Nemme, sprøde pebernødder

Bloggeren Cathrine Brandt leverer her en hitsikker opskrift på pebernødder, som er nemme at lave og smager af flere.

14. december 2022
Af Cathrine Brandt

Det skal I bruge

• 250g smør (brug rigtigt smør – det betyder så meget for smag og sprødhed)

• 200g rørsukker

• 400g hvedemel

• 1 spsk. sirup

• 1 æg

• 2 tsk. natron

• 1 tsk. ingefær

• 1 tsk. kardemomme

• 1 tsk. kanel

• 1 knivspids fint salt

Foto: Cathrine Brandt

Sådan bager I julens dejlige pebernødder

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Slå ægget ud i og kom siruppen ved også. Rør det sammen. Skær smørret ud i mindre stykker og ælt det sammen med resten af ingredienserne. Ælt det til du har en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. ½-1 time. Når dejen er afkølet trilles den til små kugler, der sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal være forholdsvis små, da de flyder lidt ud, når de bages. Bag pebernødder i en forvarmet ovn på 180grader i ca. 10 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

Find endnu flere opskrifter hos Cathrine Brandt her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben