Kunstudstillinger i børnehøjde

Børn kan sagtens være med, når der skal kigges på kunst, og byen byder i øjeblikket på rigtig mange aktuelle kunstudstillinger, som de små med garanti vil elske at gå på opdagelse i.

28. marts 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Vi har udvalgt aktuelle og børnevenlige udstillinger til jer!

Foto: Refik Anadol, Machine Memoirs – Space, 2021. © Refik Anadol Studio

Refik Anadol

Hvor? Arken
Hvornår? 10. februar - 27. august 2023
Pris? Børn under 18 år gratis. Voksne 140 kr.

Refik Anadols spektakulære installationer har indtaget Arken. Oplev udstillingen "Nature Dreams", der består af tre værker, som alle tager udgangspunkt i massemediernes visuelle fremstilling af naturen. Bliv blæst bagover af digital kunst baseret på kunstig intelligens, og bliv opslugt af en totalinstallation, hvor alle sanser bliver bombarderet! En vild oplevelse for både babyer, børn og voksne. Bemærk at et af værkerne kun kan opleves, når det er mørkt udenfor.

Foto: Anders Morgenthaler

MEN HVAD MÅ VI SÅ?

Hvor? STORM
Hvornår? 8. oktober 2022 - 31. oktober 2023
Pris? Børn og unge under 18 år gratis. Voksne kr. 75.

Inden længe åbner særudstillingen MEN HVAD MÅ VI SÅ?, der har fokus på den danske tradition for at skabe humoristisk kunst til børn. Her kan børn og deres voksne møde en række kendte værker og figurer, samt lege og snakke om, hvad der er sjovt. Her hænger værkerne ikke nødvendigvis på væggene, og man må gerne pille og deltage, snakke og grine højt og larmende, hvis trangen melder sig.

Foto: Children's games

Children's games

Hvor? Copenhagen Contemporary
Hvornår? 14. oktober 2022-10. april 2023
Pris? Børn under 18 år gratis. Voksne 120 kr.

Oplev Francis Alÿs' soloudstilling: Children’s Games for første gang i Skandinavien! Udstillingen er en stor videoinstallation, som viser filmede situationer fra hele verden, hvor børn leger klassiske børnelege. Med humanisme og indsigt i de lokale forhold fanger Alÿs, hvordan børnelegene giver betydning og ofte gentager ritualer, symboler og skikke, der går på tværs af kulturer.

Foto: Danmarks Tekniske Museum, GAMER

GAMER

Hvor? Danmarks Tekniske Museum
Hvornår? Indtil uge 7 2023
Pris? Børn og unge under 18 år: gratis adgang. Voksne: 110 kr.

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling 'GAMER'. Udstillingen sætter fokus på, hvordan gaming påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt - I kan også prøve at spille på mange af de udstillede spillekonsoller og arkademaskiner.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på Danmarks Tekniske Museum

'Togtet' på Nationalmuseet. Foto: Ulrik Jantzen

Togtet

Hvor? Nationalmuseet
Hvornår? Indtil videre ingen udløbsdato
Pris? Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 110 kr.

Vikingerne er rykket ind på Nationalmuseet, og dét i stor stil! I udstillingen Togtet kan I blive klogere på vikingernes liv og verden i et imponerende og nytænkende univers, hvor vores oldnordiske forfædre gøres levende og møder hele familien i øjenhøjde.

Foto: Kimsooja, To Breathe, 2015by Jaeho Chong

KIMSOOJA

Hvor? Cisternerne
Hvornår? Frem til 30. november 2023
Pris? Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 75 kr.

Den kvindelige, sydkoreanske kunstner Kimsooja har indtaget de underjordiske kamre i Cisternerne med en helt ny udstilling. Her vil I træde ind i en totalinstallation - et illusorisk rum, hvor lys spaltes i alle regnbuens farver og forvandler det tidligere vandreservoir til et sakralt lyshav, wow!

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana. Foto: Elise Hoang

Gleaming Lights of the Souls

Hvor? Louisiana
Hvornår? Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato
Pris? Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 145 kr.

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben