10 outdoor oplevelser for børn i København og omegn

Hungrer I efter friluftsliv med vind i håret og røde kinder? Så læs med her, hvor vi giver jer 10 bud på børnevenlige outdoor oplevelser i København og omegn.

11. november 2022
Af Caroline Meldgaard
Foto: Pexels 

1. Rideture i det fri

Der findes næppe en bedre måde at opleve naturen på, end fra en hesteryg! Hos Amager Ridetur kan hele familien komme på en guidet ridetur og nyde skoven på Amager eller roen ved vandet. Alternativt kan I besøge Krathusgaarden i Charlottenlund, der arrangerer rideture på islandske heste i Dyrehaven eller Fortunen Ponycenter i Lyngby, hvor det bl.a. er muligt at leje en trækpony til de små, så I selv kan trække børnene rundt på en hyggelig tur i skoven.

Foto: Pexels

2. Mountainbike i skoven

Er I mere til jernheste end den ægte slags, skal I måske sætte kurs mod Hareskoven. Med sine 26 km mountainbikespor, er Hareskoven nemlig en ideel outdoordestination for cykelglade familier. Skovens mountainbike-center har både en velassorteret butik med cykler og udstyr, hyggelig gårdhave, toiletter, værksted, cykelvask mm. Der er åbent for udlejning af cykler og åbent i to-go caféen hver dag!

Foto: Kanokajakcenter 

3. Kano- og kajakture

Ungerne vil elske at padle afsted på eventyr, hvad end det er i kano eller kajak. Der er masser af muligheder, I skal bare vælge en rute. Er I f.eks. til storbyens kanaler, så tjek Kayak Republic eller KajakOle. Ønsker I strand og hav, så tjek Kajakhotellet på Amager Strandpark, og hvis I er mere til landlige omgivelser med sø og skov, kan I klikke forbi Nybro Båd- og Kanoudlejning eller Kanokajakcenter, som begge ligger i Lyngby.

Foto: Caroline Meldgaard 

4. Fisketure på hav og sø

Kribler det i fingrene for at fange fisk ved tanken om en tur på vandet? Så skal I måske booke en fisketur på Øresund for hele familien. Tjek det gode skip M/S Øby fra Sparshipping, der året rundt tilbyder heldagsture og halvdagsture på vandet. I sommersæsonen arrangeres også aftenture. Vil I hellere fiske i en sø, så tjek Poppelsøen i Ballerup (20 min fra København). Søen ligger i smukke naturomgivelser og har åbent for fiskeri hver dag. Stedet har også en børnesø, der er forbeholdt børn under 12 år, en kiosk, fine toiletfaciliteter med mere.

Foto: Pexels 

5. Windsurfing og padleboards

Skal der lidt mere action og fart over feltet på jeres tur på vandet, skal I måske prøve kræfter med windsurfing eller padleboards. Begge dele kan opfyldes hos Kajakhotellet på Amager Strandpark. Alternativt kan I kigge forbi SupSurf, der er Danmarks ældste Standup Paddle Surfskole. Stedet har både udlejning, café, hyggeligt chillout-område, varme bade og mulighed for omklædning.

Foto: GoMonkey 

6. Klatring

Få adrenalinen helt op at ringe med en klatretur i det fri! Lægger I vejen forbi GoMonkey i Søndermarken, er hele familien garanteret en outdoor oplevelse udover det sædvanlige. Her har I fra trætoppene udkig til savannen i Zoologisk Have på den anden side af Roskildevej. Så bliver klatreoplevelsen ikke meget mere autentisk!  I kan også besøge Frederiksdal Klatrepark i Virum, der ligger i det meget smukke Frederiksdal Skovdstrikt. Her finder I fire klatrebaner i forskellige højder og sværhedsgrader, så der er noget for hele familien.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos GoMonkey

Foto: Pexels 

7. Naturskønne vandreruter

At opleve den danske natur til fods, har aldrig været mere aktuelt - så grib vandrestøvlerne og ta' ungerne på ryggen eller i hånden og kom afsted! I Københavnsområdet kan vi anbefale Amarminoen - en 24 km lang vandretur, der går gennem Amagers natur forbi strandenge, fuglereservater og Danmarks største birkeskov. På Danske Vandrelaugs hjemmeside kan I også finde et godt overblik over apps og digitale kort for danske vandreruter.

Foto: Pexels 

8. Orienteringsløb

Vidste du, at der er opstillet faste poster til orienteringsløb i flere af Naturstyrelsens skove? Så det er bare om at komme afsted på familieløb! O-løbsposterne er røde pæle markeret med et nummer, og er placeret, så der er udfordringer for både øvede og uøvede. I kan finde løb i bl.a. Søndermarken, Frederiksberg Have, Sydhavnstippen, Amager Strandpark, Naturcenter Amager og Kongelunden. I kan finde ruter og printe kort lige her (Det kræver blot, at I opretter en gratis bruger på sitet).

Foto: Pexels 

9. Bål og overnatning i shelter

Der findes næppe en hyggeligere friluftsaktivitet end at lave bål og sove i shelter sammen som familie. Ungerne vil elske at riste pølser, skumfiduser og andet godt over bålet, samt at krybe ned i soveposen, når mørket falder på. På Amager kan I f.eks. prøve shelterpladsen Ålen ved Ellevehøjvej, shelter- og bålpladsen i Pinseskoven eller shelter- og bålpladsen ved Fasanskovvej. Tjek Naturstyrelsens kort over alle bål- og shelterpladser lige her.

Foto: Copenhill

10. På ski med udsigt til Øresund

CopenHill er den perfekte outdoor destination for jer, der er skisportsinteresserede - her kan I nemlig stå på ski og kælke året rundt! Stedet byder også på en legeplads og café, og nå ja; en fantastisk udsigt over Øresund fra bakkens 85 meter høje top.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos CopenHill

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben