Dejlige juleforestillinger for børn i Aarhus og omegn

Vi guider til de allerfineste julestykker i Aarhus, som skyder julestemningen i familien i gang.

Foto: Martin Mydtskov Rønne / Meridiano
4. december 2023
Af Rikke Reffelt

Gør juletiden særlig - vi sender jer en tur i teatret.

Foto: Teaterhuset Filuren

Duften af Betlehem

Glæd jer til Duften af Betlehem - en poetisk forestilling inspireret af Juleevangeliet. Her tages stolene ud af salen, og der gøres plads til at opleve teatrets magi helt tæt på. Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Er det et mirakel, der er på vej? Sammen med publikum tager de ud for at lede.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 17. november - 22. december
Hvem? Fra 4 år

Foto: Rosenteatret

Knas i gavemaskinen

Kom i julestemning når Rosenteatret i Aarhus genopsætter den hjertevarme juleforestilling: "Knas i gavemaskinen”.  Her tages I med ind i en verden af julemagi, hvor den uerfarne nisse, Birk, får mere på sin tallerken, end han kan håndtere, da gavemaskinen pludselig bryder sammen. Med et løfte til selveste julemanden må Birk redde julen ved at reparere maskinen, alt imens han undgår den opmærksomme bæver, Bisse. Forestillingen er en hyldest til venskab, mod og glæden ved julen.

Hvor? Rosenteatret
Hvornår? 3.,9.,10. og 16. december 2023

Foto: Musikhuset

Sigurds Jul 

Sigurds nye juleforestilling bringer børn og voksne ind i det eventyrlige juleland, hvor sang, musik, julefortællinger og drillerier går op i en højere enhed, og som altid er Sigurds forestilling ikke kun for de små men også for voksne og bedsteforældre. Sigurds Jul er en hyldest til den traditionsrige jul, som vi kender og elsker, og der bliver rig lejlighed til at synge med, grine og blive rørt.

Hvor? Musikhuset
Hvornår? 9. december

Foto: Aarhus Teater

Julefeber 

Gå ikke glip af årets familieforestilling på Aarhus Teater - Julefeber er en magisk og smittende fortælling om venskabets kraft og modet til at være tro mod den, man er. Bjørns største ønske er at være som alle andre. Men når han hører musik, går hans krop amok og får ham til at danse helt ustyrligt. Det er vildt pinligt! Men måske er der faktisk magiske kræfter på spil? For da Bjørn, hans lillesøster, Gro, og deres far, Kalle, af pengenød må flytte ind på et stort teater i nattens mulm og mørke, møder Bjørn balletpigen Frede, og en helt ny verden åbner sig. Nanna Øland Fabricius (Oh Land) og Jesper Mechlenburgs storhit "Julefeber" får snefnuggene til at danse på Store Scene, og i smuk koreografi kan I  opleve balletbørn fra Ballet Akademiet i Aarhus.

Hvor? Aarhus Teater
Hvornår? 9. november - 21. december 

Foto: Morten Fauerby 

Den lille pige med svovlstikkerne 

Oplev Teater Gruppe 38's decemberforestilling. Ak! Turde hun bare trække én enkelt svovlstik ud af bundtet. Stryge den og varme fingrene … RITCH! Midt i elendigheden, det barske, det uovervindelige, trænger håbet sig på. Stik mod al forventning. DEN LILLE PIGE MED SVOVLSTIKKERNE er ikke blot en sørgelig historie. Den er et glædesbudskab fuld af tro, håb og kærlighed. Og frem for alt et eventyr, og eventyr er liv, og livet skal leves. Håbefuldt! Tildelt Årets Reumert.

Hvor? Teatret Gruppe 38
Hvornår? 29. november - 17. december 
Hvem? Fra 6 år

Foto: Martin Gundesen

Julemusen

Julen nærmer sig, og Nanni hygger sig i sin dejlige lænestol. Der er te på kanden og gang i strikketøjet. Alt ånder fred og ro. Pludselig får Nanni besøg af sin lille ven, musen. Den vil have en historie, og det skal være nu. Men det skal være en helt særlig historie. Nemlig historien om den juleaften, hvor den lille travle postmus skulle bringe pakker ud til alle sine venner i skoven. Den juleaften hvor julen var lige ved at blive aflyst. Sammen tager Nanni og musen publikum med tilbage til en helt særlig juleaften i skoven. En dejlig juleforestilling om, at når gode venner hjælper hinanden, skal det nok blive jul.

Hvor? Randers Teater
Hvornår? 25. november - 17. december 
Hvem? Fra 2 år

Foto: iStock

Tips til den første tur i teatret

Forbered dit barn

Tal med dit barn et stykke tid i forvejen om, at I skal i teatret. Fortæl lidt om, hvad stykket handler om, at I skal sidde i en sal, hvor lyset slukkes, at det bliver spændende osv.

Ro til at opleve

Under stykket kan man som forælder godt have lyst til at forklare, hvad der sker på scenen. Men prøv at lade være, hvis barnet ikke spørger selv. Giv dit barn lov til at sanse stykket ud fra sine egne præmisser.

Snak om stykket efterfølgende

Bagefter kan det være dejligt for barnet at tale om forestillingen. Ofte kan der købes plakater fra stykket hjem til værelset efter forestillingen, så I kan mindes den særlige teateroplevelse og tale om den igen og igen.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben