På brombærjagt i Mols Bjerge

Sensommeren er over os, og det betyder, at brombærsæsonen er i fuld gang! Så tag madpakke, drikkedunk og en tom beholder under armen - husk også at få ungerne med - og find den nærmeste brombærbusk.

Foto: Nana Bech Eneqvist
21. december 2022
Af Nana Bech Eneqvist

Vi tog til Nationalpark Mols Bjerge, hvor det vrimler med de søde, mørke bær lige nu. Vi havde pakket et par tomme bøtter, der hurtigt blev fyldt til randen - og der røg altså mindst lige så mange bær indenbords, som i bøtterne. Mols Bjerge er pakket med vilde brombær, så det er bare at finde et sted og gå i gang. Og når de små ben er trætte, kan madpakken nydes midt i naturen, inden I vender snuderne hjemad.

Foto: Nana Bech Eneqvist

Er du ikke lige i nærheden af Mols Bjerge, er brombær heldigvis lette at finde i eller omkring de fleste byer. Smag på Aarhus har en fin oversigt over gode plukkesteder.

Slut eventuelt dagen af med at bage en brombærtærte eller nyd bærene med en klat is eller flødeskum. Nåja, og så kan en god pletfjerner også anbefales, hvis du som jeg er afsted med en brombærglad to-årig. God jagt!

Opskrift på brombærtærte

Foto: Nana Bech Eneqvist

Det skal du bruge til mørdejen

  • 130 g usaltet smør
  • 180 g mel
  • 40 g sukker
  • En lille smule vand

Sådan laver du mørdejen

  • Smuldr smør, mel og sukker sammen og saml dejen stille og roligt med vandet
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform og stil på køl i mindst en halv time
  • Prik tærtebunden med en gaffel og bag den i 10-12 minutter på 200 grader
  • Lad bunden køle af, mens du laver fyldet

Det skal du bruge til fyldet

  • 80 g usaltet smør
  • 80 g sukker
  • 2 spsk mel
  • 80 g hakkede mandler (smut dem eventuelt først)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g brombær
  • 1 tsk kartoffelmel

Sådan laver du fyldet

  • Bland smør, sukker, mel og de hakkede mandler i en gryde og kog blandingen i nogle minutter til det er kogt sammen - husk at røre rundt imens
  • Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljesukker
  • Bland brombær og kartoffelmel og fordel det på tærtebunden
  • Fordel nu massen fra gryden ovenpå brombærmassen
  • Sæt tærten i ovnen i cirka 20 minutter og lad den køle lidt af, før du serverer


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben