Vinterens børnevenlige teaterforestillinger i Aarhus

Hiv ungerne med ind i teatermørket og lad jer begejstre af vinterens mange forestillinger. Vi har samlet en guide med underholdende og spændende teater i Aarhus for børn i alle aldre.

Foto: iStock
28. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen indeholder annonce

Foto: Mette Dahlquist

Det er slet ikke som man tror

Forestillingen fortæller om pigen Mulle, der er vokset op i et kærligt, sundt familieliv, men som pludselig en dag oplever, hvordan hendes forældre mister livsmodet og lander i depression. Mulle indser, at familien bliver nødt til at lave forandringer, hvis de sammen skal finde ny mening og gejst igen.

Hvor? Teatret Gruppe 38
Hvornår? 19.-23. februar
Hvem? Fra 9 år

Foto: Teater Fantast

Lille Frø

Oplev Teater Fantasts forestilling "Lille Frø", hvor to kustoder opstiller en udstilling med Lille Frøs kunstværker, imens de fortæller historien om Lille Frøs liv. Forestillingen handler først og fremmest om kunst, men også om at være god nok, som man er.

Hvor? Godsbanen
Hvornår? 16.-18. februar
Hvem? 4-8 år

Foto: Martynas Lukosius

Tyren Ferdinand

Tyren Ferdinand er nyskabt, fantasifuld og billedmættet dukketeaterforestilling, bygget over Munro Leaf og Robert Lawsons fantastiske bog fra 1936 om den pacifistiske tyr Ferdinand.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 12., 13. og 15. februar
Hvem? Fra 5 år

 Foto: Hartmann Schmidth

Rejsen

Oplev en en hjertegribende fortælling om at finde sig selv. Børnene i landsbyen kalder ham for Bedstefar Birk og flokkes om ham for at få ham til at fortælle om alt det, han har oplevet. Det er en fortælling om, hvordan de danske kimbrer tog rejsen ned gennem Europa 117 f.Kf. og om deres møde med andre mennesker og andre kulturer.

Hvor? Teater Refleksion
Hvornår? 26.-28. januar
Hvem? Fra 8 år

Foto: Teater Refleksion

Når gaflerne danser

Når gaflerne danser er en sanseoplevelse for de mindste børn. Forestillingen kombinerer klirrende, fløjtende og glitrende hverdagsting med spændende instrumenter, spil og bevægelse i små poetiske og legende situationer.

Hvor? Teater Refleksion
Hvornår? 9.-11. februar
Hvem? Fra 2-6 år

Foto: Musikhuset Aarhus

Fyrtøjet

Oplev et musikalsk eventyr for hele familien med masser af musik, sjov og spas og H.C. Andersen med et twist! Forestillingen rummer også alvorlige temaer som sorg, ensomhed og bånd mellem generationer.

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 26. februar
Hvem? Fra 4-8 år

Foto: Musikhuset Aarhus

Sigurd fortæller om naturvidenskab

Sigurd fortæller om naturvidenskab er en forrygende teaterkoncert for hele familien om naturvidenskabens forunderlige verden. Bliv bl.a. klog på, hvorfor solen skinner og hvor langt der er til Månen.

Hvor? Musikhuset Aarhus
Hvornår? 11.-12. februar
Hvem? Fra 5 år

Foto: Asbjørn Sand

Billes bekymring

Billes Bekymring handler om 10-årige Bille, der elsker at dagdrømme. Bille har en slags fortællerstemme inden i. Men da Billes bedste ven flytter, yndlingslæreren Besir stopper, og Bedste bliver syg, begynder hovedet at blive oversvømmet af bekymringer og katastrofetanker.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 17.-18. februar
Hvem? Fra 9 år

Foto: Lydkompasset / Teaterhuset Filuren

Lydkompasset

Forestillingen Lydkompasset bygger på eksperimenterende musik og lydfortællinger for børn og deres voksne. Forestillingen gentænker lydsidens plads – ganske enkelt ved at give lyd hovedrollen.

Hvor? Teaterhuset Filuren
Hvornår? 16. og 19. februar
Hvem? Fra 4 år

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben