De 7 seje temalegepladser

Ender I altid på den samme legeplads, hvor I står i kø til den samme gynge gang på gang? Så kan det være, at I skal prøve en af Københavns spændende temalegepladser næste gang - der er med garanti én, som dit barn vil synes er sej!

Foto: Stephanie Lau
27. marts 2023
Af Stephanie Mielnicki
Foto: Stephanie Mielnicki

Toglegepladsen

Fut fuuut! Der er ikke meget, der kan få de små op at køre, som et futtog! På toglegepladsen ved Femte Juni Plads, kan både små og store børn lege i tog, i stationsbygningen og meget andet fut fut-relateret med både bomme, spejle og horn, mens det rigtige S-tog kører forbi lige bag legepladsen. Hold øje med skinnerne og vink til toget gennem de små udkigsvinduer i alle højder for den fulde oplevelse.

Hvor? Grøndalsengen (nord for Grøndalsvej 26), 2000 Frederiksberg

Foto: Stephanie Mielnicki

Kejserindelegepladsen

Pladsen, som legepladsen ligger på, er opkaldt efter den gamle Kejserinde Dagmar, og nu har legepladsen ladet sig inspirere af kejserindens liv. Den er i 2019 blevet bygget op som en borg, omringet af en voldgrav med farlige uhyre i og med en lille landsby lidt derfra. Udover klassisk legepladsleg, bydes der altså også ind til rollespilslege med udgangspunkt i kejserindens spændende historie.

Hvor? Kejserinde Dagmars Plads, 2000 Frederiksberg

Foto: Stephanie Mielnicki

Tårnlegepladsen

Den populære legeplads i Fælledparken, som skildrer Københavns ikoniske tårne, der stikker op over byens tage, lægger op til interaktiv leg, hvor børnene bliver klogere på byens historie. Desuden kan de store se, hvor højt de kan klatre op af de høje tårne på det bløde underlag, mens de små rutsjer, leger gemme eller bygger sandslot.

Hvor? Frederik V's Vej 4, 2100 København Ø

Foto: Stephanie Mielnicki

Trafiklegepladsen

Som vaskeægte Københavner-børn er det vigtigt at kunne gebærde sig i trafikken fra en forholdsvis tidlig alder. De små kan lære om reglerne på en sjov måde på den gennemførte trafiklegeplads, hvor en lille børneby udfolder sig med lyskryds, hajtænder og drejebaner og rundkørsler. Så er det bare at holde tilbage på de rigtige tidspunkter, række armen ud og orientere sig om både gående og cyklende medtrafikanter.

Hvor? Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø

Foto: Stephanie Mielnicki

Sanselegepladsen

Det behøver slet ikke at gå vildt for sig med store installationer, for at en temalegeplads fungerer. I Fælledparkens Sansehave, kan små som større børn gå på opdagelse i deres eget tempo og gøre brug af alle kroppens sanser. Lyt til klirrende metalplader i vinden, styrk balancen på de mange sten og stolper eller duft jer gennem de mange bede i den hyggelige have.

Hvor? Ved Trianglen, 2100 København Ø

LÆS OGSÅ: De 5 naturlegepladser

Foto: Stephanie Mielnicki

Bondegårdslegepladsen

Vi bruger så lang tid på at kigge i bøger og lære børnene om de forskellige dyr, og hvad de allesammen siger. Men hvorfor ikke hilse på dyrene i virkeligheden? Lad jeres næste legepladsbesøg gå til bondegårdslegepladsen i Remiseparken, hvor det vrimler med dyr, der siger både øf, pruh, pip, og muh. Og hvadend en kanin nu lige siger.

Hvor? Peder Lykkes Vej 71-73, 2300 København S

Foto: Stephanie Mielnicki

Byggelegepladsen

Ved første øjekast ligner det måske en stor, men meget klassisk legeplads med legetårn, svævebane og klatrevæg. Men det helt specielle ved byggelegepladsen er, at det er legepladsens gæster, der i samarbejde med personalet, har været med til at bygge den. Og der er fortsat flere ufærdige byggeprojekter, I kan deltage i under jeres besøg. På med arbejdshandsken og bliv en haj til at save og slå søm i!

Hvor? Peder Lykkes Vej 73 (ved Peder Skrivers Sti), 2300 København S

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben