Jul i NyhavnEt julehit = et besøg på et af Sjællands mange magiske julemarkeder, som med garanti vil tænde julelys i ungernes øjne. Find de allerbedste julemarkeder lige her.

Julemarkeder i København

★ Nyhavns julemarked 
Den 8. november - 23. december
I maritime omgivelser, langs den smukke stemningsfyldte kanal, har traditionen for Nyhavns julemarked bidt sig fast. Små fine boder pyntet med granguirlander og lyskæder, står side om side og tilbyder alt fra æbleskiver og gløgg, vafler og pølser til juletræer og nisser, kunsthåndværk og skindvarer.

Julemarked på Kongens Nytorv 
Den 15. november - 22. december 
Tag på eventyrligt julemarked i hjertet af København. I de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan I hygge jer og kigge efter julegaver og pynt i de mange flotte boder. Bemærk åbningstiderne varierer.

 Christianias Julemarked                                                     
Den 8. december - 20. december 
Smut til julemarkedet på Christiania i Den Grå Hal, som har været en tilbagevendende begivenhed siden 70'erne. Udover at være det smukkeste, er det også det mest eksotiske marked nord for Alperne. Der er fri entré. Tag kontanter med! 

Læs også: Guide: Julens fine teaterforestillinger for børn

★ Julemarked i ZOO 
Den 15.november -31. december
Glæd jer til, at de fine julelys tændes i ZOO, tag en tur med juletoget, besøg juleboder, klippeklister i Julemandens Hus og sig god jul til Havens dyr.

Tip! Du får 30% rabat på entre med Børn i byen Klubben.

 H.C. Andersen Julemarked på Nytorv                                                   
Den 15. november - 21. december 
H.C. Andersen Julemarked på Nytorv byder på tusindevis af lys. Mød julemanden og selveste H.C. Andersen, som selvfølgelig stiller op til foto og måske en selfie. Find masser af sjove og spændende julegaveideer i de mange julepyntede hytter - gløgg, kakao, glühwein, originale tyske pølser fra trækulsgrill, brændte mandler, lækre specialiteter fra hele verden og meget mere.

 Julemarked på Traktørstedet
Den 14. december 
Her kan I finde strik, keramik, smykker, filt, skind, tasker, uldgarn, glasdesign, broderi, lækre marmelader, juletræer, julepynt og meget andet. Mæt maverne med vafler, varm kakao, burgere, grillet flæskestegs-sandwich, kage, kaffe og meget andet.

Jul i Tivoli 
Den 16. november - 5. januar
Når Tivoli slår dørene op til årets julesæson, er det med smukke juledekorationer, tusindvis af julelys, boder med knas og gaver samt duften af brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. Det er ren magi! Jul i Tivoli har også premiere på nye lysscenografier og så kan I opleve nyfortolkningen af Snedronningen.

★ Københavnstrup Julemarked 
Den 6.-8. dec, 13. - 15. dec, 20.-22. dec
Julemarked med nisseskattejagt, juletræer, loppe-sager, helt særligt julepynt samt glögg, vafler og brændte mandler. Københavnstrup ligger lige hvor Gentofte og København mødes. Men når du er på den lille hyggelige markedsplads, så føles det, som om du er langt ude på landet: Et par fakler ved indgangen viser dig vej til de 5 rødmalede træskure, den gamle kane, julepynten og de mange juletræer. Åben alle fredage, lørdage og søndage fra 6. december.

Højbro Plads Julemarked på Højbro Plads 
Den 15. november - 22. december
På det hyggelige julemarked på Højbro Plads kan I nyde de 280.000 funklende julelys, besøge den smukke juleby, hvor nisser og pyntede juletræer tryllebinder ungerne og ønsker god jul.  

★ ØsterGro julemarked 
Den 14. - 15. december 
Markedet foregår både på taget og i gården, og I vil kunne forsyne jer med med gode, lokale, økologiske lækkerier, nærende litteratur og nyttige sager fra ØsterGro. Hilse på de søde høns og kaniner, få varmen i drivhuset og nyd de grønne omgivelser til smagen af en portion lækker, varm mad, en sød juletreat og hjemmelavet æblegløgg fra Gro Spiseri.

Julemarkeder udenfor København

Jul på Dyssegaarden 
Den 16. november - 22. december
Smut til overdådig julehygge på Dyssegaarden ved Roskilde. Her er der flotte juletræer, som kan fældes, masser af dyr og natur, varm kakao, æbleskiver, gløgg, juleænder, julegæs, flæskestege, æselridning, hestevognsture, mulighed for kælkning og meget, meget mere. BEMÆRK: Ikke alle aktiviteter og butikker har åbent i hverdagene. 

Bakkens julemarked 
Alle fredage, lørdage og søndage fra den 22. november- 22. december
Læg vejen forbi det hyggelige julemarked på Bakken, og gå på opdagelse blandt fint julepynt, hjemmestrikkede huer, skønne bolsjer, lakrids og meget mere! Der er noget for enhver smag, og garanti for at komme i julestemning i Bakkens gader og stræder! Der er gratis adgang.

 

 

Fotos: Romeika Cortez, Zoo - Dirch Buhrmann, Tivoli, Romeika Cortez, Dyssegården