9 legepladser i Jylland, der er værd at køre efter

Har I brug for luftforandring og afveksling til byens legepladser? Så har vi samlet en guide til de bedste legepladser i Jylland, som absolut er køreturen værd!

15. november 2022
Af Julie Hedelund

Sløngel Pladsen

Byparken i Skanderborg er lige blevet endnu federe: Den er nemlig blevet opgraderet med en vaskeægte Ole Lund Kirkegaard inspireret legeplads. Så hvis dine børn, eller dig selv, er pjattet med med den folkekære forfatter og hans skæve og fantasifulde eventyrunivers, så skal I slå et smut forbi Sløngel Pladsen med de farvestrålende tårne og klatrestativer i Skanderborg!

Hvor? Byparken 3, 8660 Skanderborg

Foto: Madsby Legepark 

Madsby Legepark

Sæt kursen mod Fredericia, og slå jer løs i Madsby Legepark, hvor der venter både
mooncars, tarzanbane og Klods-Hans legepladsen med et væld af aktiviteter for både store og små. Udover at være et legeparadis er parken også kendt for sine smukke, grønne områder med både dyr og madpakkehuse, hvor I i ro og mag kan tanke energi til endnu mere leg eller turen hjemad.

Hvor? Lumbyesvej 56, 7000 Fredericia

Foto: Silkeborg Kommune

Indelukket

I Silkeborg kan børn og barnlige sjæle lege sig igennem Søhøjlandet på den nye superlegeplads i Indelukket. Legepladsen er en drønmorsom og legesyg fortolkning af Silkeborgs historie med tydelige referencer til den lokale natur med bl.a. skovområder, søer og bakket landskab, hvor både store og små trygt og frit f.eks. kan boltre sig på en miniatureudgave af Hjejlen og legehuse, der minder om Museum Jorn og Silkeborg Bad.

Hvor? Åhave Allé 9B, 8600 Silkeborg

Foto: VisitSkanderborg

Himmelbjerget

På Himmelbjerget finder I et legeunivers, der fortæller sin helt egen historie om en af dets allerstærkeste værdier, nemlig fællesskabet. Derfor gynger gyngerne ind mod hinanden, vipperne går på kryds og tværs og så er der en talerstol og selvfølgelig en miniatureudgave af Himmelbjergstårnet med de aktiviteter, som børn allderbedst kan lide. Desuden er der masser af smukke faciliteter og natur rundt om legepladsen som indbyder til opdagelse og motorisk udfordring.

Hvor? Himmelbjergvej 20, 8680 Ry

Foto: VisitSkanderborg

Børnenes Hald

Pak familien i bilen og sæt kursen mod den historiske skovlegeplads i Viborg, hvor det glubske vildsvin og dets unger sammen med borgtårnet og den middelalder-inspirerede gynge venter på jer. Selve legepladsen ligger ved Niels Bugges Kro, hvor der er parkeringspladser, men vil I have alle sanseindtryk og oplevelser med, kan I med fordle parkere ved Naturskolen og gå ad den fine sti gennem skoven, hvor der frem til legepladsen er opstillet små overraskelser til børn.

Hvor? Ravnsbjergvej 69, 8800 Viborg

Foto: Destination Kystlandet, Horsens

Juelsminde Naturlegepark


Juelsminde Naturlegeplads er ikke bare en legeplads - det er et kæmpestort mekka for leg, spil og udfoldelse for alle aldre. Når I ankommer vil I med det samme lægge mærke til de 8 meter høje legetårne, hvor det fra toppen er muligt at få et sug i maven ned ad den lange, snoede rutsjebane eller bare at kravle rundt mellem tårnene og nyde udsigten over Juelsminde by og kyst. Til pladsen hører også en multibane og et hus, hvor I kan snuppe en tiltrængt pause eller bid mad.

Hvor? Vejlevej 3, 7130 Juelsminde

Foto: Destination Kystlandet, Horsens 

Fængslet

Hvis I ikke allerede har været forbi, så gør jer selv og jeres børn den tjeneste at besøge temalegepladsen foran Fængslet. Legepladsen hedder Den Store Flugt og her kan krudtugler og udbryderkonger boltre sig i timevis på alt fra klatrevægge til vippebræt, skjulte flugtveje, tunnelrutsjebane og selvfølgelig gynger. Alt sammen udformet som en miniatureudgave af fængselsmuseet, der sikrer en både sjov og lærerig oplevelse for hele familien.

Hvor? Fussinsvej 8, 8700 Horsens

Foto: VisitMariagerFjord

Industrimuseets Legeplads

Lad børnene opleve sus i maven og historiens vingesus på den dugfriske legeplads i hjertet af Horsens. Legepladsen er bygget op af unikke legeredskabet og er inspireret af byens fortid som industriby. Gå på opdagelse i det 7 meter højde legetårn, der forestiler en gastanke og mærk suset ned ad rutsjebanen eller kast jer over det andet legetårn, der er formet som en dampmaskine, mens vippen er formet som motorcykel. Der er desuden også forhindringsbaner og meget, meget mere. Det er gratis at benytte legepladsen.

Hvor? Gasvej 17, 8700 Horsens

Foto: VisitMariagerFjord

Legepladsen ved Fyrkat Vikingecenter

Den mytologiske lege- og oplevelseslegeplads er enestående af sin art i Danmark: Her er alle legeredskaberne på smukkeste vis udført, så børn og voksne kan lege og blive klogere på de gamle nordiske guder. Prøv f.eks. en vippetur på Odins hest Sleipner, kravl rundt på Ask og Yggdrasil, gyng i Midgaardsormen eller sæt dig godt til rette i Odins stol. For familiens mindste er der opstillet en sandkasse formet som et vikingeskib. På legepladsen finder I også qr-koder, hvor I kaan lære mere om de forskellige figurer rundt på pladsen og de nordiske guder.

Hvor? Fyrkatvej 37a, 9500 Hobro


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben