder, potter, et ildsted, en hest og en masse andet. Sjovt for børn fra 1 og opefter. Der er også en kæmpe stor spisesal hvor man kan spise sin medbragte mad. Den ligger lige ved siden af børnemuseet.

Anja

Børnenes Museum på Nationalmuseet, er en fantastisk legeplads for store og små. Jeg har haft min datter på knap 2 år med og vi mistede fuldstændig tidsfornemmelsen. Der er udklæningstøj og rekvisitter til mange timers leg. Personalet og de frivillige vi mødte, var meget imødekommende og det styrkede bestemt oplevelsen. Vi gør det igen næste gang det regner.