De 5 indendørs legepladser i Aarhus

Hvor går man hen, når vejret er dårligt, men ungerne er fulde af krudt? Vi guider dig til fem af byens bedste indendørs legepladser.

Foto: Leos Legeland
24. januar 2023
Af Julie Hedelund
Foto: Leos Legeland

Leo's legeland

Lige overfor IKEA finder I slaraffenlandet for legeglade børn og voksne: Leo's Legeland. Her er tusindvis af kvadratmeter klar til leg, sjov og eventyr, og I kan bl.a. more jer i de adskillige rutsjebaner, cykler, skumpuder, boldpool og meget, meget mere. Legelandet har desuden 'Småland' - et særligt område for de allermindste, hvor man kan finde stort set alle herlighederne i miniatureudgave.

Hvor? Graham Bells Vej 12, 8200 Aarhus N

Foto: Legeland Langenæsstien

Legeland Langenæsstien

Hvis vejrguderne har spoleret planerne for en tur på legepladsen, så frygt ej: Det indendørs legeland på Langenæsstien er jeres redning! Legelandet er et overflødighedshorn af muligheder og udfordringer for børn i alderen 0 - 6 år. Her finder I en dejlig tumleplads for de små, scene med udklædningstøj, klatreredskaber, rutsjebaner og et stort pudebassin. Kort sagt alt hvad et legehjerte begærer. Der er desuden mulighed for at stille barnevognen ude foran, og så er det tilladt at spise jeres medbragte mad både inde og ude.

Hvor? Langenæsstien 6C, 8000 Aarhus C

Foto: Legelandet.dk

Legelandet.dk

Legelandet.dk har forandret sig en smule under corona, men det er stadig et sandt paradis for børn og unge! Hvor Legelandet før havde stort fokus på småbørn, tilbyder de nu i højere grad aktiviteter til børn fra fem-års-alderen og opefter. Her kan større børn sammen med deres voksne bl.a. kan prøve store oppustelige rutschebaner, trampoliner, kugler og et kæmpemæssigt legetårn, der er et af legelandets hovedattraktioner. Der er garanti for røde kinder og sved på panden!

Hvor? Holmstrupgårdvej 18, 8220 Brabrand

Foto: Børnenes Jord 

Børnenes Jord

Legepladsen Børnenes Jord på Thunøgade har et lækkert udeareal med legeplads og dyrehold, som for tiden består af geder, kaniner og fugle. Men indenfor er der også mulighed for forskellige aktiviteter, som blandt andet billard, bordtennis, bordfodbold og andre forskellige spil for lidt større børn. Jorden har desuden et træværksted, samt et rum, hvor der kan laves lektier eller forskellige kreative udfoldelser alt efter årstiden.

Hvor? Thunøgade 2, 8000 Aarhus C

Foto: DGI-huset Aarhus

DGI-huset

Pak tasken og smut en tur forbi DGI-huset, når de hver søndag åbner hallerne, og klatrevæggene og springsalen tages i brug. Alle redskaberne bliver naturligvis også fundet frem, så I kan tumle, lege, hoppe og springe til den helt store guldmedale. Forældre er velkomne til at deltage, men der vil også være instruktører til stede i hallen.

Hvor? Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben