Kunstudstillinger i børnehøjde

Børn kan sagtens være med, når der skal kigges på kunst, og byen byder i øjeblikket på flere aktuelle kunstudstillinger, som de små med garanti vil elske at gå på opdagelse i.

30. november 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Vi har udvalgt aktuelle og børnevenlige udstillinger til jer!

Foto: Jakob Martin Strid, Den fantastiske bus (2023)

Den Fantastiske Bus

Gør jer klar til en rejse gennem tegneren og forfatteren Jakob Martin Strids univers! I udstillingen Den Fantastiske Bus kan I opleve mere end 50 tegninger fra hans nyeste bog af samme navn. Flere af tegningerne måler mere end 2 meter, og lader jer komme helt tæt på. I kan også slå jer ned i udstillingens tegnezoner, hvor børn kan fortælle deres egne historier med inspiration fra Strids univers, eller I kan sammen fordybe jer i Strids bøger i de indrettede læsezoner.

Hvor? Copenhagen Contemporary
Hvornår? Frem til den 1. april 2024

Foto: Caroline Hemmingsen

Butterfly!

Udstillingen Butterfly er kurateret af den danske kunstner Esben Weile Kjær - og vil helt sikkert få børnene til at spærre øjnene op. Udstillingen er opbygget som en scenografi, der minder om en forladt skaterpark eller et filmsæt, men med masser af farver og finurlige, udstillede værker. I et af rummene er der opsat skaterbaner, som man kan lege på, væggene er knaldrøde, gulvet overmalet med grafitti og i det ene hjørne tårner en mellemting mellem en kødædende kaktus og et monster sig op! I forlængelse af udstillingen er også indrettet et kæmpe krea-rum, hvor man kan klippeklistre og tegne på både gulve og vægge.

Hvor? Arken
Hvornår? Frem til 30. december 2023

Foto: Kronborg

Monster

Udstillingen Monster består af Shane Broxs 12 monstre, som man tidligere har kunne opleve under Christiansborg - men man skal ikke forvente, at udstillingen er den samme! De 12 historiske monstre er flyttet ind i Kronborgs dunkle og rustikke kasematter, og tager udgangspunkt i historiske monstre, man bogstaveligt talt troede på i renæssancen, som bailisken, maren eller kraken.

Hvor? Kronborg
Hvornår? Frem til efteråret 2024

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana. Foto: Elise Hoang

Gleaming Lights of the Souls

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling Gleaming Lights of the Souls har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre.

Hvor? Louisiana
Hvornår? Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato

Foto: Ditte Isager

Beauty in The Beast

Nikolaj Kunsthal i Indre By er blevet forvandlet til et sanseligt univers befolket med farvestrålende Soft Sculptures. Bag udstillingen Beauty in the Beast står den populære kunstner Shane Brox. Har du nogensinde tænkt på, hvordan dit sande jeg ville se ud, hvis alle forsvarsmekanismer var væk? Det er den tilstand, som Shane Brox udforsker i sin udstilling. 

Hvor? Nikolaj Kunsthal
Hvornår?  8. september 2023 - 21. januar 2024

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben