De bedste familie-spots på Østerbro

Frisk havbrise og store parker omgiver det familievenlige Østerbro, hvor man finder spændende kulturoplevelser, lækker shopping, håndlavede is og legepladser i alle afskygninger.

Foto: Foto: ENIGMA
14. august 2023
Af Marie Beenfeldt Nielsen

Kultur og krea

ENIGMA er det nye museum for post, tele og kommunikation på Trianglen. Her er workshops, udstillinger, læringslab, restaurant Post og flere sjove oplevelser for børn, bl.a. legeuniverset Teleportalen.

Arta Copenhagen på Ryesgade er et lille slaraffenland for de kreative børn og deres forældre. Man køber og maler på keramik, som derefter glaseres og brændes. Efter nogle dage kan man hente sit lille værk.

Park Bio er Østerbros lokale og meget hyggelige biograf. Der er ofte søndagsforestillinger for børn. Et besøg værd, hvis man holder af en rolig biografoplevelse med ungerne.

Kildevæld Kulturcenter er Østerbros nye 1000 m2 store kulturhus der har fokus på natur, kultur og bevægelse. Huset åbnede i september 2022, og de lyse, lækre lokaler inviterer til en bunke børnevenlige events, som kvarterets familier vil elske.

Foto: Stacy's Diner

Spisesteder

I foråret slog Stacy's Diner dørene op for deres nye restaurant på Østerbro. Her kan I træde ind i en tidslomme fra 50'erne med milkshake, burger og et pastelunivers der emmer af Grease og glade dage.

Området omkring Bopa Plads er et smørhul på Østerbro. Her ligger Café Bopa, Pixie hvor man om sommeren kan spise under parasollerne og lade ungerne lege på pladsens legeplads med de kæmpe frugter. Lige rundt om hjørnet af Århusgade ligger The Laundromat Cafe. The Laundromat er også meget børnevenlig med både legetøj og skiftebord til de små. 

Er I mere til pizza, og en ekstra lækker en af slagsen, ligger Stefanos pizza også på Østerbro, Ourøgade 38. Lige ved Tåsingeplads, hvor der er et stort område til leg og sjov. 

Foto: Little House

Leg og frisk luft

Det er let at komme ud med ungerne, både i Fælledparken, Østre anlæg og på stranden. Fælledparken er Østerbros grønne samlingssted og har masser af legepladser: vandlegeplads, trafiklegeplads, tårnlegeplads og den store legeplads ved Serridslevsvej.

Remisen er en stor indendørs legeplads i den gamle sporvognsremise på Blegdamsvej. Der er legeområder for forskellige aldersgrupper og sommetider loppemarked i weekenden. Udover lokalerne på Amager og Valby byder Little House også velkommen for de lidt mindre børn på Østerbro - et oplagt sted at tilbringe sin lørdag formiddag. Her er et stort legelokale og en café - men også aktiviteter og hold for børn og deres forældre. 

Svanemøllestranden har både børnevenlig sandstrand og lang bademole for de lidt større, som har mod på at springe i. Her er fuld af liv og en vidunderlig stemning under himmelhvælv og horisont. Der er isbod, toiletter og en café ude på Svaneknoppen. 

Østerbro Skøjtehal er godt nok ikke frisk luft, men kold luft og røde kinder. Skøjtehallen har åbent for almindeligt skøjteløb hele året rundt. 

Foto: Line Fjord

Is og Kage

Der er flere skønne ismejerier med håndlavet eller økologisk is på Østerbro. For eksempel OLUFs på Olufsvej, Isoteket på Randersgade og Østerberg Ice Cream på Rosenvængets Allé.

Er du og ungerne til kaffe og kage, så besøg et af vores yndlingssteder - Leckerbaer i Ryesgade, der laver super lækre kager stykvis. Der er Michelin-stjerner bag disken og det ses og smages i de smukke kager. Juno the Bakery er også et must, når man er på Østerbro. Jeres børn vil elske deres lækre kardemommesnurrer, og de er altså køen værd.

Shopping

Foto: PetitMonde

Petit Monde og Superhelten er to fantastiske legetøjsbutikker placeret side om side på Nordre Frihavnsgade. Her finder du klassisk legetøj til både de små og større børn. Udklædning, puslespil og udvalgte figurer fra film og tv. Petit Monde er fransk inspireret og har et særligt udvalg af trælegetøj og franske dukker.  

Er du på udkig efter noget ekstra lækkert til den lille, har Purebaby et udvalg af økologisk uld til de allermindste, foruden både legetøj og andre bæredygtige kvalitetsprodukter. Andre nævneværdige forretninger er Nordre Frihavnsgades børneskobutik Antonelskersko, og Barnerummet på Vennemindevej der har et udpluk af secondhand og finurlige fine sager. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben