De allerbedste børneoplevelser i januar

Sus ud og brug byen! Vi guider til Aarhus' sjove, skægge og særlige familie-oplevelser i januar lige her.

Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus
17. januar 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annoncer

Foto: Storcenter Nord 

Mød 10 frygtindgydende drager

De har skæl, de kan flyve, de spyr med ild og så kommer de til NORD! Oplev hele 10 ikoniske og frygtindgydende drager rundt omkring i centeret. Nogle af dragerne er lige så store som giraffer (op til 5 meter), nogle kan brøle og andre kommer fra fjerne verdensdele.  Er I modige, kan I kravle ned i det store drageæg  – hvis I tør!

Hvor? Storcenter Nord
Hvornår? 11. januar - 26. februar 2023

Foto: Musikhuset 

Smut til farverig børnemusikfestival

Kom med, når Kazoo forvandler Musikhuset til en musikalsk legeplads, hvor børn i alderen 4-12 år kan møde musikken i alle dens mærkværdige og overraskende former. Kom tæt på Aarhus Symfoniorkesters instrumenter, syng med Den Jyske Operas familiekor eller prøv at spille og danse sammen med Teaterhuset Filuren eller Aarhus Musikskole.

Hvor? Musikhuset
Hvornår? 28. januar 2023
Køb billet her

Foto: Hartmann Schmidth

Ta' i teatret

Ta' børnene med ind og se en hjertegribende fortælling om at finde sig selv.  Børnene i landsbyen kalder ham for Bedstefar Birk og flokkes om ham for at få ham til at fortælle om alt det han har oplevet. Om den gang han måtte flygte fra krigen og sulten. Eller om da han var slave i Rom. Om venskabet med Thorleif og om hvordan han fandt både kærligheden og musikken. Bedstefar Birk fortæller gerne. Det er en fortælling om, hvordan de danske kimbrer tog rejsen ned gennem Europa 117 f.Kf. og om deres møde med andre mennesker og andre kulturer.

Hvor? Teater Refleksion 
Hvornår? 26.-28 januar 2023
Køb billetter her 

Foto: DOKK1

Prøv de gratis børneevents på DOKK1

På DOKK1 kan I flere gange i januar besøge det gratis KREAværksted, hvor I kan lave jeres helt egen bamse, rullinger og meget mere. I kan også tage til sangevent med Stig Pinds Verdensrejse d. 24. januar. Derudover kan I slå jer løs på DOKK1's lækre legeområder både inde og ude, og ikke mindst låne en stak billedbøger med hjem til sofaen.

Hvor? DOKK1
Hvornår? Tjek eventkalenderen

Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Bliv klog på dyr og natur

På Naturhistorisk Museum kan I hurtigt få flere timer til at gå. Her kan I gå på opdagelse i de 99 arter, dykke ned i udstillingen Den Globale Baghave og meget mere. Husk også at smutte forbi den aktuelle, eventyrlige udstilling om Drager og andre mytiske væsener. 

Hvor? Naturhistorisk Museum
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Springcenter Aarhus

Hop løs til Søndagsræs

Hver søndag kan børn og barnlige sjæle (1-12 år) boltre sig i motorikhallen og trampolincentret, når Springcenter Aarhus inviterer indenfor til søndagsræs. Arrangementet er en oplagt mulighed for at få det sidste ud af weekenden og brændt lidt krudt af, inden det igen bliver hverdag.

Hvor? Springcenter Aarhus,  Hvidkildevej 11, 8240 Risskov
Hvornår? Søndage 

Foto: Sciencemuseerne 

Kom tæt på stjernerne

Tag børnene med en tur under stjernehimmelen på Planetariet på Steno Museet. Læn jer tilbage i de bløde stole og oplev himmelrummet på nærmeste hold. På Planetariets kuppelloft kan I se årstidens stjernehimmel, mens Planetarie-guiderne fortæller om stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener.

Hvor? Steno Museets Planetarium 
Hvornår? Lørdage, søndage og helligdage kl. 12 og 14  

Foto: Last Hope. Fra udstillingen på ARoS af Chiharu Shiota

Kig på stor kunst

Giv ungerne en stor oplevelse - ta' på ARoS, hvor I bl.a. kan opleve den nye udstilling af den japanske kunstner Chiharu Shiota. De imponerende værker vil benove børn og voksne. I kan også snuppe en familieomvisning, besøge museets hyggelige cafe eller købe et lille minde med hjem fra museumsbutikken. 

Hvor? ARoS
Hvornår? Chiharu Shiotas udstilling kan opleves frem til 16. april 2023
  ✔︎ Med Børn i byen Klubben får du  20 % rabat på årskort til ARoS.

Foto: DOKK1

Leg løs på byens legepladser

Sæt jer for at nå en god håndfuld af byens legepladser i januar. Måske finder I en ny yndlingslegeplads? Prøv fx Legepladsen Kappelvænget, hvor I kan klappe søde dyr, være krea og lege løs. Eller den indendørs legeplads Børnenes Jord, hvor alle byens børn er velkomne.

Foto: Lars J Lykke

Flyv tilbage i tiden på Moesgaard

Ta' en dag på Moesgaard Museum, hvor I kan komme tæt på både fortidens og nutidens mennesker.  Skyd med bue og pil i stenalderen, rør ved en ægte runesten fra vikingetiden eller deltag i et jernalderslag, hvor I befinder jer midt på slagmarken. Slut dagen af med en dejlig tur i naturen ved Moesgaard Museum, som er imponerende smuk.  

Hvor? Moesgaard Museum
Hvornår?  Tjek åbningstider 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben