Byens bedste badesteder

Når solen skinner og temperaturerne er høje, har både store og små brug for at blive kølet ned. Heldigvis findes der masser af skønne og børnevenlige badesteder i København og omegn. Se med her!

15. september 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Strande

Foto: Daniel Rasmussen / Visitcopenhagen

Amager Strandpark

Amager Strandpark er Københavns største strand bestående af en kunstig ø, som danner en lagune med lækre lavvandede, lune og bølgefri soppestrande - perfekt til børnene. I sommermånederne er der masser af aktiviteter for ungerne, og der findes desuden en legeplads, gode rulleskøjte- og boldbaner, volleynet, isbarer, caféer, kajakudlejning mm. Eneste minus er, at der kan være meget overfyldt på de varme sommerdage.

Dragør

Syd for Dragør Havn finder I Mormorstranden og Dragør Søbad. Mormorstranden byder på børnevenligt lavvande, og man skal meget langt ud, før det bliver dybt. Stranden er både hyggelig og tryg, og der er sjældent mange mennesker. Hvis de store børn vil ud på dybere vand, kan de hoppe i fra badebroen på den sydlige ende af fortet. Der er desuden adgang til Dragør Søbad fra den sydlige ende af Mormorstranden. Ved siden af ligger også Dragør Fort.

Bellevue Strand

Foto: Visitcopenhagen

Bellevue består af 700 meter smuk, hvid sandstrand. Her er børnevenligt badevand, tre badebroer, kolde ferksvandsbrusere, kiosker, livreddere, beachvolley og valget mellem sand og græs som håndklædeunderlag. Strandparken ligger smukt, syd for idylliske Tårbæk og tæt på Dyrehaven. Så har man lyst til at kombinere strandturen med en gåtur i Dyrehaven, eller måske en tur på Bakken, er der rig mulighed for dette. Vær opmærksom på, at Bellevue er en lille strand, og derfor nemt bliver overfyldt. Der findes også mange små, fine strande, hvis man kører længere nordpå. Her kan man være heldig at have nogle små vige for sig selv.  

Charlottenlund Strandpark

Charlottenlund Strandpark ligger lige ved siden af Charlottenlund Fort, og byder både på badeanstalt, sandstrand og campingplads. Badeanstalten er dog kun for de større børn, da vandet er dybt - men det er et godt sted at fange krabber med net. Foruden en lille sandstrand er der også en stor græsplæne, som er velegnet til at lave picnic og grille. Lidt derfra ligger også Café Jorden Rundt, og hvis I er på cykel, kan I køre længere op af Kystvejen og få en is i Olivers Garage, mens I kigger på skibe i Skovshoved Havn. Ungerne kan selvfølgelig også udforske fortet. Eneste minus er, at der om sommeren kan lugte meget af tang ved stranden.

Foto: Romeika Cortez

Ishøj Strand

Ishøj Strand er en del af en strandpark på hele 7 km kystlinje. Den store og brede strand er en af de bedste i Danmark, men også en smule fortravlet og besøgt af mange mennesker. Stedet byder på gode faciliteter for børnefamilier, her er nemlig både toiletter, kiosk, badebro, borde/bænke, legeplads mm. Et stenkast derfra ligger også Arken, så måske skal strandturen kombineres med kunst og kreativitet?

Svanemøllestranden

Foto: Visitcopenhagen

På Østerbro ved grænsen til Hellerup finder I Svanemøllestranden - en lille, hyggelig sandstrand med en 130 meter lang mole ud i vandet. Stranden er meget populær i sommermånederne, hvor det vrimler med både store og små, unge og gamle, som sammen nyder det friske havvand. Stranden er bemandet med livreddere om sommeren, men er åben hele året rundt. Der ligger desuden et lille ishus på stranden, hvor børnene kan få sig en is eller en hotdog, og så er der en populær badebro samt gode fiskemuligheder, hvis man går til venstre mod Tuborg Havn.

Havnebade

Foto: Visitcopenhagen

Havnebadet Islands Brygge

Havnebadet Islands Brygge er et badested som tiltrækker både børnefamilier, motionssvømmere og strandløver fra hele byen. Selve anlægget består af et motionsbassin, et springbassin og to børnebassiner med fast bund. Det ene er 1,2 meter dybt, det andet er 0,3 meter dybt. Der findes derudover ferskvandsbrusere, men ingen omklædningsfaciliteter på stedet, dog er der toiletter på kajen, ca. 100 m. fra havnebadet. På plænen foran badeanlægget er der desuden god plads til at folde tæppet ud og holde picnic, eller til at spille noget bold.

Havnebadet Fisketorvet

Havnebadet ved Fisketorvet minder meget om bassinet ved Bryggen. Stedet er dog mest egnet til de større børn. Her findes et bassin til ungerne på 70 cm dybde, men til de allermindste kan selv 70 cm føles bundløst. Derudover er der et springbassin med vipper samt et motionsbassin. Børn under 8 år skal følges med en voksen, og alle – også babyer – skal have badetøj på. Der er altid tre livreddere på arbejde i bassinets åbningstider. Badevandskvaliteten tjekkes i øvrigt dagligt af miljøkontrollen, så der er ingen grund til at være nervøs for forurenet havnevand.

Havnebadet ved Sluseholmen

Havnebadet ved Sluseholmen har fire forskellige områder; et børnebassin med skrånende bund 0,0-0,3 m, et ungdomsbassin med en dybde på 1,1 m med fastbund i polypropylen-plader, samt et motionsområde og udspringsområde, der er placeret i umiddelbar forlængelse af hinanden. Her er dybden ca. 6 m.

Friluftsbade

Foto: Vestbad.dk

Vestbadet

I Rødovre ligger Vestbadet - svømmehal og friluftsbad, som byder på vandsjov for både små og store vandhunde. Giv den gas til babysvømning og gravidsvømning i svømmehallen, nyd afslappende sommeraktiviteter ved det udendørs friluftsbad eller hop en tur i varmtvandsbassinet, som bliver brugt til undervisning og fri leg. Friluftsbadet er opvarmet til 24 grader, mens varmtvandsbassinet er hele 34 grader varmt. 

Bellahøj Friluftsbad

I Bellahøj Friluftsbad kan I nyde udsigten over Københavns tage, mens I plasker rundt i de to 25-meter-bassiner på henholdsvis 70 og 90 cm. Bellahøj byder også på et legeområde med vandrutsjebane og et kuperet græsklædt terræn, hvor hele familien kan hygge sig i solen. 

Foto: Bavnehøj Friluftsbad

Bavnehøj Friluftsbad

Midt i mellem Sydhavnens ensformige boligblokke finder du Bavnehøj Friluftsbad, en oase hvor ungerne kan plaske rundt i legebassinet med varierende dybder. Derudover byder Bavnehøj også på et svømmebassin, græsareal med legeredskaber og en volleybane. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben