Er du en af Vesterbros mange nybagte forældre på barsel? Kig med her, og bliv klogere på, hvad din bydel har af hyggelige barselstilbud til dig og baby.

Caféer

Foto: Stephanie Mielnicki 

Kødbyen

Som Vesterbro'er er du så heldig at have en hel "by" med gode muligheder for at få god mad, snacks og kaffe med perfekt udsyn til barnevognen - nemlig Kødbyen. Det bugner med alt fra luksushotdogs og snaskede burgers til sprøde pizzaer og overdrevet smørrebrød. Så om du er til forbudt snask eller prøver at smide de sidste graviditetskilo, skulle der være noget til at stille din sult.

Hvor? Flæsketorvet 25

Rikiki

Den skjulte perle på Værnedamsvej, som ligger i en hyggelig baggård, og både huser en butik og en lille café. Her kan du få en dejlig kop kaffe og lidt at spise, mens du kan købe de fineste ting til baby. Din lille er selvfølgelig mere end velkommen til at joine dig, da caféen er særligt tiltænkt børn og deres voksne. 

Hvor? Værnedamsvej 4A

Café Sweet Surrender

Når vi snakker café-barsels-hygge på Vesterbro, er Sweet Surrender umulig at komme udenom. Det er bydelens absolut mest børnevenlige café, som altid er proppet med barslende og deres små poder. Caféen er indrettet med børneområde, hvor børnene kan tumle og lege, mens de voksne spiser og snakker. Der er desuden perfekte amme- og pusleforhold og arrangementer med babyrytmik, så afsted med jer!

Hvor? Dybbølsgade 49

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du en gratis te eller kaffe til din brunch

Café Mandela

De store vinduespartier gør Café Mandela til den perfekte café, hvis du vil have frit udsyn til din sovende baby i vognen. Desuden er stedet indrettet med bløde sofabænke, som du kan sidde med baby i, hvis den lille er vågen, og om sommeren kan I slå jer ned udendørs i den hyggelige gårdhave. Et dejligt sted at indtage den obligatoriske barselskaffe. 

Hvor? Onkel Dannys Plads 9

Leg med baby

Foto: Stephanie Mielnicki 

Børn i byen Huset

På Vesterbro finder du også Børn i byen Huset! Her kan du komme til gratis workshops med din baby hver onsdag, hvor I kan blive klogere på alt fra bæreredskaber til førstehjælp for babyer eller give den gas til rytmik og efterfødselstræning. Som medlem af klubben får du desuden gode rabatter på mange af byens tilbud, samt eksklusiv adgang til en lang række VIP-lagersalg.

Hvor? Vesterbrogade 69A

De lokale kirker

Babysalmesang er et hit hos mange babyer og deres forældre. Og det findes i mange af byens kirker. Kig for eksempel forbi Mariakirken, Kristkirken, Apostelkirken eller Sct. Matthæus Kirke til en gang sang og musik med din lille baby. Vær opmærksom på, at det er forskelligt fra sted til sted, om der kræves tilmelding og betaling på forhånd. 

Absalon

Vesterbros populære folkehus egner sig i den grad også til dig, der er på barsel. Udover at være et stort hus med plads til at tumle, er der også en masse events, der henvender sig til små børn og deres forældre. Blandt andet babyrytmik for babyer i alle aldre, babydans og voksenevents, hvor babyer er velkomne - for eksempel keramikkurser og meget andet sjovt. 

Hvor? Sønder Boulevard 73

Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

En tur på biblioteket kan måske lyde underligt, når baby ikke er gammel nok til at interessere sig for højtlæsning. Men mange af byens biblioteker er indrettet, så de indbyder til leg og tumlen rundt. Der er også faste legestue-, rytmik-events og Fars Legestue, hvor man kan møde andre børn og deres forældre i en uformel atmosfære. 

Hvor? Lyrskovgade 4

Snacks to-go

Foto: Nicecream 

Nicecream

Når du går hjemme på barsel, og dagligt traver byen tynd, skal du da forkæles lidt. Læg vejen forbi Nicecream og snup en lækker is med på farten! Deres is er både økologisk og vegansk, og lavet med ingredienser af højeste kvalitet, mens indpakningen stræber efter at være 100% bæredygtig. Så du skal hverken have dårlig samvittighed på kalorie- eller miljøkontoen, når du guffer is på trilleturen.

Hvor? Enghave Plads 10  

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Nicecream

Smagsløget

Sandwichbaren, der har udråbt sig selv som byens bedste af slagsen. Menuen byder både på helt klassiske sandwiches og mere alternative smagskombinationer, så der er lidt for enhver smag. Og så er det jo den perfekte trilleturs-frokost, eftersom den kan spises med en hånd, mens du styrer vognen rundt i byen. 

Hvor? Vesterbrogade 19

Kaffeslabberas'en

Din trætte morkrop trænger sikkert til stærk kaffe oven på de utallige søvnløse nætter, så start din barnevognsvandring på Enghave Plads, hvor du kan samle to-go-kaffe op, og få energi til en dag på farten med din søde, lille søvnterrorist.

Hvor? Enghave Plads 11

Shopping

Foto: Hege Lindeberg 

Heidi og Bjarne

Heidi og Bjarne er en børnetøjsbutik i den gode sags tjeneste. Udvalget er en blanding af lagersalgsvarer fra populære brands som Best Behavior og Comme Ci Comme Ca, second-hand til børn og produkter lavet på værestedet Gang i Gaden. Bag disken bliver du budt velkommen af butikkens ejer, frivilligt ansatte, samt udsatte borgere i praktikforløb. Butikkens overskud går til Sidegadens arbejde med socialt udsatte. 

Hvor? Istedgade 85

Fisketorvet

Hvis vejret ikke er med jer, eller I bare gerne vil kunne bevæge jer hurtigt fra butik til butik eller have adgang til puslefaciliteter og nemme snacks, kan I hoppe en tur i det lokale shoppingcenter. På Fisketorvet finder I både ØnskebørnZara, H&M og forskellige skobutikker med juniors første sko. 

Hvor? Fisketorvet Shopping Center

Gåture

Foto:  Romeika Cortez

Søerne

Gennem alle årstider er der smukt ved søerne i København. Om solen brager fra en skyfri himmel, trækronerne skinner i gule og orange toner, søen er dækket af is eller træerne blomstrer og de små ællinger svømmer i hælene på deres mor, er turen om søerne en god idé. Der er også flere kaffeshops på ruten, hvor du kan snuppe en kop med dig.

Enghaveparken

Det er ikke verdens største park, men det er Vesterbros eneste rigtige park. Den har fornyligt gennemgået en større modernisering, og er med garanti et besøg værd! Med både legeplads og blomsterhaver, er der både mulighed for at fordrive tiden med vågen og sovende baby.

Tivoli

Når nu din bydel ikke flyder over af grønne områder, må du tænke lidt ud af boxen for at finde hyggelige gåture med barnevognen. Har du årskort til Tivoli, kan du nemt bruge den gamle have som en smuk baggrund til dine daglige ture - på en ganske almindelig hverdagsformiddag bør støjniveauet ikke være så højt, at baby ikke kan sove fra det. 

Vestre Kirkegård

Rent postnummermæssigt bevæger du dig godt nok ud af Vesterbro, men på Vestre Kirkegård kan du nemt få et par timer til at gå, mens du får et par kilometer i benene. Der er smukt og fredfyldt, og dermed perfekte forhold til barnet, der vågner ved for meget støj fra byens travlhed. 

Legepladser

Foto: Børn i byen

Legepladsen i Skydebanehaven

Det er formentligt bydelens mest populære legeplads, så regn aldrig med at få den for dig selv. Men der er god grund til, at den er populær for børnefamilier med børn i alle aldre. Der er nemlig også sjov at komme efter for de mindste.

Hvor? Absalonsgade 12

Legepladsen i Saxoparken

I den lille, skjulte, grønne oase finder du en legeplads med både fugleredegynge og frithængende fuglereder, der kan klatres på eller som I kan ligge i og kigge op på himlen. Parken ligger i fred fra byens larm, så det er et dejligt sted at trække stikket sammen med din baby. 

Hvor? Matthæusgade 8

Legepladsen i Rektorparken

Vippedyr, sandkasse, legehuse og en redegynge gør legepladsen børnevenlig for selv de allermindste. Så hvis jeres hverdag skal spices op med lidt sandslotte og udendørs leg, kan I prøve at tage et smut i Rektorparken. 

Hvor? Rektorparken