De bedste julehits for børn i Aarhus

Vi guider jer afsted til Aarhus' helt særlige juleoplevelser i børnehøjde lige her.

Foto: Tivoli Friheden
29. november 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annoncer.

Jul i Aarhus

Foto: NORD

Julesjov i NORD

Glæd jer til masser af julehygge i NORD. Se Aarhus' største nisselandsby, snup et gratis julehæfte, oplev NORDs akvarieshow, se den  6,5 meter høje Rudolf ude foran foyeren og meget, meget mere! Og igen i år inviterer Julemanden til sit fortryllende juleshow i Foyeren. Oplev ham hver dag fra den 1. til og med den 23. december.

Hvor? Storcenter NORD
Hvornår? Juleaktiviteter 3. november - 30. december (undtagen 24.,25.,26. december)

Foto :Tivoli Friheden

Jul i Tivoli Friheden

Kom til magisk Jul i Friheden i Aarhus, hvor hele parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys, julekugler og sne overalt fra den 18. november 2023. Så snart I træder ind i parken, bliver I mødt af parkens kæmpe lystunnel med intet mindre end 50.000 julelys. Her er duftende juleboder, I kan møde julemanden og ikke mindst prøve flere forlystelser.

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? 18. november - 30. december 2023

  ✔︎ Med Børn i byen Klubben får I 25% på entre til Tivoli Friheden

Foto: Aarhus Havnerundfart

Hyggelig julerundfart

Stig ombord på havnerundfartbåden og oplev Aarhus fra vandet med Aarhus Havnerundfart. Hop på Juleskibet Svanen, som sejler rundt i Aarhus Havn med julehygge og hyggelig stemning. Alle sejladser varer 1 time og 10 minutter, med påstigning fra DOKK1.

Hvor? Sejler fra DOKK1
Hvornår? Tjek sejlplan

Foto: MIB

Ta' til julekalender-koncert

Kom i julestemning, når MIB inviterer til julekalenderkoncert med Kasper Ehlers og Kathrine Nielsen. Glæd jer til at synge med på sange fra Nissebanden, Alletiders Jul, Krummernes Jul, Tinka, Brdr. Mortensens Jul, Jul i Valhal og mange flere til.

Hvor? MIBpakhusene på Aarhus Ø
Hvornår? 10. og 17. december fra kl. 14:00-16:00

Foto: Tivoli Friheden

Besøg byens magiske julemarkeder

Der er garanti for julestemning, hvis I besøger byens mange julemarkeder, som lokker med de fineste boder med gode julegaver, duftende lækkerier og meget mere. Vi guider til allerbedste julemarkeder i Aarhus og omegn herunder.

Foto: Børn i byen

Skøjtebanen ved Musikhuset

Find skøjterne frem og tag en tur på skøjtebanen ved Musikhuset, som snart åbner. Det er gratis at skøjte løs, men mangler I skøjter, kan I leje skøjter ved banen. Tag afsted til en hyggelig tur med familien.

Hvor? Skøjtebanen ved Musikhuset
Hvornår?   Hold øje med åbningstider her

Foto: Martin Mydtskov Rønne / Meridiano

Se en juleforestilling

Book billetter til magiske forestillinger for børn, der er mange fine juleteaterstykker, som vil skyde julestemningen i gang. Glæd jer fx til Englene i sneen, Julefeber og Duften af Betlehem - en hyggelig pause midt i julestressen.

Foto: Salling Rooftop

Winterlodge på Salling ROOFTOP 

Kom i julestemning på Salling ROOFTOP til Winterlodge - pakket ind i tæpper og med varme drikke og æbleskiver kan I nyde den smukke juleudsigt over Aarhus fra toppen af Salling, som er pyntet med fine julelys. Et stort julehit for hele familien.  

Hvor? Salling ROOFTOP
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Canva

Find jeres juletræ

Mange steder kan I gå på jagt efter jeres helt eget juletræ og endda selv fælde det. Prøv fx  Topkær Julestue, hvor I kan fælde årets juletræ i den store plantage.  I Julestuen kan I desuden se på nisser og julepynt og nyde æbleskiver.

Hvor? Topkær, Topkærvej 13, 8000 Aarhus
Hvornår? Hver dag fra 19. november - 23. december 2023 

Julehygge på museerne

Foto: Lise Balsby

Juleoplevelser på ARoS 

Tag turen til ARoS, hvor der er flere fine oplevelser i julen. Oplev den nye, flotte udstilling The Cosmos Within, som står klar fra 2. december, og har fokus på nutidsmenneskets forhold til naturen, kroppen og det åndelige. Den 3. og 9. december kan I deltage i kreative workshops med temaer som Drømmefanger og Cirkulær Jul.  Den 13. december kan I opleve det ikoniske Luciaoptog øverst oppe i Your rainbow panorama.

Hvor? ARoS
Hvornår? Tjek åbningstider

✔︎ Med Børn i byen Klubben får I 20 % rabat på årskort til ARoS

Foto: Moesgaard Museum

Julevæsner på Moesgaard 

Oplev julens mørke væsner på Moesgaard. Tre lørdage op til jul kan I igen i år opleve den europæiske julemytologi, når en del af julens glemte og misforståede væsner vender tilbage til Moesgaard Museum. Mød julevæsnerne på Moesgaard, når de bevæger sig rundt i museets udstillinger. 

Hvor? Moesgaard
Hvornår? 2. , 9. og 16. december 2023 (oplev væsnerne fra kl. 13:00-17:15) 

Foto: Den Gamle By

Jul i Den Gamle By 

Tag på en tidsrejse i 400 års julehistorie, når Den Gamle By inviterer til julehygge.  Oplev lysende lanterner, julepyntede gader og flydende og runde æble­skiver. Tag en snak med byens borgere og tjenestefolk, som fortæller om julen. Besøg historiske butikker, køb julepynt og jule­gaver med historie og tag børnene med på nisseloftet.

Hvor? Den Gamle By
Hvornår? 18. november - 31. december 2023

Foto: Væksthusene

Find nissen i Væksthusene 

Sving forbi Væksthusene i Botanisk Have, for her kommer Væksthusnissen frem fra sit skjul og fortæller om julens planter. I kan også gå på jagt efter den ægte julestemning i Væksthusene med en gratis juleopgave. Eller meld jer til en rundvisning, hvor I kan smage på julens planter. Slut af i Væksthusenes hyggelige, julepyntede café. 

Hvor? Væksthusene
Hvornår? Tjek åbningstider 

En tur ud af byen

Foto: Ree Park

Jul i Ree Park Safari

Få magiske oplevelser i dyrenes verden i Ree Park Safari. Prøv Danmarks største oppustelige kælkebakke, hop ombord på Amerika Expressen og oplev den magiske Ludvig Løvehjerte og Julemanden, der besøger parken med tryllekunst og gaver.

Hvor? Ree Park Safari
Hvornår? D. 2. - 3., 9. - 10. og 16. - 17. december
Pris? GRATIS for børn t.o.m. 11 år. Voksne 50 kr.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15 % rabat på entre i Ree Park Safari

Foto: Modelparken

Snup en juletur med de små toge

Tag en tur til Modelparken i Egå, hvor de sødeste små toge står klar til at give børnene en juletur. Togene kører d. 9, 10. december - og d. 29. december kører modelbanens lille damper Rosa rundt fra kl. 10-15 - her kan I nyde den allersidste tur, inden Modelbanen lukker ned for sæsonen (åbner igen i foråret 2024). Der vil være alkoholfri gløgg, æbleskiver, pølser, kaffe og kakao og selvfølgelig massere af tog og pynt.  Alle dage er der gratis entre, og en tur med toget koster 25 kr. eller 6 ture for 110 kr.

Hvor? Modelparken, Egå Møllevej 213, 8250 Egå
Hvornår? 9., 10. og 29. december - tjek åbningstider

Foto: Rebildcentret

Magisk, underjordisk luciaoptog

Nyd den unikke stemning, når dygtige sangere fra Klarup Skoles kor går syngende gennem Thingbæk Kalkminer, som denne dag er oplyst af 3.000 levende lys. Efter optoget vil udsendte fra Aalborg Universitet forsøge at gøre alle klogere ved et flot kemishow. OBS! Billetterne ryger hurtigt - book billetter her.
Hvor? Rebildcentret
Hvornår? 10. december 2023 

Foto: Tivoli

Jul i København

Tag på en hyggelig juletur til København. Vi guider til de allerbedste juleteaterture, forlystelsessjov, juleudsmykning, jul på museerne og meget, meget mere. Giv ungerne en stor oplevelse med en juledag i København.

Foto: Aalborg ZOO 

Jul i ZOO i Aalborg

Glæd jer til funklende julelys og masser af børnesjov til JUL I ZOO i Aalborg. Besøg de hyggelige juleboder, oplev et spektakulært ildshow, nyd stemningsfuld korsang og se sjove børnejuleshows. Der vil også være luciaoptog og selvfølgelig mulighed  for at møde verdens rareste julemand. JUL I ZOO er også en unik mulighed for at opleve havens dyr på en helt anden måde, da man kan gå indenfor i stalde og huse. 

Hvor? ZOO i Aalborg
Hvornår? 1.-3. december, 8.-10. december, 14.-27. december (24. december undtaget)

Foto: Gammel Estrup

Jul på Gammel Estrup

Oplev en vaskeægte herregårdsjul på Gammel Estrup og vær med, når herskab og tjenestefolk gør herregårdens sale klar til jul. Børn og barnlige sjæle kan følge det særlige børnespor rundt i juleudstillingen. Gå på opdagelse i den dunkle kælder og se, om I kan finde alle nisserne. Der vil også være rig mulighed for at købe juletræer og julegaver, samt for at smage på julen. 

Hvor? Gammel Estrup
Hvornår? 2. - 23. december 

Foto: LEGOLAND®

Jul i LEGOLAND®

Oplev en magisk jul for hele familien i LEGOLAND®. Rundt omkring frister de hyggelige juleboder og melder julesulten sig, kan I forsyne jer med hjemmelavede æbleskiver, gløgg og brændte mandler. Husk at tjekke det helt unikke 10 meter høje LEGO® DUPLO® juletræ, prøv en indendørs sneboldkamp, sus ned af kælkebakken, sus ud på skøjtebanen og meget mere.

Hvor? LEGOLAND
Hvornår? 24. november - 31. december 2023

Foto: Jesper Maagaard

Julemagi i Randers

Tag turen til Randers, som er hoppet i juleklæder. Her kan I glæde jer til en hyggelig skøn julestemning på Rådhustorvet med hyggelige julehytter og en charmerende juleudstilling med mekaniske nisser.  Oplev de mange julemarkeder i Randers bl.a. på GAIA Museum, Fussingsø Slot og Sct. Clemens Kirke. 

Foto: Canva 

Juletog og idyl i Silkeborg 

I Silkeborg kan I ikke undgå at komme i julestemning  Prøv Juletræstoget på veteranbanen, som kører den smukke tur på den nedlagte Horsens-Silkeborg-jernbanestrækning. I kan også tage familien med til Jul på Stougaarden, og mærke hvordan julen var i gamle dage, klappe de søde minigrise og meget mere. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben