De 13 sejeste actionoplevelser i Danmark

Hvis ungerne er til fart over feltet og sus i maven, kan I sætte gang i adrenalinen med lidt aktiv kvalitetstid i et af landets legelande, vandlande, klatreparker eller lignende.

Foto: WOW PARK
22. februar 2023
Af Stephanie Mielnicki

Vi har samlet de 12 sejeste actionoplevelser i Danmark, som hele familien vil elske!

Foto: WOW PARK 

1. WOW PARK

I WOW PARK er der sjove aktiviteter for alle mellem 2 og 102 år, og dermed rig mulighed for at få lidt aktiv kvalitetstid med hele familien. Tag turen gennem hængebroerne i 14 meters højde, og gå på opdagelse blandt trætoplegehuse, Tarzanlynger, svævebaner, rutsjebaner og underjordiske huler. Oplev skoven på en helt ny måde, og få gang i krop, leg og fantasi.

Hvor? Havremarken 15, 7190 Billund og Løvstrupvej 1, 6900 Skjern

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos WOW PARK

Foto: Lalandia 

2. Lalandia

Er din familie en flok vandhunde, vil en tur til Lalandia være oplagt! Der er vandaktiviteter for hele familien med bassiner, der er indrettet til forskellige aldersgrupper. Og hvis I bliver trætte af pjaskelege og vandrutsjebaner, eller de rynkede hænder bare trænger til en lille pause, kan I give den gas blandt feriecenterets mange andre aktiviteter - måske en tur i legeand?

Hvor? Lalandia Centret 1, 4970 Rødby og Ellehammers Alle 3, 7190 Billund

Foto: Airtrix Klatre- og Trampolinpark 

3. Airtrix Klatre og Trampolinpark

Giv den fuld gas med både klatring og trampolinspring hos Airtrix. De sjove og farverige omgivelser danner de perfekte rammer for et par aktive timer med familien. I kan tilføje lidt ekstra spænding til besøget ved at konkurrere om, hvem der først når toppen, eller hvem der laver de sejeste spring på trampolinerne. 1, 2, 3 - sæt igang!

Hvor? Kattegatvej 4, 2150 Nordhavn

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Airtrix

Foto: Egeskov

4. Egeskov

Området omkring Egeskov Slot på Fyn er helt eventyrligt. Og I kan komme helt tæt på den magiske natur! Der er nemlig sat hængebroer op, der fører jer fra trækrone til trækrone til lyden af lystig fuglefløjt. Desuden er området indrettet med en hel legeskov og en sej svævebane, som I ikke vil gå glip af! Og I skal da også lige se, om I kan finde vej gennem den store labyrint i haven!

Hvor? Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Foto: Alberte Cornelius

5. Leos Legeland

For små børn vil det være som at træde ind i en drøm, når dørene slås op til Leos Legeland, hvor multifarvede rutsjebaner, klatretårne og boldbassiner i store mængder indbyder til timevis af aktiv leg. Det populære legeland, som selvfølgelig har et gennemført jungletema med løven Leo i front, findes over hele landet, og er altså en oplagt destination uanset, hvor I bor.

Hvor? Herlev Hovedgade 31, 2730 Herlev, Industribuen 5, 2635 Ishøj, Petersmindevej 1E, 5000 Odense C, Grahambells vej 12, 8200 Aarhus N og Poul Larsens Vej 12, 9000 Aalborg

Foto: Camp Adventure

6. Camp Adventure

Når Camp Adventure åbner for klatresæsonen 2022, er det med 2 helt nye baner. Mørkegul og Mørkegrøn. Begge baner er Familiebaner og du skal være fyldt 7 år og min. 110 cm. høj for at prøve kræfter med banerne. Du får som altid en grundig instruktion i brug af udstyret og færden på banerne, før du bliver sluppet løs på de nu 12 baner i alt. De 12 baner er forskellige i sværhedsgraden, og der er baner for børn helt ned til 3 år. I klatreparken på Camp Adventure finder du masser af sjove og udfordrende forhindringer på Familiebanerne og mulighed for at udfordre dig selv på Adventurebanerne, der ikke for sarte sjæle.

Hvor? Hvor: Denderupvej 19, 4690 Haslev

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Camp Adventure

Foto: Universe Science Park

7. Universe Science Park

Med fokus på videnskaben, er Universe Science Park på Als klar med stribevis af spændende aktiviteter for både børn og voksne. Prøv kræfter med virtual reality, giv den gas på en segway, tag på trofæjagt og kør en tur på elbilbanen. Der er også mulighed for at lege med sæbebobler og gravemaskiner, og så kan I teste den perfekte afstand i det store rutsjebaneræs. Og meget meget mere.

Hvor? Mads Patent Vej 1, 6430 Nordborg

Foto: Go Monkey 

8. GoMonkey

Slip jeres indre abekat løs, og sving jer fra gren til gren på den 11 meter høje klatrebane. I parken i Søndermarken får I ægte value for money, når I fra trætoppene har udkig til savannen i Zoologisk Have på den anden side af Roskildevej. Så bliver klatreoplvelsen ikke meget mere autentisk!

Hvor? Stærmosegårdsvej 57, 5230 Odense M og Hylkedalvej 23, 6000 Kolding, Søndermarken, 2000 Frederiksberg, Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Go Monkey

Foto: Østre Skøjtehal

9. Østre Skøjtehal

Har ungerne en ishockeyspiller eller kunstskøjteløber gemt i maven, eller vil I bare gerne have et par sjove timer sammen, hvor I kan grine lidt af hinandens dårlige balance, bør I kigge forbi Østre Skøjtehal på Østerbro i København. Der er både mulighed for at vise seje tricks, flotte pirouetter og lege bambi på glatis. Bare husk det varme vintertøj.

Hvor? Sionsgade 15, 2100 København Ø

Foto: Copenhill 

10. CopenHill

Det er også vinter på Amager Bakke, hvor I kan stå på ski året rundt. Det perfekte alternativ til en tur i alperne. Der er både skilift og kælkebane, samt mulighed for at køre med fuld fart ned ad pisten! Er I mere til en aktiv tur med lidt mindre action, kan I også nøjes med en vandretur op ad "bjerget", hvor I kan opleve den helt ekstraordinære udsigt over by og vand.

Hvor? Vindmøllevej 6, 2300 København S

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos CopenHill

Foto: Ralf Andersen, KABELPARK

11. KABELPARK

I KABELPARK i Hvide Sande er der vandsport, som alle kan være med til! Er dit barn fyldt 8 år, kan han eller hun nemlig give den gas i det sjove kabelsystem, der mest af alt minder om en slags vandski, hvor man bliver trukket rundt gennem vandet. Der er desuden wakeshop, espressobar og burgerkøkken ved parken, som kun gør besøget endnu hyggeligere.

Hvor? Gytjevej 15B, 6960 Hvide Sande

Foto: JUMPYARD

12. JUMPYARD

JumpYard er en svensk trampolinpark, der er åbnet i Field's på Amager, og som ungerne (og deres voksne) vil elske. Glæd jer til at hoppe løs på de store trampoliner, prøve kræfter med dodgeball, cliffjump og BigAirBag, samt at udfordre hinanden i kapløb på Ninjabanen! Alle over 2 år kan være med, og det er en oplagt actionoplevelse på de dage, hvor vejret ikke er til udendørs udfoldelser!

Hvor? Field's / Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København S

13. Boulders

Pak børnene og prøv Boulders nye klatrehal, som er Danmarks største. Med sine hele 2200 kvadratmeter har hele familien rigelig plads at boltre sig på - her finder I nemlig store klatreområder til klatrere på alle niveauer og et stort, afskærmet børneområde. Af innovative klatrevægge rummer hallen blandt andet en 30 graders kaosvæg og et stort Kilterboard, som er en interaktiv klatrevæg styret gennem en app. 

Hvor? Boulders / Strandmarksvej 20, 2650 Hvidovre

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben