Årets julemarkeder i Aarhus og omegn

Byens julemarkeder er endelig klar til at sprede julestemning, så tag ungerne under armen og forsød den lange ventetid med et besøg hos et eller flere af markederne i Smilets by. Vi guider jer afsted!

Foto: Tivoli Friheden
23. november 2023
Af Julie Hedelund

Giv ungerne en hyggelig stund - styr mod byens julemarkeder, hvor I ikke kan undgå at komme i julestemning. 

Lokale julemarkeder

Topkær Julestue

Ved Topkær Julestue kan I gøre det til en helt særlig oplevelse at fælde årets juletræ i den store plantage. Der er gran så langt øjet rækker, og I vil næsten føle, at I har været en tur i skoven. I Julestuen kan I desuden se på nisser og julepynt, mens der vil være mulighed for at nyde æbleskiver og glögg i Laden. 

Hvornår? Hver dag fra d. 19. november - 23. december 

Foto: Den Gamle By 

Jul i Den Gamle By

Det emmer af nostalgi og julehygge, når Den Gamle By endnu en gang slår dørene op til 400 års julehistorie for både store og små. Nyd de lysende lanterner og den historiske julepynt, og mærk julestemningen sprede sig sammen med duften af traditionelle honninghjerter, vaniljekranse og æbleskiver bagt på gammeldags facon. Læg også vejen forbi nisseloftet, hvor både børn og voksne kan opleve, hvordan det er at være nisse for en dag.

Hvornår? 18. november - 2. januar

Foto: Malte Riis

Jul i Friheden

Der venter jer et sandt julemekka i Tivoli Friheden, når parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med over 50.000 glitrende julelys og julekugler overalt. Det vil desuden være muligt at møde julemanden og fortælle ham om årets juleønsker, samt at opleve Pjerrots særlige juleshow, der spreder glæde blandt store og små. 

Hvornår? Udvalgte dage fra den 18. november - 30. december 

Arkitektskolens julemarked 

Besøg det traditionsrige julemarked på Arkitektskolen Aarhus. Julemarkedet arrangeres og drives af skolens studerende, og på markedet vil I som altid kunne købe smukt kunsthåndværk, tegninger, keramik og meget andet. Der er gratis adgang for alle, og skolens kantine vil være åben under julemarkedet.

Hvornår? 2.-3. december 

Foto: Godsbanen

Habengut Julemarked på Godsbanen

Godsbanen finder I masser af hyggelige juleboder - her kan I shoppe alt fra lædervarer, keramik og smykker til pynt, grafik, interiør og meget mere. Her finder I også duftende madboder og hyggelige aktiviteter for hele familien.

Hvornår? 9. december 

Julemarked i Ridehuset

På Aarhus' store indendørs julemarked kan I besøge de mere på end 80 stande, hvor  kunsthåndværkerne sår klar med  unikke og håndlavede varer. Her finder bl.a.  traditionelt julepynt, juledekorationer, nisser, julehjerter og meget mere. Prøv de kreative workshops, hvor I f.eks. kan lave jeres eget smykke, koge slikkepinde eller lære at strikke. 

Hvornår? 24. november - 17. december 

Julemarkeder, der er værd at køre efter

Foto: FÆNGSLET 

Jul på FÆNGSLET

Tag familien med til Horsens og oplev vaskeægte julehygge, når FÆNGSLETs rå rammer omdannes til det skønneste julemarked. Her kan I gå på opdagelse både inde og ude, hvor I finder masser af stande med julegaveidéer, julepynt og kunsthåndværk. Hvis I bliver sultne, kan I nyde både æbleskiver, flæskestegssandwich, risengrød, pandekager og meget, meget mere. 

Hvornår? 10.-12. november og 17.-19. november

Kæmpe julemarked i Kattegatcentret

Tag en tur til julemarkedet i Kattegatcentret i Grenaa, og kom i julestemning blandt hajer, pingviner, søstjerner og julestjerner. I kan shoppe løs i massevis af spændende juleboder, der sælger oceaner af julelækkerier, julepynt, juledekorationer, pakkekalendergaver, julenisser, julekurve, julesokker og juletræspynt. Og I kan blandt andet sætte tænderne i lækre kandiserede æbler. 

Hvornår? 18.-19. november 

Foto: Gammel Estrup

Jul på Gammel Estrup

Oplev en vaskeægte herregårdsjul på Gammel Estrup og vær med, når herskab og tjenestefolk gør herregårdens sale klar til jul. Børn og barnlige sjæle kan følge det særlige børnespor rundt i juleudstillingen, hvor man får gode historier om julen på herregården. Gå på opdagelse i den dunkle kælder og se, om I kan finde alle nisserne, der gemmer sig dernede. Der vil også være rig mulighed for at købe juletræer og julegaver, samt for at smage på julen. 

Hvornår? 2. - 23. december 

Jul i LEGOLAND®

Oplev en magisk jul for hele familien i LEGOLAND®, og mærk julestemningen sprede sig i parken, som er pyntet op med fortryllende julelys, et 10 meter højt LEGO® DUPLO® juletræ, smukke juletræer og hyggelige juleboder med hjemmelavede æbleskiver. Udfordr familien til indendørs sneboldkamp, sus ned ad kælkebakker, glid rundt på skøjtebanen og mød julemanden.

Hvornår? 24. november - 31. december 

Julebyen Tønder

Der er god grund til at lægge vejen forbi Tønder en af dagene op til jul. Byen bliver nemlig forvandlet til en magisk juleby, hvor der er pyntet smukt op til jul, mens det summer af julestemning fra alle gågadens butikker, der helt ekstraordinært holder åbent alle dage frem til jul. På torvet finder I  byens juletræ omgivet af boder med juledekorationer og gaver til hjerternes fest.

Hvornår? 4. november - 23. december 

Foto: Aalborg Zoo

Jul i Aalborg Zoo

Til Jul i Zoo er haven endnu smukkere med flere julelys og nye dekorationer, så glæd jer til ægte julestemning i unikke omgivelser. Gå også på opdagelse i de mange små boder, hvor der præsenteres kreative julegaveideer og et væld af lækre mad- og drikkevarer til julebordet.  I kan  også møde verdens rareste julemand, der i år kan opleves i et helt nyt univers - Lykkeskoven, et magisk og fortryllende sted. Oplev også spektakulært ildshow, hør smuk korsang og se underholdende børneshow.

Hvornår? 24.-26. november, 1.-3- december, 8.-10. december og 24.-27 december (24. december undtaget)  

Norsminde julemarked

På det hyggelige julemarked, kan I både købe årets juletræ med hjem og  også kan få en dag med masser af hyggelige familie-aktiviteter, lækker mad og drikke, og julegodter fra selveste julemanden.  Glæd jer til et væld af juleboder, tombola og meget mere. Nordsminde julemarked arrangeres af frivillige og overskuddet  går til Møderehjælpens julehjælp.

Hvor? Norsmindevej 190, 8340 Malling
Hvornår? 3. december 2023

Julemarked på Museum Jorn

Den første weekend i december afholder Museum Jorn et eksklusivt julemarked, som bestemt er et besøg værd. Mød julemanden, kom i julestemning med julekoncerter, forsyn jer med gløgg og julelækkerier, deltag i juleværkstedet  og besøg de mange juleboder, hvor der sælges kunsthåndværk, eksklusiv julepynt, brugskunst og delikatesser.

Hvor? Museum Jorn
Hvornår? 1.,2. og 3. december

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben