Jul i NyhavnEt julehit = et besøg på et af Sjællands mange magiske julemarkeder, som med garanti vil tænde julelys i ungernes øjne. Find de allerbedste julemarkeder lige her.

Julemarkeder i København

★ Nyhavns julemarked 
Den 8. november - 23. december
I maritime omgivelser, langs den smukke stemningsfyldte kanal, har traditionen for Nyhavns julemarked bidt sig fast. Små fine boder pyntet med granguirlander og lyskæder, står side om side og tilbyder alt fra æbleskiver og gløgg, vafler og pølser til juletræer og nisser, kunsthåndværk og skindvarer.

Julemarked på Kongens Nytorv 
Den 15. november - 22. december 
Tag på eventyrligt julemarked i hjertet af København. I de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan I hygge jer og kigge efter julegaver og pynt i de mange flotte boder. Bemærk åbningstiderne varierer.

 Christianias Julemarked                                                     
Den 8. december - 20. december 
Smut til julemarkedet på Christiania i Den Grå Hal, som har været en tilbagevendende begivenhed siden 70'erne. Udover at være det smukkeste, er det også det mest eksotiske marked nord for Alperne. Der er fri entré. Tag kontanter med! 

★ Julemarked i Kødbyen
Den 29.-30. november og 1. december
Besøg Kødbyens hyggelige julemarked - her kan du købe kort, print, posters, porcelæn, unika serigrafiske tryk, gave-tags, bøger fra Lisa Grue, papirsfugle fra Veronica Hodges, kogebøger fra Ditte Ingemann/The Food Club og meget mere.

Læs også: Guide: Julens fine teaterforestillinger for børn

★ Julemarked i ZOO 
Den 15.november -31. december
Glæd jer til, at de fine julelys tændes i ZOO, tag en tur med juletoget, besøg juleboder, klippeklister i Julemandens Hus og sig god jul til Havens dyr.

Tip! Du får 30% rabat på entre med Børn i byen Klubben.

 H.C. Andersen Julemarked på Nytorv                                                   
Den 15. november - 21. december 
H.C. Andersen Julemarked på Nytorv byder på tusindevis af lys. Mød julemanden og selveste H.C. Andersen, som selvfølgelig stiller op til foto og måske en selfie. Find masser af sjove og spændende julegaveideer i de mange julepyntede hytter - gløgg, kakao, glühwein, originale tyske pølser fra trækulsgrill, brændte mandler, lækre specialiteter fra hele verden og meget mere.

 Julemarked i Ravnsborggade
Den 17. november

Find helt specielle og unikke julegaver til årets julemarked i kvarteret omkring Ravnsborggade. Kom og julehyg til en dejlig dag i det charmerende bykvarter.

Julemarked i Designmuseum Danmarks have
Den 29. november-8. december
Mød 70 professionelle kunsthåndværkere og designere, der sælger alt fra tekstil, keramik, glas, grafik til smykker med forskellige udtryk og materialer. Her er rig mulighed for at købe julegaver og snakke med kunsthåndværkerne. Trænger du til en pause, kan du nyde julegløgg og æbleskiver fra Café Klint. Der er gratis adgang til julemarkedet, der afholdes i et stort opvarmet telt i Designmuseets have.

★ Julemarked på Værnedamsvej og Tullinsgade 
Den 7. december
Værnedamsvej og Tullinsgade byder endnu engang velkommen til byens hyggeligste marked. Kom og nyd en dag med boder fyldt med delikatesser, kunsthåndværk, tøj, antikviteter, og meget mere!

 Julemarked på Odd Fellow Palæet 
Den 16. november - 17. november 
Traditionen tro er der julemarked i Odd Fellow Palæet - et julemarked, der giver dig en mulighed for at støtte et godt formål - nemlig EventyrJul. Glæd jer til kinesisk lotteri med fine præmier, loppemarked og boder med hjemmelavet marmelade, småkager, brugskunst, håndarbejde, nisse, dørkranse, dekorationer og meget mere.

★ The Lab X Lab Kitchen
Den 8. december
The Lab x Lab Kitchen sætter igen rammerne for en hyggelig eftermiddag med julegaveshopping og selvforkælelse. Der vil være boder for både voksne og børn, samt aktiviteter i børnehøjde. The Lab Kitchen værter med spiselige lækkerier samt varme drikke, som kan nydes i deres flotte lokaler.

★ Julemarked på Frederiksberg
Den 16.-17. november
Det smukke julemarked i Haveselskabets have er en dejlig tradition. Her kan du finde julefristelser af enhver art som juledekorationer og materialer til at fremstille en selv, haveting, delikatesser og meget mere.

 Julemarked på Traktørstedet
Den 14. december 
Her kan I finde strik, keramik, smykker, filt, skind, tasker, uldgarn, glasdesign, broderi, lækre marmelader, juletræer, julepynt og meget andet. Mæt maverne med vafler, varm kakao, burgere, grillet flæskestegs-sandwich, kage, kaffe og meget andet.

★ KADK Julemarked  
Den 24. november
Smut til KADK Julemarked! Her sælger studerende og ansatte på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering)  egne produktioner med alt fra litografier, mobiler og julepynt til lertøj, tørklæder og smykker og meget, meget mere.

Jul i Tivoli 
Den 16. november - 5. januar
Når Tivoli slår dørene op til årets julesæson, er det med smukke juledekorationer, tusindvis af julelys, boder med knas og gaver samt duften af brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. Det er ren magi! Jul i Tivoli har også premiere på nye lysscenografier og så kan I opleve nyfortolkningen af Snedronningen.

★ Københavnstrup Julemarked 
Den 6.-8. dec, 13. - 15. dec, 20.-22. dec
Julemarked med nisseskattejagt, juletræer, loppe-sager, helt særligt julepynt samt glögg, vafler og brændte mandler. Københavnstrup ligger lige hvor Gentofte og København mødes. Men når du er på den lille hyggelige markedsplads, så føles det, som om du er langt ude på landet: Et par fakler ved indgangen viser dig vej til de 5 rødmalede træskure, den gamle kane, julepynten og de mange juletræer. Åben alle fredage, lørdage og søndage fra 6. december.

★ Julemarked i Prismen 
Den 1. december
Kig forbi juledesignmarkedet i Prismen på Amager, hvor over 75 designere og kunstnere fra hele landet sælger alt fra illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk, collage og fotokunst - lige til at forkæle dig selv eller lægge under juletræet.

★ Julemarked på Amagermuseet 
Den 23.-24. november
Kom til hyggeligt julemarked og nostalgisk juleudstilling på Amagermuseet. På julemarkedet kan du købe hjemmebagte småkager, marmelader, eddiker, juleting, nips, pynt, hjemmestrikkede karklude og huer. Du kan også få skrevet dit navn på et honninghjerte. På den gamle museumsgård er de gamle stuer smukt pyntet op til jul, som den har set ud fra 1700-tallet og frem til 1950'erne. 

Højbro Plads Julemarked på Højbro Plads 
Den 15. november - 22. december
På det hyggelige julemarked på Højbro Plads kan I nyde de 280.000 funklende julelys, besøge den smukke juleby, hvor nisser og pyntede juletræer tryllebinder ungerne og ønsker god jul.  

★ Flids Julemarked  
30. november - 1. december 
Flid inviterer til bæredygtigt julemarked i Nørrebrohallen, hvor mere end 100 udstillere sælger kunst, design og kunsthåndværk. Ta' afsted og købe de fineste julegaver.

Julemarked hos Viktoria Ceramic Studio CPH 
Den 29. november - 1. december
Mangler du en personlig og speciel julegave? Så besøg det store og hyggelige julemarked hos Viktoria Ceramic Studio CPH. Har kan I købe unikt dansk design - både keramik, strik, smykker, læder og kunst. I kan også besøge den hyggelige café.

★ Kødbyens Is' julemarked
Den 31/11og 1/12
Nyd duften af gløgg, smag friskbagte æbleskiver, julebag og risengrød. Her vil være forskellige boder, og så kan I også lave snobrød.

★ Julemarked i Avedørelejren
Den 8. december
Avedørelejren slår atter engang portene op for det traditionsrige og stemningsfyldte julemarked. Kom og oplev cirkusnissen Elnis, få en ridetur på en islænderhest, hils på selveste Julemanden eller ta’ på skattejagt på Cirkusmuseetog oplev markedets mange stader.

★ ØsterGro julemarked 
Den 14.  - 15. december 
Markedet foregår både på taget og i gården, og I vil kunne forsyne jer med med gode, lokale, økologiske lækkerier, nærende litteratur og nyttige sager fra ØsterGro. Hilse på de søde høns og kaniner, få varmen i drivhuset og nyd de grønne omgivelser til smagen af en portion lækker, varm mad, en sød juletreat og hjemmelavet æblegløgg fra Gro Spiseri.

Julemarkeder udenfor København

Jul på Dyssegaarden 
Den 16. november - 22. december
Smut til overdådig julehygge på Dyssegaarden ved Roskilde. Her er der flotte juletræer, som kan fældes, masser af dyr og natur, varm kakao, æbleskiver, gløgg, juleænder, julegæs, flæskestege, æselridning, hestevognsture, mulighed for kælkning og meget, meget mere. BEMÆRK: Ikke alle aktiviteter og butikker har åbent i hverdagene. 

★ Julemarked på Fuglebjerggaard 
5.- 8. december
På Camilla Plums gård i Gribsskov kan du opleve den skønneste julesteming, smage på lækkert julebag og æbleglögg og shoppe lækre sager til juledagene i de inspirerende rammer.

★ Julemarked på Esrum Kloster 
29. november - 1. december
På Esrum Kloster kan I købe bæredygtige delikatesser og julelækkerier. Her kan I hente inspiration fra middelalderen og finde lækkerier i madboderne. Der er også hyggelige aktiviteter. 

Læs også: Pakkekalendere til små julenisser 

★ Julemarked på Kronborg 
6.-8. december
Besøg Kronborgs hyggelige julemarked med mere end 100 boder i slotsgården fyldt med julestemning. Bliv klogere på, hvordan Christian d. 4. holdt jul, da han var dreng eller snup en tur i veterantoget.

★ Julemarked på Gisselfeld Kloster 
22.-24. november
Besøg Gisselfeld Kloster og kom i julestemning! Her vil være musik, boder og juletræer. I kan også få en guidet rundvisning eller snuppe en pony-tur.

Bakkens julemarked 
Alle fredage, lørdage og søndage fra den 22. november- 22. december
Læg vejen forbi det hyggelige julemarked på Bakken, og gå på opdagelse blandt fint julepynt, hjemmestrikkede huer, skønne bolsjer, lakrids og meget mere! Der er noget for enhver smag, og garanti for at komme i julestemning i Bakkens gader og stræder! Der er gratis adgang.

★ Julemarked ved den gamle mølle
Den 1. december 
Oplev julestemningen ved den gamle vandmølle i Elverdamsdalen. Her sælges der julevarer, mundgodt og de mest personlige julegaver - håndlavet i kvalitetsmaterialer. Kom på hestevognstur i Tadre Skoven eller skær roelygter og lav dine egne juledekorationer i de gratis værksteder.

 Julegavemarked på Gammelgaard 
30. november - 1. december 
Her finder I julegavesager indenfor kunst, design og håndværk. Du kan også købe juletræet med hjem eller ta' et hvil i Café Gammelgaard. Ungerne kan klippe julepynt i den store julestue.

★ Julemarked på Gavnø Slot  
8.-10. november
Besøg slottets over 150 stande, der gør julemarkedet til landets største! Her kan I finde juledekorationer, brugskunst, delikatesser og meget andet. Ungere kan dekorere honninghjerter, smutte på skattejagt, møde julemanden og meget mere.

★ Julemarked i Gustafskyrkan
22.-24. november 
Hold jul, som Astrid Lindgren gjorde det, når Gustafskyrkan i København holder julemarked. Her kan I finde svenske delikatesser, julegodter og gaveideer i de fint pyntede boder.

 

Fotos: Romeika Cortez, Zoo - Dirch Buhrmann, Alberte Cornelius, Carlsberg, Tivoli, Dyssegården, Kronborg af Thomas Rahbek, Bakken, Gavnø Slot