Efterårsferie i Aarhus: Her er de allerbedste børneoplevelser

Klar, parat, efterårsferie! Prop fridagene med hyggelige oplevelser i Aarhus og omegn - vi guider jer afsted til børnesjov.

Foto: Adobe Stock
17. oktober 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annonce

Vi guider jer til byens bedste efterårsferie. 

Feriesjov i Aarhus

Foto: Aarhus Sailevent

Bliv børneskipper

Tag med til en sjov oplevelse på vandet for hele familien i efterårsferien. Børnene vil få vind i håret og en følelse af den martime verden, når I sejler ud på Aarhus Bugten. Her vil børnene få lov til at styre båden, så de får en smag af at være Kaptajn på de syv verdenshave. Turen er for alle aldre. Efter sejladsen er børnene vil de små modtage et certifikat som børneskipper.
Køb billet her.

Hvor? Herman Sallings plads, Havnepladsen, 8000 Aarhus
Hvornår? 22. oktober kl. 10.30 - 12.00  

Foto: NORD

Uhhh! Monstrene er tilbage i NORD!

Historiens mest ikoniske uhyrer vender tilbage! Fra d. 1. september til d. 22. oktober spøger det på gangene og rasler i krogene i NORD. Oplev monstre som fx zombier og varulve eller Dracula og Frankenstein, som er opfundet af tidens største gyser-forfattere.

Hvor? NORD
Hvornår? 1.september - 22. oktober 2023

Foto: Unsplash

Pop-up-værksteder på Godsbanen

Tag turen til det stemningsfulde Godsbanen, hvor I i efterårsferien kan deltage i en bunke fine pop-up-værksteder, hvor børnene kan fordybe sig og skabe en masse med hænderne. Det er enten gratis eller kræver en lille betaling at deltage i de hyggelige krea-værksteder.

Hvor? Godsbanen
Hvornår? 14. og 15. oktober 2023 

Foto: HuskMitNavn

HuskMitNavns soloudstilliing

Er I også vilde med HuskMitNavns kunst? Så smut forbi HuskMitNavns udstilling med nye tegninger og malerier - udstillingen har fået navnet Vanishing Points. Udstillingen kører frem til 4. november 2023 - det er ganske gratis.

Hvor? Charlotte Fogh Gallery, Åboulevarden 43 C, 8000 Aarhus C
Hvornår? Kører frem til 4. november.

Foto: Caroline Meldgaard

Besøg Aarhus Ø

I det nye kvarter Aarhus Ø kan I snildt få flere timer til at gå med børnene. Prøv de nye, lækre legepladser, besøg madmarkedet i Nicolinehuset, se den fine arkitektur, gør holdt ved de mange cafeer og spisesteder og nyd den flotteste udsigt.

Foto: Egå Modelpark

Halloween i modelparken

Kom med på en (u)hyggelig togtur i modelparken, når der afholdes Halloween torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien fra kl. 17-20.  Få en oplevelse med de små tog, der kører igennem en flot udsmykket park med pruttende skeletter, glubske varulve, talende græskar og meget mere. En oplevelse der er lige tilpas uhyggelig hyggelig for alle.    

Hvor? Egå Møllevej 213, 8250 Egå 
Hvornår? torsdag, fredag og lørdag i efterårsferien 

Foto: Sciencemuseerne

Se på stjerner på nyåbnet Observatorium

Book billetter til en forevisning i det nyrenoverede Ole Rømer Observatorium. Her kan I få et kig til fjerne stjerner og planeter i observatoriets teleskop eller høre om astronomi i den 112 år gamle bygning – alt efter vejret. Gennem observatoriets teleskop kan I få et kig på årstidens stjernehimmel med de stjerner og planeter.

Hvor? Ole Rømer Observatoriet
Hvornår? Åbent i efterårsferien 14.-22. oktober (Book billetter her)

Foto: Tivoli Friheden

Masser af sjov i Tivoli Friheden

Tag turen til Tivoli Friheden i efterårsferien, hvor der udover vidunderlige forlystelser er masser af særevents at opleve. Skær jeres eget græskar, få ansigtsmaling, besøg Frihedslaboratoriet, oplev Sprængfarligt Show og Ramasjang Mysteriet-show på scenen, se Cirkus Dystopi, lav jeres egen lanterne, tjek mini-musicalen Nattens Tivoli, mød Pjerrot og meget, meget mere.

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? Åbent i efterårsferien

✔︎ Med Børn i byen Klubben får I 25% på entre til Tivoli Friheden 

Foto: Musikhuset

Skærmfri Søndage

Fyld søndagen med dejlig børnemusik. Kom til gratis Skærmfri Søndage i Musikhuset. Fantasien slippes løs, når Jacob Venndt tagerJacinta Madsen og Poiken Flensborg med og i et sjovt samspil med musikken, hjælper Jacinta publikum med  at kreere et kæmpemaleri. Musikken inspirerer til maleriet, og maleriet inspirerer musikken. Undervejs får børnene musikalske pauser fra tegneriet.

Hvor? Musikhuset
Hvornår? 22. oktober

Foto: Jesper Messel

En tur med minitogene

I efterårsferien kan I snuppe en tur på minitogene i Modelparken i Egå. Her kan I opleve de mere end 15 forskellige små tog - en stor oplevelse for hele familien. Her er både lokomotiver, bamsetog, letbane og meget mere. I kan også forsyne jer i den lille kiosk eller slå jer ned på picnic-området. Her vil også være Halloween i Modelparken.

Hvor? Egå Møllevej 213, 8250 Egå
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Aarhus Havnerundfart

Hyggelig havnerundfart

Stig ombord ved DOKK1 og oplev Aarhus fra vandet med Aarhus Havnerundfart. Er I klar til et maritimt eventyr i smilets by? Tag med på en spændende rejse med Aarhus Havnerundfart og opdag byen fra en helt ny vinkel. Det er også muligt at tage på en hyggelig kastanje-sejltur i efterårsferien (som dog ikke giver rabat med Børn i byen Klubben)

Hvor? Sejler fra DOKK1
Hvornår? Tjek sejlplan

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15 % rabat på billetter til Aarhus Havnerundfart

Museums-hygge

Foto: Den Gamle By

Allehelgen i Den Gamle By 

I Den Gamle By  kan I udover at blive kloge på, hvordan livet i Danmark var engang, også opleve at uhyggen breder sig i efterårsferien. Hør skomagermadammen, gøglerne, præsten og gårdskarlen fortælle gru­opvækkende historier om overtro, varsler og mystiske væsner. Snit din egen uhyggelige roelygte og hør om forskellen mellem Allehelgen og Halloween.

Hvor? Den Gamle By
Hvornår? 16. - 29. oktober 2023

Foto: Anette Messager_Désirs désordonnés-Disordered desires_ARoS_2023_07

Efterårsferie på ARoS

Lad børnene få en fin kunstoplevelse på ARoS i efterårsferien. Nå forbi den særlige udstilling af Annette Messager, som kører frem til 22. oktober 2023, tjek den nye Dome, der er ved at blive bygget udenfor museet, snup en rolig stund i cafeen, prøv at tur i Rainbow Panorama og meget mere på ARoS i efterårsferien.

Hvor? ARoS
Hvornår? Åbent i efterårsferien (Lukket om mandagen)

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på årskort til ARoS

Foto: KØN

Bliv klog på kønnenes historie

Besøg KØN, som har spændende udstillinger om køn og en fast børnevenlig, om pigernes og drengenes historier, som ungerne kan gå på opdagelse i. Udstillingen bygger på en række konkrete børns liv og omhandler temaer som familie, skole, børnearbejde og leg samt forskelle på piger og drenge. Og så er deres cafe meget hyggelig. Børn har gratis entre.

Hvor? KØN
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Moesgaard 

Fantastiske Moesgaard Museum

Tag turen til smukke Moesgaard og gå en tur ved de flotte naturomgivelser. Besøg herefter museet, som lokker med en masse fine udstillinger. Prøv museets nye udstilling om Ægypten, bliv klogere på De dødes dag i Mexico og besøg den splinternye toetagers børneafdeling, MOMULAB, hvor børnene kan prøve kræfter med arbejdet som forsker og arkæolog.

Hvor? Moesgaard Museum
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Søren Kjeldgaard og Science Museerne, Aarhus Universitet

Rumtur på Steno Museet

Besøg Steno Museet i Aarhus, der står klar med en ny udstilling "Rumstationen - på mission med Andreas Mogensen". Her får I en unik mulighed for at gå på opdagelse i udstillingen og opleve Den Internationale Rumstation (ISS), som Andreas Mogensen skal leve og arbejde på det kommende halve år.

Hvor? Steno Museet
Hvornår? Den nye udstilling kører frem til 20. december 2023

En tur i teatret

Foto: Gruppe 38

Tag børnene med i Teatret Gruppe 38

Forestillingen KAT-FUGL-FISK er inspireret af billedkunstner Paul Klees univers, hvor processen er vigtigere end selve resultatet – ligesom i børns leg og fantasi. I en leg med skyggespil og geometriske former bliver elementerne levende. Prikker, linjer, dyr og byer opstår og forsvinder igen. Køb billet her

Hvor? Teatret Gruppe 38
Hvornår? 16. og 17. oktober 2023

Foto: Teaterhuset Filuren

HOV!

Oplev et musisk ordløst performanceteater for de mindste. Forestillingen HOV! udspiller sig i et origamiinspireret univers, hvor papir er centralt både i scenografi, kostume og handling. Bag folderne gemmer sig uudforskede verdener af finurligheder, poesi og musik for de allermindste og deres voksne. 0-5 år. 

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 16. og 17. oktober 2023

Foto: Teater Next

Vinden i piletræerne

Glæd jer til en rørende oplevelse for hele familien, når Teater Next præsenterer en ny, musikalsk teaterforestilling baseret på Kenneth Grahames populære klassiker, Vinden i Piletræerne. Mød Muldvarp, der forlader sit ensomme, mørke hjem og finder sammen med den venlige Mosegris, der lever i brinken ved den store flod. Muldvarp og Mosegris sætter sig for at hjælpe deres ven, Tudse. Vinden i Piletræerne er en historie om venskab, loyalitet og tolerance. 

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 14. og 15. oktober 2023
Hvem? Fra 5 år

Foto: Musikhuset

Vitello

Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig. Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget - enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller også bare sammen med sig selv. En sjov musikforestilling for hele familien med iørefaldende sange og skøre replikker. 

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 20. og 21. oktober 2023H
Hvem? Fra 5 år

Foto: Teaterhuset Filuren

Popcorn

Popcorn er en forestilling om at høre til i en gruppe og samtidig være helt sin egen. Prøv lige at tænk på, at en hel bunke ens-udseende stenhårde majskerner kan springe i luften med et POP og blive til små, bløde, hvide, bolde, der endda kan spises!?  Popcorn er en sprudlende, velspillet og gennemført forestilling, der gennem et børneforståeligt tankesæt kredser om ens egen væren i verden. 

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 18. og 19. oktober 2023
Hvem? 4-8 år

Foto: Aarhus Teater

Tone

Tone er en poetisk oplevelse for alle aldre skabt i øjenhøjde med de mindste. Glæd jer til at se en visuel og sanselig musikalsk teaterinstallation om naturens fantastiske verden for de mindste og deres voksne. Tone er en fest af opfindelser, som fører jer rundt i musikken og fantasiens verden. Her kan I drømme jer til en solopgang, en tur i skoven, en blomstereng, en vandpyt, en fugleflok eller se sig selv i en spejling, der suser forbi.

Hvor? Aarhus Teater
Hvornår? 18.-19. oktober 2023

Pulsen op

Foto: DGI Huset

Aktiv ferie i DGI Huset

Til aktiv ferie kan I besøge DGI Huset og prøve mange sjove aktiviteter for hele familien. Leg og sjov i springsalen eller prøv en tur op ad klatrevæggen. Måske er basket og hockey bedre – eller en hoppeborg til de små? Kom og vær med til sjove, udfordrende og børnevenlige aktiviteter. Der vil være mulighed for at få sulten stillet i cafeen.

Hvor? DGI Huset
Hvornår? Mandag - fredag i efterårsferien. Kræver tilmelding

Foto: RUSH

Hop ind i efterårsferien

Tag turen til RUSH - en sjov trampolinpark for børn, voksne og alle med et indre legebarn. Parken er fyldt med trampoliner på både gulve og vægge, og så har de masser af sjove aktiviteter. Prøv f.eks. Dogdeball på trampolinerne, kæmp på Battle Beam eller giv jer i kast med det populære Wipeout.

Hvor? RUSH / Søren Nymarksvej 8, 8270 Højbjerg 
Hvornår? Tjek åbningstider

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos RUSH

Foto: WOW PARK

Sjov i WOW PARK

Få gang i kroppen, legen og fantasien i WOW PARK! Prøv jer selv af i den vilde skov. Her er alt lige fra kæmpeslynger og hængebroer i 14 meters højde til underjordiske huler og sjove svævebaner. I efterårsferien kan I glæde jer til en særlig Halloween-oplevelse til HalloWOW - og i Billund, er der tilmed aftenåbent på udvalgte dage til en ekstraordinær oplevelse.

Hvor? WOW PARK i Billund og Skjern
Hvornår? Tjek åbningstider

✔︎  Med Børn i byen Klubben får i 20% rabat på entre til WOW PARK i Billund og Skjern

Ud af byen

Foto: LEGO House 

Masser af efterårssjov i LEGO House

I Lego House kan I glæde jer til  et væld af aktiviteter - tjek den gratis Disney-udstilling, og køber I entre, kan I frem til 5. november se Halloween-udstillingen, hvor I kan bygge græskar, spøgelser, monstre og andre uhyggelige modeller. 

Hvor? LEGO House
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Ree Park

Tæt på dyrene i Ree Park Safari 

Tag turen til Djurslands store safaripark i efterårsferien og mød  en verden fuld af fascinerende dyr. Besøg abeøerne, tag med på Land Rover Safari og togtur med Amerika Expressen, oplev vilde dyr tæt på og gå ikke glip af dagens dyrefodring. Eller klap de søde minigrise og de sjove nubiske geder. Selvfølgelig er der også masser af legepladser for både små og store børn. Her vil også være Halloween-tema med masser af shows og aktiviteter på programmet hver dag som trylleri, workshops og meget mere! 

Hvor? Ree Park, Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
Hvornår? Tjek åbningstider

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på entré til Ree Park 

Foto: MONSTRUM

Leg løs på spændende Industrimuseum

Tag turen ud af byen til Industrimuseet i Horsens, som byder på et familievenligt og spændende museum. På museet må børnene røre, lege, prøve, dufte og smage sig gennem historien. Besøg Børnenes Knallertværksted, tag en tur i Maskinhallen, prøv at gå i skole som i gamle dage i Skolestuen og meget mere. Slut af på museets nye, lækre legeplads, som I gratis kan lege løs på. 

Hvor? Horsens Industrimuseum
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: Unsplash

Tjek livet under vandet på Aqua Akvarium

AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, er indehavere af Nordeuropas største ferskvandsakvarium, som er kombineret med en naturpark med dyr fra den danske natur. Her kan I se udstillinger om dyrelivet, røre ved fiskene og se daglige fodringer. Udendørs kan I se bævere, oddere, vaskebjørne og andre dyr.  I efterårsferien kan I gå på jagt efter svampe, lave vilde pizzaer, presse æblemost, lave snobrød og skære jeres helt egen roelygte. I kan også være dyrepasserens hjælper, hjælpe med at klargøre foder til dyrene og tage med på foderrunde. Tjek også Juniorcamp, som foregår 19.-20. oktober 2023.

Hvor? Aqua Akvarium i Silkeborg
Hvornår? Tjek åbningstider

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i AQUA Akvarium & Dyrepark

Foto: Madsby Legepark

Dyr, sjov og mooncars i Madsbyparken

Tag en tur ud af byen til Madsby Legepark, der er et kæmpe udendørs legeland, hvor I meget hurtigt kan få en hel dag til at gå. Det er gratis at besøge parken, se dyrene og lege på legepladserne. Leg løs på de store legepladser - hvor I kan rutsje, klatre og bruge alle jeres motoriske sanser. Husk også at besøge den store dyreafdeling eller kør løs på de sjove mooncars.

Hvor? Lumbyesvej 45 7000 Fredericia
Hvornår? Tjek åbningstider

Foto: FÆNGSLET 

Græskarudskæring på FÆNGSLET

Lav (u)hyggelige græskar-lanterner på FÆNGSLET i Horsens i efterårsferien. Traditionen tro har FÆNGSLET pyntet Snedkeriet op og sørget for alt, I skal bruge til at lave byens flotteste græskar-lanterne. Her venter en masse græskar på at blive udhulet og forvandlet til lanterner. Brug en skabelon eller skær ud fra jeres egen fantasi og tag resultatet med hjem til pynt. Tjek alle efterårsferieaktiviteterne på FÆNGSLET

Hvor? FÆNGSLET i Horsens
Hvornår? 17. 21. oktober 

Foto: Thomas Dambo

På troldejagt 

Hop på troldejagt og se, om I kan finde Thomas Dambos gemte kæmper, Simon og Anine eller Sigurd, der både befinder sig i og uden for byen. Troldejagt er en eventyrlig og oplagt mulighed for at se mere af Aarhus og de omkringliggende byer, og en perfekt aktivitet i efterårsferien. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben