De 5 småbørnslegepladser i Aarhus

Når man tager de helt små med på legepladsen, er det selvfølgelig vigtigt, at de kan lege trygt og sikkert væk fra trafikken og med passende legeredskaber. Heldigvis har Aarhus flere legepladser til de mindste.

7. november 2022
Af Christina Smedegaard Jensen

Legepladsen på Dokk1, Kloden

Dokk1s legeplads, Kloden, er et sikkert hit hos alle. Legepladsen er delt op i fem legehjørner, der alle repræsenterer hver deres verdensdel. Her er Asien, på bagsiden fra den store trappe, et ideelt legested for de helt små. Pladsen byder på en både anderledes og lærerig oplevelse, hvor kun fantasien sætter grænser.

Hvor? Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Kommune

Legepladsen på Tietgens Plads

Tietgens legeplads ligger centralt i Frederiksbjerg, og egner sig til børn fra 1-6 år. Den lille legeplads er indhegnet, så de små kan lege sikkert væk fra trafikken. Ved legepladsen er der sat bænke op, så I som forældre trygt kan kigge med fra sidelinjen.

Hvor? Tietgens Plads, 8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Kommune

Legepladsen ved Risskov Skolepark

På Risskov Skoleparks legeplads finder I en stor sandkasse med både gynger, en lille rutsjebane og andre spændende redskaber, der lægger op til leg. Ved legepladsen er der opsat bænke, og i forlængelse af pladsen er der et græsareal ideelt til boldspil.

Hvor? Kastaniebakken, 8240 Risskov

Foto: Aarhus Kommune

Legepladsen på Skaarups Allé

I Tilst finder I vores 4. legeplads på listen: Skaarups Allé. Godt isoleret fra trafikken finder I en hyggelig legeplads med bl.a. et lille klatrestativ og legehus. Rundt om pladsen er der både borde og bænke, så der er rig mulighed for at tage hjemmesmurte madpakker med.

Hvor? Skaarups Allé 4, 8381 Tilst

Foto: Aarhus Kommune

Legepladsen i Botanisk Have

Legepladsen i Botanisk have ligger skønt placeret – lige op og ned ad Den Gamle By og med kun en kort gang fra centrum. Under legeredskaberne er der er blødt underlag med både sand- og græsarealer. Omgivelserne gør det oplagt at kombinere en tur på legepladsen med en dejlig picnic her i sommervarmen.

Hvor? Mønsgade, 8000 Aarhus C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben