Efterårets magiske teaterforestillinger for børn i Aarhus

Hiv ungerne med ind i teatermørket og lad jer begejstre af efterårets mange forestillinger. Vi guider jer afsted.

Foto: iStock
17. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

En tur i teatret er altid en god ide.

Foto: Aarhus Teater 

Tøj: En eventyrlig rejse

I forestillingen TØJ skal I ud på en eventyrrejse i identitet gennem stier og landskaber af tøj, hvor forskellige figurer og tøjdyr dukker frem af tøjbunkerne. TØJ er en varm og legesyg odyssé ind i bunker af klæder og kostumer skabt af hvid støj sceneproduktion. Glæd jer til en forestilling fuld af skuespil, dans, musik og dukker – og masser af glimt i øjet. TØJ er for både store og små med særligt fokus på børn fra 1,5-5 år.

Hvor? Aarhus Teater
Hvornår? 21. november - 2. december 2023

Foto: Musikhuset

Duften af Betlehem

Har I hørt det? Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Der er endda nogen, der siger, at de har fundet en fjer fra en engel. Særligt to af byens beboere venter spændt. Er det et mirakel, der er på vej? Sammen med publikum tager de ud for at lede - men måske er miraklet slet ikke så langt væk. Måske er det i et fingerstrejf, i et smil, i dig og mig. I et dragende univers inviteres publikum til at gå julen i møde med en teateroplevelse af de helt særlige. Duften af Betlehem er en poetisk forestilling inspireret af Juleevangeliet.

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? Tjek spilletider
Hvem? Fra 4 år
Billetter? Bestil her

Foto: Musikhuset

Karius og Baktus

Se eller gense Pelle Koppels finurlige udgave af historien om de to mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager, men er meget bange for den store tandbørste. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse. Tag børnene i hånden og oplev den elskede historie om Karius og Baktus komme til live i Rytmisk sal.

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 19. november 2023
Hvem? 4-8 år
Billetter? Bestil her

Foto: Musikhuset

Til ungdommen

Til Ungdommen er baseret på Linn Skåbers bestseller og skabt ud fra biografiske historier fra unge menneskers egne liv, og handler om alt og intet, i en sær, sjov, spændende, sårbar og vigtig tid. Hvor længe er man barn, og hvordan bliver man egentlig voksen? Og længes vi i virkeligheden alle sammen, på tværs af aldre og generationer, efter det samme?

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 26. november 2023
Hvem? Fra 13 år
Billetter? Bestil her

Foto: Meridiano

Englene i sneen

Et juleeventyr for børn og voksne. To børn drager af sted for at finde hjælp til deres fødende mor. Da sneen begynder at falde, farer de vild, og det bringer dem på en mytisk og magisk færd, hvor det eventyrlige blander sig med virkeligheden. En smuk, tankevækkende forestilling fremført af en skuespiller og en cellist.

 Hvor? Teatret Gruppe 38
Hvornår? 25. og 26. november
Hvem? Fra 5 år
Billetter? Bestil her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben