Bliv rig på fede oplevelser med dine børn – uden at tage en krone op af lommen. Skal I på museum, se biofilm eller måske ud og sejle?

1. Se på bondegårdsdyr

Hvor? Remiseparken - Peder Lykkesvej 71-73, 2300 København S

Elsker børnene dyr? Så tag til Remiseparkens bondegård, hvor børnene - helt gratis, kan klappe en ged, sige hej til en pony og smile til en gris. Her er også en stor naturlegeplads med svævebane og meget mere. Og ja, det hele er gratis! Tjek også: DE 5 MED DYR.

2. Mumier & palmehave

Hvor? Glyptoteket - Dantes Plads 7, 1556 København V

Giv Glyptoteket en chance. Om tirsdagen er der gratis entre – og her kan børnene gyse over museets mumier, betages af de imponerende statuer og tage en pause i den eventyrlige, indendørs palmehave, hvor der sælges virkelig lækker kage - prøv også Glyptotekets smukke tagterasse, der giver en fantastisk udsigt over smukke København.

3. Børnebiffen 

Hvor? Cinemateket - Gothersgade 55, 1123 København K

I hverdagene åbner Cinemateket op for børnebiffen, der byder på gratis kortfilm for de mindste. Filmene skifter en gang om måneden og er et sikkert børnehit. Smut en tur i Kongens Have bagefter, som ligger lige overfor. 

4. Sofa-dag

Tag på biblioteket og lej ungernes yndlingsserie, film eller bøger og drag så hjem i sofaen med popcorn, dyner og fuldstændig afslapning. Find et bibliotek nær dig lige her. Tjek også: DE 5 FEDE BIBLIOTEKER.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige steder

5. Bådtur

Denne her er næsten gratis. Men for en busbillets pris, kan I hoppe på HT-bådene hvert 20. minut, der sejler i byens kanaler og havne. Hop f.eks. på ved Skuespilhuset ved Nyhavn og stå af ved Operaen og nyd Holmens smukke vider, imens I spiser jeres medbragte madpakke. Find stoppesteder her.

6. Sjov på Østerbro

Hvor? Fælledparken - Serridslevvej 34, 2100 København Ø

Østerbro inviterer til timevis af sjov i Fælledparken, som er et mekka for børn! Tag en tur i skaterparken med løbehjulet eller rulleskøjterne, oplev den fantastiske trafiklegeplads eller prøv kræfter med tårnlegepladsen. Nær boldbanerne i den del af parken, som ligger ud til Serridslevvej, er der desuden trampoliner, gynger, minifodboldbaner, basketballbane mv.

7. Flyver-kig

Hvor? Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

Drag til Amager – helt ude ved den legendariske Flyvergrill, her er der nemlig perfekt udsyn til fly, der lander og letter ved lufthavnen – en disciplin, der med sikkerhed vil betage ungerne. Husk kikkert! Tæt ved ligger en lille legeplads og Flyvergrillen lokker med klassisk grill-snask. 

8. Indendørs leg

Er I trætte af regnvejret, men friske på at lege - så besøg byens indendørs legepladser - hvor ungerne helt gratis kan tumle, løbe og hoppe. Prøv fx Kube på Frederiksberg eller Blegdamsremisen på Østerbro. 

LÆS OGSÅ: De 10 gode legepladser

9. Rejs i tiden

Hvor? Nationalmuseet - Christiansborg Slotsplads, 1071 København K

Børnenes Museum på Nationalmuseet er en perle midt i byen, og så er det gratis for børn (voksne betaler almindelig entré). Her tages børnene på opdagelsesrejse gennem forskellige tider og lande. Afsæt gerne et par timer, for når de små poder først begiver sig op i middelalderborgen, vikingeskibet eller ind i den gamle skolestue flyver tiden af sted. 

10. Frisk luft 

Tag ud i naturen - metroen kører jer til Amager fælled, der byder på en fed naturlegeplads, storslået natur og bålpladser til fri afbenyttelse - var det noget med et lunt snobrød? I kan også snuppe toget til Klampenborg og gå i Dyrehaven, hvor der er masser af råvildt.

Fotos: 1+2) Børn i byen,3) Ku.be - Gitte Lotinga 4) Caroline Meldgaard