5 seje naturlegepladser

På byens naturlegepladser er alt lavet af naturmaterialer, og der er masser af plads at boltre sig på. Og så kan I kombinere legeturen med en picnic eller gåtur i de grønne områder. Vi har samlet de fedeste naturlegepladser lige her.

Foto: Stephanie d'Acqueria
19. september 2023
Af Cecilie Lyngbye
Amager-arken på Himmelhøj. Foto: Visitcopenhagen

Naturlegepladsen Himmelhøj på Kalvebod Fælled

Himmelhøj er en naturlegeplads på et stort, grønt område på Kalvebod Fælled, som ligger ved siden af Naturcenter Amager. På naturlegepladsen er der fire legeområder med forskellige legemuligheder. For eksempel kan man i det store skib "Amager-arken" spille skuespil, og i "Insektskoven" kan man lege gemmeleg og tag-fat. Der er flere bålpladser og et shelter, som man frit kan bruge.

Hvor? Granatvej 13, i arealet mellem Granatvej og Kalvebod Sti, 2770 Kastrup

Naturlegepladsen i Valbyparken

Naturlegepladsen i Valbyparken er endelig åbnet efter renovering! Her kan børn i alle aldre gå på opdagelse på sjove stier, i tunneller og blandt anderledes legeredskaber. Der er også et par klassiske gynger, en rutsjebane og legetårn.

Hvor? Hammelstrupvej 41, 2450 København SV

Naturlegepladsen på Damhusengen

Ved den grønne cykelrute, der løber langs Vestvolden, finder man en stor naturlegeplads. Der er mange forskellige redskaber, der udfordrer børnene på forskellige måder. For eksempel er der et stort klatreterræn med balancebom, armgangsbom, kolbøttestang, broer og gynge. Ved siden af legepladsen er der boldbaner til de børn, der er mere til en fodboldkamp, og der er borde og bænke til de voksne. Er det ikke nok, kan man fortsætte turen til den anden naturlegeplads i på Damhusengen.

Hvor? For enden af Vanløse Byvej, i udkanten af Damhusengen, 2720 Vanløse

Naturlegepladsen i Rødkildeparken

I Brønshøjs Rødkildeparken ligger der en populær naturlegeplads. Den er formet som et bakket landskab, hvor alt er lavet i naturmaterialer, og børnene kan lege vildt på rutsjebaner, balancebomme, gynger og legeskib eller tage en tur på svævebanen. Den ligger op ad et lille skovområde, hvor man kan lege gemmeleg, tag-fat og labyrintleg.

Hvor? Mellem Bellahøjvej, Hvidkildevej og Rødkildevej, 2700 Brønshøj

Naturlegepladsen i Utterslev Mose

På denne naturlegeplads, som ligger lige ved cykelstien i mosen, er der både underholdning til børn og voksne. Børnenes legeplads er tænkt som scenen fra en sørøverfilm med et piratskib med styrmandsrat, bomme og stubbe, som bringer dig helskindet over det farefulde vand, og grønne øer med udkigsposter i træ. For de voksne er der opstillet fitness-pavilloner, hvor man kan styrketræne på forskellige maskiner. Hvis man ikke er kørt træt efter en tur her, kan man cykle op i den anden ande af Utterslev Mose, hvor der ligger endnu en naturlegeplads.

Hvor? Pilesvinget 5, 2700 Brønshøj

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben