Podcasts til mor og far

Savner du underholdning, når du triller rundt med barnevognen? Eller hungrer du blot efter sjove og inspirerende historier om børn og forældreskab? Så prøv at lytte til en af disse podcasts til forældre.

Foto: Nanna Andersen
27. oktober 2022
Af Nanna Andersen
Liv Winther og Bea Fagerholt. Foto: To The Moon, Honey

To The Moon, Honey

To The Moon, Honey er et fællesskab for kvinder, der er på vej ind i moderskabet eller allerede er i det. De to grundlæggere - Bea Fagerholt og Liv Winther - laver inspirerende podcasts, hvor de selv er værter. Her kan du lytte til ærlige efterfødselssamtaler og panelsnakke med seje mødre, der blandt andet fortæller om efterfødselskroppen, kampen for at blive gravid og om at gå fra 1 til 2 børn.

Foto:  Plus en, Politiken

Plus en

Politikens podcast Plus en er virkelige og intime historier om de bekymringer og reflektioner, man gør sig, når man får børn og derfor pludselig er ”plus en”. Podcasten tager store emner op som børns kønsidentitet, fødselsdepression og det at miste et barn, men også mere lette emner som amning og navngivning bliver diskuteret. Vært Hanne Budtz-Jørgensen taler ofte med udgangspunkt i sine egne erfaringer som forælder, og dette blandes i podcasten med interviews og gæsters rørende historier fra det virkelige liv. Podcasten kan høres på Politikens Podcast app, eller på Politikens hjemmeside.

Sisse Sejr-Nørgaard. Foto: Helt ærligt mor 

Helt ærligt, mor

"Helt ærligt, mor” tager dig med på rejsen fra de første spæde tanker om at ville skabe nyt liv, til de to streger på testen og helt frem til om børnene bruger for meget tid foran skærmen. Sisse Sejr-Nørgaard er den seje radiovært, der interviewer forskellige kendte danske kvinder, som Andrea Rudolph og Petra Nagel. Hvis du føler dig en smule alene i din barsel, er denne podcast virkelig et oplagt valg. Sisse Sejr-Nørgaard er fantastisk til at skabe en meget intim stemning, og du får følelsen af at være i selskab med gode veninder.

Cecilie Rubini og Rachel Levin Rukov. Foto: Voksen ABC 

Voksen ABC

Vi kender alle sammen børne-ABC'er med A for abe og B for banan, men findes der på samme måde en voksen-ABC, og hvad ville der i så fald skulle stå i den? Det har de to veninder Rachel Lewin Rukov og Cecilie Falgren Rubini (aka Sneglcille) sat sig for at finde ud af med podcasten Voksen ABC. Her går de igennem alfabetet fra A til Å med et bogstav pr. afsnit, og taler med udgangspunkt i det enkelte bogstav om alle de ting, der definerer voksenlivet. I voksen-ABC'en kommer A fx til at stå for angst, B for børn, og C for cigaretter og chancer.

Matilde Trobeck. Foto: 1+1=3 

1+1=3

Følg blogger og influencer Helse Matildes graviditet fra den spæde start - faktisk helt fra hendes seneste spontane abort - og lad dig inspirere af de mange interessante gæster, hun har med i studiet. Der er blandt andre en tvillingemor, en solomor, en ufrivilligt barnløs - og en frivillig, en læge, en sygeplejerske, flere jordemødre og en sundhedsplejerske. Der lægges altid op til ærlig snak om det at være gravid og være mor i det hele taget. 

Foto: The FAR side, Jesper Breining 

The FAR side

Er du nysgerrig på, hvad mænd tænker om forældrerollen og det at være far? Så skulle du prøve at lytte til podcasten The Far Side, hvor de to aarhusianske førstegangsfædre Christoffer Ward og Jesper Breining på humoristisk og ærlig vis deler ud af både deres gode og dårlige erfaringer med rollen som far. Emnerne spænder vidt, og der bliver både diskuteret kønsroller, parforhold, fertilitetsbehandling, farrollen før i tiden, og det at bevare sit indre legebarn som far. De to venner startede podcasten, fordi de savnede et sted, hvor forældrerollen blev beskrevet fra farens synsvinkel, og fordi de gerne ville have fædre til at reflektere over forældrerollen. Podcasten kan findes på Itunes eller høres på deres hjemmeside.

Foto: Gamer Brain

Gamer Brain

Bliv klogere på gaming - for dit barns og din egen skyld! Med podcasten Gamer Brain, som er et samarbejde mellem HP og Mediano, bliver gaming forklaret på en måde, hvor alle kan være med. Der er endda et afsnit særligt for forældre, som indeholder en række gode tips til at håndtere et barn, der gamer.

Foto: Jeg er mor 

Jeg er mor

Podcasten, der er helt nede i gear og nede på jorden. Laura og Julie taler vidt og bredt om alt mor-relateret. Der bydes både på guides til konkrete ammeteknikker og dybe snakke om ikke at føle sig lykkelig i rollen som nybagt mor. Der er plads til at grine, blive rørt og relatere til de ting, der kan gøre tilværelsen som mor svær og udfordrende.

Foto: Fårking Far, Vores Børn 

Fårking Far

Mattias Hundebøll byder kendte fædre ind til en snak om at være far. Han tager hjem til fædrene og møder dem på deres hjemmebane, mens de snakker om alt fra de første bleskift til far-barn-aktiviteter og sjove anekdoter. Kom blandt andet hjem til Kristian Humaidan på Ærø og Silas Bjerregaard i Helsingør. Selv er Mattias far med stort F til de to drenge Carl-Egon og Ejner Bob, som selvfølgelig har inspireret ham til at starte Fårking Far. 

Foto: Børn i bagagen, Pelle og Caroline Hvenegaard, Acast

Børn i bagagen

Pelle og Caroline Hvenegaard deler ud af deres erfaringer med at rejse med deres datter, Ukhona. Serien handler om, hvordan man planlægger en familierejse, der ikke udelukkende skal stå på vandland og all-inclusive, men stadig skal tage højde for børnenes behov. Der er masser af inspiration at hente for forældre, der drømmer om at vise deres børn verden. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben