Årets julemarkeder i Aarhus og omegn

Byens julemarkeder er endelig klar til at sprede julestemning, så tag ungerne under armen og forsød den lange ventetid med et besøg hos et eller flere af markederne i Smilets by. Vi guider jer her til de aarhusianske julemarkeder.

Foto: Tivoli Friheden
19. december 2022
Af Julie Hedelund

Lokale julemarkeder

Topkær Julestue

Ved Topkær Julestue kan I gøre det til en helt særlig oplevelse at fælde årets juletræ i den store plantage. Der er gran så langt øjet rækker, og I vil næsten føle, at I har været en tur i skoven. I Julestuen kan I desuden se på nisser og julepynt, mens der vil være mulighed for at nyde æbleskiver og glögg i Laden. 

Hvornår? Hver dag fra d. 13. november - 23. december kl. 10:00-17:00

Foto: Den Gamle By 

Jul i Den Gamle By

Det emmer af nostalgi og julehygge, når Den Gamle By endnu en gang slår dørene op til 400 års julehistorie for både store og små. Nyd de lysende lanterner og den historiske julepynt, og mærk julestemningen sprede sig sammen med duften af traditionelle honninghjerter, vaniljekranse og æbleskiver bagt på gammeldags facon. Læg også vejen forbi nisseloftet, hvor både børn og voksne kan opleve, hvordan det er at være nisse for en dag.

Hvornår? 16. november - 6. januar

Foto: Malte Riis

Jul i Friheden

Der venter jer et sandt julemekka i Tivoli Friheden, når parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt. Gå på opdagelse i julemandens by, og se julemandens travle værksted, hvor julegaverne til alle verdens børn bliver pakket ind. Det vil desuden være muligt at møde julemanden og fortælle ham om årets juleønsker, samt at opleve Pjerrots særlige juleshow, der spreder glæde blandt store og små. 

Hvornår? Udvalgte dage fra den 12. november - 30. december kl. 13:00-21:00

Julemarkeder, der er værd at køre efter

Foto: FÆNGSLET 

Jul på FÆNGSLET

Tag familien med til Horsens og oplev vaskeægte julehygge, når FÆNGSLETs rå rammer omdannes til det skønneste julemarked. Her kan I gå på opdagelse både inde og ude, hvor I finder masser af stande med julegaveidéer, julepynt og kunsthåndværk. Hvis I bliver sultne, kan I nyde både æbleskiver, flæskestegssandwich, risengrød, pandekager og meget, meget mere. Gå heller ikke glip af den ikoniske gåseparade. 

Hvornår? Fredag-søndag fra den 11.-20. november

Kæmpe julemarked i Kattegatcentret

Tag en tur til Kattegatcentret i Grenaa, og kom i julestemning blandt hajer, pingviner, søstjerner og julestjerner. I kan shoppe løs i massevis af spændende juleboder, der sælger oceaner af julelækkerier, julepynt, juledekorationer, pakkekalendergaver, julenisser, julekurve, julesokker og juletræspynt. Og I kan blandt andet sætte tænderne i lækre kandiserede æbler. 

Hvornår? 19.-20. november kl. 10:00-17:00

Foto: Gammel Estrup

Jul på Gammel Estrup

Oplev en vaskeægte herregårdsjul på Gammel Estrup og vær med, når herskab og tjenestefolk gør herregårdens sale klar til jul. Børn og barnlige sjæle kan følge det særlige børnespor rundt i juleudstillingen, hvor man får gode historier om julen på herregården. Gå på opdagelse i den dunkle kælder og se, om I kan finde alle nisserne, der gemmer sig dernede. Der vil også være rig mulighed for at købe juletræer og julegaver, samt for at smage på julen. 

Hvornår? 26. november - 23. december

Jul i LEGOLAND®

Der er magisk jul for hele familien i LEGOLAND®, hvor I kan mærke julestemningen sprede sig i parken, der er pyntet op med fortryllende julelys, et 10 meter højt LEGO® DUPLO® juletræ, 400 smukke juletræer, masser af hyggelige juleboder og et snedrys af julemagi. Der vil desuden være mulighed for at prøve de juleklædte forlystelser i julemørket og møde julemanden, der har en helt særlig julegave med til de børn, der kommer på besøg. 

Hvornår? Indtil den 31. december

Julebyen Tønder

Der er god grund til at lægge vejen forbi Tønder en af dagene op til jul. Byen bliver nemlig forvandlet til en magisk juleby, hvor der er pyntet smukt op til jul, mens det summer af julestemning fra alle gågadens butikker, der helt ekstraordinært holder åbent alle dage frem til jul. I kan blandt andet opleve Den Flyvende Julemand, der flyver hen over taget på Turistkontoret som det eneste sted i hele landet. 

Hvornår? Hver dag fra d. 5. november - 23. december

Foto: Aalborg Zoo

Jul i Aalborg Zoo

Kør en tur til Aalborg Zoo for en omgang ægte julestemning i unikke omgivelser. Årets tema er "Et Eventyr fra Nordpolen", og I kan blandt andet komme med på en magisk lysvandring gennem den smukt pyntede have og få en anderledes oplevelse af dyrene og Zoo i vintermørket. Besøg også de mange madboder og kig ind på Juletorvet, hvor det bugner med lækre produkter og inspiration til julebordet. 

Hvornår? 15.-23. og 25.-27. december

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben