Den store efterårsferieguide 2023

Efterårsferien lurer i horisonten. Skal ferien mon stå på ristede skumfiduser over bål, Halloween-sjov i byen eller en uforglemmelig tur i børneteater? Børn i byen guider jer til alt det bedste i København og omegn.

Foto: Adobe Stock
23. september 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen indeholder annonce

Efterårssjov i forlystelsesparkerne

Foto: Lasse Salling

Halloween i Tivoli

Den ultimative efterårsudflugt med familien må være en tur i Tivoli! Her har heksene gjort haven lidt (u)hyggeligere. Oplev massevis af græskar, mød Rasmus Klump, der sørger for bøh, spøg og ballade og sig hej til heksene, der har skabt en fortryllende Halloween, der venter om hvert et hjørne!

Hvornår? 12. oktober - 5. november

Foto: Bakken

Efterår på Bakken

Giv børnene en magisk efterårsferie med masser af sjove udendørs oplevelser og ikke mindst frisk luft! Oplev Bakken klædt i efterårets farver samt Onkel Reje, Pjerrot, halmballelabyrinten, sjove spil og forlystelser. Altid gratis entré!

Hvornår? 14.-22. samt 27.-29. oktober 2023

Aktiviteter på byen kulturinstitutioner

Foto: Absalon

Efterårsferie i Absalon

Folkehuset Absalon er spækket med fede aktiviteter for hele familien i efterårsferien. Kig f.eks. forbi til græskarværksted, loppemarked, børnemusikbanko, pizza & perler, lerværksted, lanterneværksted og meget andet.

Hvornår? 16.-22. oktober

Foto: Rundetaarn

Efterårsferie i Rundetaarn

Hold efterårsferie med hele familien i Rundetaarn! Lær at tegne den snoede Sneglegang, besøg udstillingen “Dansker med ulve”, kom til hyggelig højtlæsning i ulvetimen, bliv klogere på tårnets flagermus eller kig på stjerner fra Observatoriet.

Hvornår? 16.-22. oktober

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% på Rundetaarn

Halloween-sjov

Foto: Græskarfestival i Skælskør

Græskarfestival

Tag en tur ud af byen, og besøg den årlige Græskarfestival i Skælskør. Her kan I bl.a. besøge den gratis aktivitetsplads med græskar bowling, græskar kryds og bolle, græskar dåsekast, halmlabyrint, græskar stabling og meget mere.  Der er også kreative workshops, hestevognsture og andre sjove aktiviteter.

Hvornår? 16.-21. oktober

Foto: ZOO

Halloween i ZOO

Sæt kurs mod ZOO, når haven omdannes til et vaskeægte Halloween-univers. Far vild i halmballelabyrinten, kom tæt på superslimede dyr og lav din egen slim, skær græskar, lav  edderkoppe-slikkepinde og oplev Halloweenshow for hele familien.

Hvornår? Alle dage i uge 42 (åbent 7.-31. oktober, aktiviteter dog kun weekender + ferie)

Foto: Kragerup Gods

Eventyrlig Halloween i Kragerup Aktivitetspark

Besøg Kragerup Aktivitetspark, der i uge 41, 42 og 42 er omdannet til en magisk skov fuld af flaksende flagermus, sjove skeletter og hemmelige hekse – og det er helt gratis at komme ind! Prøv den store halmlabyrint, gå på skeletjagt, skær græskar og meget, meget mere!

Hvornår? Uge 41, 42 og 43

✔︎ Med Børn i byen Klubben får 20% på Go High og Go Bounce på Kragerup Gods

Oplevelser udenfor byen

Foto: R Hjortshoj - Camp Adv Fall

Oplev efterårsfarverne fra oven

Sæt kurs mod SKOVTÅRNET i Camp Adventure, og oplev den orange årstid fra oven. Tårnet er 45 meter højt, og tårner sig op i den smukke skov ved Haslev. Skovtårnets øverste platform når 135 meter over havets overflade, og er det højest tilgængelige punkt på Sjælland. En vild oplevelse for hele familien!

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% med Klubben

Foto: Esrum Kloster

Gådefuld efterårsferie på Esrum Kloster

Elsker jeres børn at løse mysterier? Så besøg Esrum Kloster og Møllegård i efterårsferien, hvor I kan prøve gådespillet ”Munkenes hemmelighed”. Sammen skal I på en eventyrlig rejse, hvor I som medlemmer af De Hvide Munkes Loge skal på jagt efter en kiste, der indeholder en 800 år gammel hemmelighed. Foruden gådespillet kan I også besøge tegneværkstedet og lave kage over bål.

Hvornår? 14.-22. oktober

Foto: Frilandsmuseet

Uhyggelig efterårsferie på Frilandsmuseet

(U)hyggen spreder sig på Frilandsmuseet i efterårsferien, når Halloween vender tilbage på museet! Denne gang er det væsner fra den nordiske folketro, der har overtaget museet, men I kan også glæde jer tiltrylleri, ansigtsmaling, græskar lanterne værksted, forhindringsbaner og farlige snacks, såsom giftig candy floss, mugne popcorn og meget mere.

Hvornår? 14.-22. oktober

Foto: Ungdomsøen

Hyggelige efterårsdage på Ungdomsøen

Mærk historiens vingesus, når der åbnes op for sjove og familievenlige aktiviteter på det gamle militærfort fra 1894, og oplev hvordan unge i dag sætter deres aftryk på øen. Gå på opdagelse i fortets hemmelige kroge under en spændende skattejagt og vær med til bålhygge, hvor I mødes rundt om gløderne og rister skumfiduser i efterårsvejret. Husk at købe billet (inkluderer også sejlads til og fra Ungdomsøen).

Hvornår? 14.-22. oktober

Efterårsferie på museerne

Foto: Arbejdermuseet

Efterårsferie for hele familien

På Arbejdermuseet ved Nørreport venter varm kakao og kreative værksteder, hvor I kan lave jeres egen heltefigur i stof, inspireret af historiens helte og heltinder. Børnene kan boltre sig på børnemuseet, hvor de må lege med det hele, og måske finde den hemmelige bagtrappe ned til børnenes baggård.

Hvornår? Hele uge 42

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entré til Arbejdermuseet

Foto: SMK

Slip den indre barokkunstner løs på SMK

Prøv kræfter med barokkens populære motiver på museets værksted. Når familien har skabt sine kunstværker venter den anmelderroste udstilling Barok – Ud af Mørket og en 22 meter lang hundeslæde.

Hvornår? Hver dag i efterårsferien kl. 10-16

Foto: Designmuseum Danmark

Efterårsferie på Designmuseum Danmark

Besøg Designmuseum Danmark i efterårsferien, hvor der er kreative familieworkshops og hele 10 udstillinger på programmet. Museumscaféen serverer hele ugen børnevenlige retter og museumshaven inviterer til en pause i det grønne for både store og små.

Hvornår? Uge 42 (mandag lukket)

Foto: Anders Bruun

Ny udstilling på Experimentarium: Rumstationen

Tag en tur i rummet, oplev den nye udstilling RUMSTATIONEN - På mission med Andreas Mogensen på Experimentarium netop nu. Gennem udstillingen finder I ud af, at livet som astronaut virkelig er HELT anderledes end hverdagen herhjemme på jorden.

Hvornår? Alle dage kl. 9:30-17:00

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entre hos Experimentarium

Naturoplevelser

Foto: Adobe Stock

Pluk og køb græskar

Der findes næppe et bedre tidspunkt at købe årets græskar end i efterårsferien! Sæt kurs mod en af Sjællands græskargårde - nogle af dem tilbyder endda selvpluk.

Foto: Adobe Stock

Tag på svampejagt

Tag hele familie med på svampejagt i efterårsskoven. Der er svampetur i Rude Skov den 14. oktober og guidet tur i Hareskoven den 15. oktober. Hvis I begiver jer afsted på egen hånd, så husk at tjekke vores guide med do's and dont's.

Foto: Dragedag i efterårsferien

Dragedag i efterårsferien

Sæt kurs mod Naturcenter Amager Strand, når der afholdes Dragedag med drageekspert Søren Christensen. Her skal I lave små drager, der kan flyve indendørs og blive klogere på, hvordan og hvorfor drager kan flyve. Hvis vejret arter sig, vil Søren også fremvise nogle af hans store hjemmelavede drager på himlen og sætte dragefærge op, hvor jeres medbragte bamse kan få en tur i faldskærmen! Det koster 50 kr. at være med.

Hvornår? 18. oktober

Teateroplevelser

Foto: Fridas store rejse af Paolo Nani Teater

Amager Børneteaterfestival

Glæd jer til over 20 forestillinger, performances, workshops og kunstværksteder, når Amager Børneteaterfestival løber af stablen i oktober. Det hele foregår på Amagers biblioteker, kulturhuse, gårde, fælleden og i storcentrene. Forvent kilden i maven, spræl i benene og store øjne, når scenerne indtages af nycirkus, der vender det hele på hovedet, forestillinger med musik og dans, humoristiske dukketeatre og finurlige fortællinger om venskab, eventyr og at være til i verden.

Hvornår? 12. - 22. oktober

Foto: DR

Musikariets efterårsferie

Glæd dig til musik og aktiviteter i DR Koncerthuset, hvor børn i alle aldre kan være med! Kom og syng med Sigurd og Bjørnen Bjørn, mød Børste fra Minisjang, se teaterforestillingen om Vitello og oplev koncerten og billedfortællingen om Læsepadden Pede.

Hvornår? 14. oktober

Indehygge

Foto: Trolls 3

Ny familiefilm i biograferne: Trolls - Sammen igen

Efter to film fyldt med venskab, glimmer og en masse flirt er Poppy og Branch nu officielt, endeligt, et par! Tag hele familien med i biografen og oplev den tredje film om de små trolde med det farverige hår. I filmen opdager Poppy, at Branch har en hemmelig fortid som medlem af hendes yndlings boyband - fænomenet BroZone! 

Hvornår? Biografpremiere 12. oktober

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben