Nyt år, nyt årti, nyt årskort - eller 10! Læs med her, når vi guider til de børnevenlige årskort, du rent faktisk kommer til at bruge i København og omegn i 2020. 

1. Den lærerige

Med et årskort til Experimentarium i Hellerup får I ikke bare fri adgang til byens fedeste indendørs legeplads. I kan gå på opdagelse blandt de mange forskellige universer, hvor I kan blive klogere på alt mellem himmel og jord. Der er noget at komme efter for både store og små, og der er ingen grænser for, hvor meget sjov 2020 kommer til at byde på, når I kan komme og gå præcis, som det passer jer. 

2. Den med fisk

Er dit barn fascineret af havets dyb, og alt hvad det indebærer af hajer, fisk og vandmænd, så er Den Blå Planet stedet at skaffe et årskort til. I de mørke, blålysende lokaler i Kastrup er der nemlig farverige svømmere fra hele verden, som I kan besøge så tosset I vil. Børnene vil have en fest, mens de lærer om de forskellige havdyr, og de voksne kan nyde, at børnene er godt underholdt weekend efter weekend.

3. Den anderledes

Du har måske bemærket BLOX, der blev opført på Havnefronten lige ved Langebro tilbage i 2018. Men vidste du, at DAC - Dansk Arkitektur Center holder til i det arkitekttegnede hus? Her kan I opleve forskellige udstillinger og være kreative i centerets familieværksted - alt sammen helt ubegrænset med et årskort. I kan både bruge huset til weekendens familieudflugter eller som et afslappet hang-out i hverdagen. Fra den 7. februar til den 10. maj kan I desuden opleve udstillingen Kids' City - et sikkert hit for ungerne!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

4. Den historiske

Midt i byen finder I Nationalmuseet, der i sine gamle, flotte lokaler byder på stribevis af udstillinger for enhver smag. På Børnenes Museum kan I både se og prøve ting, der viser hvordan livet i Danmark udfoldede sig for hundreder af år siden. Med et årskort til museet har I fri adgang til skolestuen fra 1920'erne, det gamle vikingeskib og meget andet. Og der er ingen stress i forhold til at nå gennem alle de sjove rum på én gang - I kan jo altid komme tilbage igen i morgen!

5. Den klassiske

Det er svært at sige årskort uden også at sige Tivoli. For det er et helt oplagt og klassisk sted at købe fri adgang til året rundt. Som børnefamilie er det ikke kun den perfekte udflugtsdestination med popcorn, is og forlystelser, men også et dejligt sted at komme, når børnene lige skal brænde lidt krudt af på legepladsen om eftermiddagen - og der er Tivolis Rasmus Klump-legeplads altså en af byens bedre, som desuden ikke er specielt crowded på en ganske almindelig hverdag. 

6. Den med kunst

Har dit barn en kreativ sans, og vil I gerne kunne hænge ud i smukke, lyse lokaler med højt til loftet midt i byen, så bør I måske købe årskort til SMK - Statens Museum for Kunst. Hver weekend er der nemlig godt gang i Børnenes Værksted, hvor rigtige kunstnere lærer de små at male og at arbejde med træ og ler, samt meget andet. Desuden kan I alle dage besøge Tegnestuen, hvor I kan slippe fantasien løs med papir og blyant. I kan bruge museet som tilflugtssted, når kreativiteten melder sig, så I bliver fri for at finde pensler og maling frem hjemme i stuen. 

7. Den med dyr

Børnene vil formentligt elske et år, der er spækket med ture til Zoologisk Have. Gederne i Børne Zoo klapper jo ikke sig selv, og det er også bare sjovere at hilse på elefanterne helt tæt på i Elefanthuset end fra den anden side af hegnet i Frederiksberg Have. I Børne Zoo finder I også den store legeplads, som i sig selv er et besøg værd, mens haven også er et dejligt sted lige at hente en kop kaffe til barnevognsturen eller en gang street food frokost - de små besøg bliver pludseligt mulige med et årskort, der giver ubegrænset adgang året rundt!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% i udvalgte uger

8. Den med forlystelser

For børn op til 12-årsalderen vil et årskort til Sommerland Sjælland i Odsherred være helt perfekt. Udover klassiske forlystelser med fart over feltet, byder sommerlandet på mere end 60 aktiviteter, der pirrer sanserne og motorikken gennem fysisk udfoldelse. Prøv for eksempel grænser af på klatrebanen, junglestien og de mange legepladser! Selvom I måske ikke kommer til Odsherred hver dag, vil I stadig få noget ud af jeres årskort - der går nemlig tog lige til døren, da sommerlandet har sin helt egen station. Smart!

9. Den sporty

Har du en lille FCK-fan derhjemme, vil du blive særligt populær, hvis du disker op med et årskort til Familietribunen! Med kortet får I adgang til holdets hjemmekampe i Superligaen, hvor der også altid sker en masse sjove ting før kampene. Få autografer fra spillerne, mød løven Leo, få ansigtsmaling - selvfølgelig i blå og hvid - og vind seje præmier på FCK Lykkehjulet. Det er desuden perfekt for dig, der selv kan lide at se fodbold - for nu har du mulighed for at se en masse gode kampe!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10%

10. Den i naturen

Vil du gerne mere ud i naturen med familien, så køb et årskort til Camp Adventure i Haslev. Udover det høje skovtårn, hvorfra I får udsigt over skoven oppefra, kan hele familien give den gas på de 10 forskellige trætopbaner i op til 25 meters højde. Banerne består af gangbroer, svævebaner og mange andre sjove aktiviteter i meget forskellige sværhedsgrader, så de små helt ned til 3-årsalderen kan være med i trækronerne. 

 

Fotos: 1) Experimentarium, David Trood 2) Den Blå Planet 3) BLOX, Rasmus Hjortshøj 4) Nationalmuseet 5) Romeika Cortez 6) SMK - Statens Museum for Kunst 7) Zoologisk Have 8) Rasmus Cornelius 9) FCK, Familietribunen 10) Camp Adventure, SydkystDanmark, Copenhagen Media Center