De 15 bedste børnevenlige badestrande i Danmark

Brede strande, lavt vand og kridhvidt sand. Her kommer 15 af de allerbedste badestrande I Danmark, som ungerne ikke vil hjem fra.

8. december 2022
Af Rikke Reffelt

Jylland

Foto: Løkken Strand - Mette Johnsen 

Løkken Strand

Den 10 kilometer lange Løkken Strand har helt fint sand og fantastiske bademuligheder. Husk at gå forbi "Den Hvide By", som er en række af over 500 hvidmalede badehuse, der er placeret på stranden. Her er både bil- og bilfri zoner, og så er der en stor sandkonkurrence for børn hvert år.

Strandene på Rømø

Oplev Rømøs brede, skønne strande, som strejker sig fra Lalolk Strand til Sønder Strand - her finder I det fineste, kridhvide sand på den brede strand, som er blevet sammenlignet med bittesmå diamanter. På Rømøs strande må der køres bil, og så er der fantastiske muligheder for drageflyvning.

Foto: Saltum Strand - Niclas Jessen 

Saltum Strand

I finder absolut familievenlige rammer på Saltum Strand nær Blokhus. Her er en enestående bred sandstrand med rent vand og blå flag. Området bugner af aktivitetsmuligheder for store og små og efter jeres dejlige stranddag, kan I smutte til Saltum, hvor der venter butikker og rare spisesteder.

Blåvandshuk

Forbered jer på den smukkeste, brede sandstrand gemt bag klitterne ved Blåvandshuk Fyr (som I ikke må snyde jer selv for at smutte op og nyde udsigten fra). Fra den lækre strand, hvor vandet er lavt og børnevenligt, har I udsigt til vindmølleparken Horns Rev. Her er også muligheder for at finde rav - god jagt!

Foto: Henne Strand - Nickas Jessen

Henne Strand

Lad ungerne opleve Vesterhavet med de brede sandstrande, som vil være en kæmpe oplevelse for de små. På Henne Strand kan ungerne lege løs i de magiske klitter, dyppe tæerne i det vilde vesterhav, bygge sandslotte og meget mere. I nærområdet finder I en hyggelig ferieby.

Søndervig Strand

Er I i Vestjylland og trænger til en dukkert? Så er det Søndervig Strand, der vil redde jeres dag med børnevenligt vand og brede vider. Her kan I forkæle jer selv med at få leveret madkurve på stranden, leje strandstole, hoppe på et strand-yogahold og meget mere.

Fyn og Falster

Foto: Eriks Hale - Kim Wyon 

Eriks Hale på Ærø

Snup færgen til unikke Ærø og tag en dag på den charmerende Eriks Hale Strand i Marstal. Her er børnevenligt vand til de små, skøn udsigt og så finder I de fineste farvestrålende badehuse, som ligger på stranden og som er ejet af private.

Hasmark Strand

Er I til lavt vand, fint sand og strandlegeplads? Så er det Hasmark Strand, der vil gøre jeres dag perfekt. Efter strandturen kan I skylle havvandet af jer ved strandens brusere og nyde medbragt mad ved borde og bænke på stranden.

Marielyst Strand

På Falster venter Marielyst Strand som byder på 10 kilometer lang og børnevenlig lækker sandstrand, hvor I snildt kan bruge mange timer helt nede i gear. Efter strandturen er den over 100 år gamle ferieby Marielyst et besøg værd.

Kerteminde Nordstrand

Stranden ved Kerteminde er absolut populær, og det forstår man godt. Det børnevenlige lave vand og dejlige sand er ét stort familiehit. Her er også minigolfbane og mulighed for at købe snacks og kolde drikke til jeres stranddag.

Sjælland

Foto: Hårnbæk Strand - Caroline Meldgaard

Hornbæk Strand

I bliver ikke skuffede, hvis I sætter kurs mod den populære Hornbæk Strand, som har det hele: en bred sandstrand med fint sand, god vandkvalitet, klitter og livreddere om sommeren. På stranden finder I en sjov strandlegeplads til familiens mindste.

Rørvig Strand

Det er køreturen værd at sætte kurs mod Rørvig Strand, som er en af de fineste med kridhvidt sand, smukke klitter og hybenroser. Her kan I bade løs i det børnevenlige lave vand og efterfølgende tanke op på snacks på havnen.

Amager Strandpark

Kun 5 km fra Københavns centrum finder I Amager Strandpark, hvor livet ved stranden smelter sammen med livet i byen. Her finder I unikke muligheder for at bade i trygge familievenlige ramme, en kunstig ø, lagune, bypark og gode rammer for en aktiv dag.

Foto: Rågeleje - Tine Uffelmann

Rågeleje Strand

De ikoniske, stribede badehuse på Rågeleje Strand giver en helt særlig stemning til jeres strandtur. Her kan ungerne løbe frit, snuppe en dukkert og komme ned i gear. Her er også stor chance for at kigge på windsurfere, imens I nyder en is fra de nærliggende ishuse.

Gudmindrup Strand

Næste gang, I hungrer efter sand, strand og vand - så prøv Gudmindrup strand ved Sejrøs Bugt. Her er absolut familievenligt med lavt vand helt inde ved kysten. Stranden ligger i et fint klitlandskab og er I heldige, kan I spotte wind-og kitesurfere.

Bornholm

Foto: Dueodde - Stefan Asp

Dueodde Strand

Et must, hvis I er på Bornholm, må være at besøge Dueodde Strand - Bornholms bedste strand, som I når ved at gå på den 500 meter lange rampe gennem klitterne. Stranden strækker sig over flere kilometer og her er sandet ekstrafint og vandet helt klart og rent med flere revler.

Balka Strand

Balka er en af Bornholms mest populære badestrande. Balka Strand ligger i læ for vestenvinden og et et hit for børnefamilierne, da stranden har lunt, lavt vand hvor børnene kan lege trygt. Her finder I også kiosk, minigolf og så kan I leje vandcykler.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben