5 fede legepladser i Aarhus

Når solen kigger frem, er det skønt at tage en tur på legepladsen, hvor fantasien og motorikken kan få frit løb. Vi har fundet 5 skønne legepladser i Aarhus.

Foto: Monstrum
28. februar 2023
Af Didde Randløv
Foto: Monstrum

Legepladsen Kloden, Dokk1

På Dokk1 finder du den spektakulære legeplads, Kloden. Opført på det store udendørs dæk, der omkranser Dokk1 syv meter over jorden, hvilket gør den til en helt unik oplevelse for både store og små. Legepladsen hedder Kloden, fordi de fem legeområder, der er placeret rundt om huset, repræsenterer en bestemt verdensdel. Så tag på en jordomrejse, hvor leg krydres med fortællinger og sjove facts. Prøv de vippende isflager, tag en tur i abeland eller kravl op i den seks meter høje bjørn og nyd udsigten på vej ned af rutchebanen. I udformningen af legepladsen er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen. Indenfor finder man en skøn café, hvor man bl.a. kan købe frokost eller kaffe, som kan nydes ved de udendørs borde og bænke.

Foto: Didde Randløv 

Frederiksbjerg Byparks legeplads, Aarhus C.

Mellem Ankersgade og Læsøesgade finder man oasen Frederiksbjerg Bypark. Den skønne legeplads byder på en kæmpe sandkasse, hvor der altid er redskaber til at mikse en lækker sandkage sammen. Der er desuden et stort legetårn med rutchebane, vipper og karusseller. Ved siden af legepladsen finder man et kæmpe spindelvæv af et klatrestativ til både store og små legebørn. Imens ungerne hygger sig på legepladsen, kan far og mor give den gas på den udendørs fitnessplads. I byparken finder man desuden skønne byhaver med en gratis smagshave, som alle må benytte, ligesom man må tage for sig af æblerne fra havens mange forskellige æbletræer. Der er rigeligt med borde og bænke, hvor madpakken kan nydes.

Foto: Rikke Mellergaard 

Mindeparkens legeplads, Aarhus C.

Lidt udenfor midtbyen finder man den skønne Mindepark. Omkrandset af skov, udsigt ud over Aarhus Bugten og med Marselisborg Slot som nabo - det er et sandt paradis for hele familien. En gangbro snor sig igennem legepladsen, der har klatre- og gyngestativer, rutchebaner og legetårne. Belægningen omkring legetårnene og rutchebanerne er desuden lavet af blødt gummi. Ved siden af legepladsen er der et stort udendørs fitnessområde, og det store grønne område er oplagt til boldspil. Der er toiletter i parken samt en kiosk, der bl.a. sælger is og kaffe.

Foto: Didde Randløv 

Skanseparkens legeplads, Aarhus C.

Ikke langt fra Bruun's Galleri ligger Skanseparken, en stor park fyldt med gamle træer og en dejlig legeplads. Her er både gynger, klatrenet og rutchebane. Den store park indbyder til boldspil, og stierne rundt om parken er oplagt til cykelløb. En skøn og bynær legeplads for børn i alle aldre.

Foto: Didde Randløv

N. J. Fjordsgades legeplads, Aarhus C.

Ved siden af Frederiksbjerg Idrætscenter på Ingerslevs Boulevard, og bag den gamle N. J. Fjordsgade skole finder man en fin, men lidt gemt legeplads. Her er både fuglereddegynger, banlancebaner og snurrestænger. Ved siden af legepladsen ligger multibanerne, hvor man kan spille fodbold. Legepladsen ligger i omgivelser, som er perfekte til, at ungerne kan give den fuld gas med løbehjul og cykel. Desuden ligger kaffebaren Go'Kaffe på Ingerselvs Boulevard, hvilket gør stedet endnu mere attraktivt for mor og far.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben