Er du en af Vesterbros mange nybagte forældre på barsel? Kig med her, og bliv klogere på, hvad din bydel har af hyggelige barselstilbud til dig og baby. 

Caféer

Kødbyen
Hvor: Flæsketorvet 25
Som Vesterbro'er er du så heldig at have en hel "by" med gode muligheder for at få god mad, snacks og kaffe med perfekt udsyn til barnevognen - nemlig Kødbyen. Det bugner med alt fra luksushotdogs og snaskede burgers til sprøde pizzaer og overdrevet smørrebrød. Så om du er til forbudt snask eller prøver at smide de sidste graviditetskilo, skulle der være noget til at stille din sult.

Rikiki
Hvor: Værnedamsvej 4A
Den skjulte perle på Værnedamsvej, som ligger i en hyggelig baggård, og både huser en butik og en lille café. Her kan du få en dejlig kop kaffe og lidt at spise, mens du kan købe de fineste ting til baby. Din lille er selvfølgelig mere end velkommen til at joine dig, da caféen er særligt tiltænkt børn og deres voksne. 

Café Sweet Surrender
Hvor: Dybbølsgade 49
Når vi snakker café-barsels-hygge på Vesterbro, er Sweet Surrender umulig at komme udenom. Det er bydelens absolut mest børnevenlige café, som altid er proppet med barslende og deres små poder. Caféen er indrettet med børneområde, hvor børnene kan tumle og lege, mens de voksne spiser og snakker. Der er desuden perfekte amme- og pusleforhold og arrangementer med babyrytmik, så afsted med jer!

Tip: Med Børn i byen Klubben får du gratis te eller kaffe

Café Mandela
Hvor: Onkel Dannys Plads 9
De store vinduespartier gør Café Mandela til den perfekte café, hvis du vil have frit udsyn til din sovende baby i vognen. Desuden er stedet indrettet med bløde sofabænke, som du kan sidde med baby i, hvis den lille er vågen, og om sommeren kan I slå jer ned udendørs i den hyggelige gårdhave. Et dejligt sted at indtage den obligatoriske barselskaffe. 

Leg med baby

Børn i byen Huset
Hvor: Vesterbrogade 69A
På Vesterbro finder du også Børn i byen Huset! Her kan du komme til gratis workshops med din baby hver onsdag, hvor I kan blive klogere på alt fra bæreredskaber til førstehjælp for babyer eller give den gas til rytmik og efterfødselstræning. Som medlem af klubben får du desuden gode rabatter på mange af byens tilbud, samt eksklusiv adgang til en lang række VIP-lagersalg. Læs mere og meld dig ind lige her

De lokale kirker
Babysalmesang er et hit hos mange babyer og deres forældre. Og det findes i mange af byens kirker. Kig for eksempel forbi MariakirkenKristkirkenApostelkirken eller Sct. Matthæus Kirke til en gang sang og musik med din lille baby. Vær opmærksom på, at det er forskelligt fra sted til sted, om der kræves tilmelding og betaling på forhånd. 

Absalon
Hvor: Sønder Boulevard 73
Vesterbros populære folkehus egner sig i den grad også til dig, der er på barsel. Udover at være et stort hus med plads til at tumle, er der også en masse events, der henvender sig til små børn og deres forældre. Blandt andet babyrytmik for babyer i alle aldre, babydans og voksenevents, hvor babyer er velkomne - for eksempel keramikkurser og meget andet sjovt.  

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus
Hvor: Lyrskovgade 4
En tur på biblioteket kan måske lyde underligt, når baby ikke er gammel nok til at interessere sig for højtlæsning. Men mange af byens biblioteker er indrettet, så de indbyder til leg og tumlen rundt. Der er også faste legestue-, rytmik-events og Fars Legestue, hvor man kan møde andre børn og deres forældre i en uformel atmosfære. 

Rytmisk center
Hvor: Vesterbrogade 107 E
Drømmer du om at blive bedre til guitar, kor eller klaver - sammen med din baby? Det er nøjagtig hvad du kan hos Rytmisk center, hvor baby, barnevogn og babyalarm er mere end velkommen, samtidig med at du undervises af kompetente lærere. Alle er velkomne. Prøv f.eks. "Guitar og sang for forældre på barsel" eller "Kor for forældre på barsel".

Snacks to-go

Nicecream
Hvor: Enghave Plads 10
Når du går hjemme på barsel, og dagligt traver byen tynd, skal du da forkæles lidt. Læg vejen forbi Nicecream og snup en lækker is med på farten! Deres is er både økologisk og vegansk, og lavet med ingredienser af højeste kvalitet, mens indpakningen stræber efter at være 100% bæredygtig. Så du skal hverken have dårlig samvittighed på kalorie- eller miljøkontoen, når du guffer is på trilleturen.

Tip: Med Børn i byen klubben får du 10% 

Sprød
Hvor: Oehlenschlægergade 50
I den lækre takeaway-biks i Oehlenschlægergade kan du mixe din egen sprøde salat. En sund måde at stille sulten på, når du er ude med den lille. Og kender du dig selv godt nok til at vide, at du trænger til lidt sødt efter sådan en omgang grønt, kan du med det samme købe lidt lækkert med til eftermiddagens lækkersult. Menuen indeholder nemlig også både dadelkugler, rawbites og meget andet lækkert. 

Smagsløget
Hvor: Vesterbrogade 19
Sandwichbaren, der har udråbt sig selv som byens bedste af slagsen. Menuen byder både på helt klassiske sandwiches og mere alternative smagskombinationer, så der er lidt for enhver smag. Og så er det jo den perfekte trilleturs-frokost, eftersom den kan spises med en hånd, mens du styrer vognen rundt i byen. 

Kaffeslabberas'en
Hvor: Enghave Plads 11
Din trætte morkrop trænger sikkert til stærk kaffe oven på de utallige søvnløse nætter, så start din barnevognsvandring på Enghave Plads, hvor du kan samle to-go-kaffe op, og få energi til en dag på farten med din søde, lille søvnterrorist.

Læs også: De 5 isbarer på Vesterbro

Shopping

Heidi & Bjarne
Hvor: Istedgade 85
Heidi & Bjarne er en børnetøjsbutik i den gode sags tjeneste. Udvalget er en blanding af lagersalgsvarer fra populære brands som Best Behavior og Comme Ci Comme Ca, second-hand til børn og produkter lavet på værestedet Gang i Gaden. Bag disken bliver du budt velkommen af butikkens ejer, frivilligt ansatte, samt udsatte borgere i praktikforløb. Butikkens overskud går til Sidegadens arbejde med socialt udsatte. 

Mødrehjælpen
Hvor: Gasværksvej 11
Når nu du er i gang med at shoppe med et velgørende formål, kan du også svinge forbi din lokale Mødrehjælpen. Alle dine køb af second-hand babytøj, legetøj og andet udstyr går nemlig til udsatte gravide og børnefamilier. 

Engby Barnevogne
Hvor: Enghavevej 34
Er din baby ved at vokse ud af barnevognen, eller vil han eller hun gerne kunne følge bedre med i, hvad I oplever, når I går rundt i byen, er det måske tid til at investere i en klapvogn. Hos Engby Barnevogne finder I et stort uvalg af alle slags vogne og mere eller mindre uundværligt tilbehør i lange baner. 

Fisketorvet
Hvor: Fisketorvet Shopping Center
Hvis vejret ikke er med jer, eller I bare gerne vil kunne bevæge jer hurtigt fra butik til butik eller have adgang til puslefaciliteter og nemme snacks, kan I hoppe en tur i det lokale shoppingcenter. På Fisketorvet finder I både Ønskebørn, Noa Noa Miniature, Zara, H&M og forskellige skobutikker med juniors første sko. 

Gåture

Søerne
Gennem alle årstider er der smukt ved søerne i København. Om solen brager fra en skyfri himmel, trækronerne skinner i gule og orange toner, søen er dækket af is eller træerne blomstrer og de små ællinger svømmer i hælene på deres mor, er turen om søerne en god idé. Der er også flere kaffeshops på ruten, hvor du kan snuppe en kop med dig. 

Enghaveparken
Det er ikke verdens største park, men det er Vesterbros eneste rigtige park. Den har været lukket siden sommeren 2018, men vender stærkt tilbage i en moderniseret udgave, som med garanti bliver et besøg værd! Med både legeplads og blomsterhaver, er der både mulighed for at fordrive tiden med vågen og sovende baby.

Tivoli
Når nu din bydel ikke flyder over af grønne områder, må du tænke lidt ud af boxen for at finde hyggelige gåture med barnevognen. Har du årskort til Tivoli, kan du nemt bruge den gamle have som en smuk baggrund til dine daglige ture - på en ganske almindelig hverdagsformiddag bør støjniveauet ikke være så højt, at baby ikke kan sove fra det. 

Vestre Kirkegård
Rent postnummermæssigt bevæger du dig godt nok ud af Vesterbro, men på Vestre Kirkegård kan du nemt få et par timer til at gå, mens du får et par kilometer i benene. Der er smukt og fredfyldt, og dermed perfekte forhold til barnet, der vågner ved for meget støj fra byens travlhed. 

Legepladser

Legepladsen i Skydebanehaven
Hvor: Absalonsgade 12
Det er formentligt bydelens mest populære legeplads, så regn aldrig med at få den for dig selv. Men der er god grund til, at den er populær for børnefamilier med børn i alle aldre. Der er nemlig også sjov at komme efter for de mindste.

Legepladsen i Saxoparken
Hvor: Matthæusgade 8
I den lille, skjulte, grønne oase finder du en legeplads med både fugleredegynge og frithængende fuglereder, der kan klatres på eller som I kan ligge i og kigge op på himlen. Parken ligger i fred fra byens larm, så det er et dejligt sted at trække stikket sammen med din baby. 

Legepladsen i Rektorparken
Hvor: Rektorparken
Vippedyr, sandkasse, legehuse og en redegynge gør legepladsen børnevenlig for selv de allermindste. Så hvis jeres hverdag skal spices op med lidt sandslotte og udendørs leg, kan I prøve at tage et smut i Rektorparken. 

 

Fotos: 1) Stephanie Lau 2) Mariakirken 3) Nicecream 4) Hege Lindeberg 5) Romeika Cortez 6) Børn i byen