Der findes intet så hyggeligt som at lave bål. Slet ikke hvis bålet kombineres med madlavningen eller måske bare lidt til den søde tand. Vi har fundet 5 lækre bålmads-opskrifter frem, så I kan komme ud og nyde friluftslivet.
Bland mel, sukker og salt. Rør mælken og øllet i lidt ad gangen, så dejen ikke klumper.
Pisk æggene i dejen - og lad den hvile i køleskabet en halv timestid. Tænd op i bålet. Smelt lidt smør på en bradepande og lav omkring fire pandekager på den. Bag pandekagerne på bradepanden over bålet, til de er lysebrune på begge sider. Spis evt. med syltetøj og sukker eller bananer og nutella.Fremgangsmåde:
Ganske simpelt: Vent til der kun er gløder tilbage på bålet og fyld så majskornene over i den ene sigte. Pop dem over gløderne, med den anden sigte som låg. Voila! Så er der popcorn.Fremgangsmåde:
Riv det ene æble og bland det med resten af ingredienserne. Flæsk de resterende 4 æbler og udhul dem. Prop fyldet ind i de udhulede æbler og luk dem. Smid dem ind i gløderne i en omgang alufolie og bag dem i en 15-20 minutter. Brug en gaffel eller kniv til at mærke om de er blevet bløde. Pak æblerne ud og spis.Fremgangsmåde:
Opløs gær og salt i vandet. Rør mel i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i en times tid, del den og rul den til lange pølser. Snit et par snobrødspinde og sæt pølserne på. Vikl dejen rundt om pølsen og bag den over bålets gløder, til snobrødet er gyldenbrunt og gennembagt. Spis evt. med ketchup til.
Snit en gren og placer en skumfidus for enden. Hold den ind over gløderne til den er gyldenbrun. Klem derefter den bløde skumfidus ind imellem to kiks, så det bliver en sandwich. Den er syndig, men helt vildt lækker!