Der er masser af hyggelige oplevelser for dig og din baby i løbet af vinteren. Pak baby godt ind og drøn ud og nyd København - vi guider til de fineste barselsoplevelser.

Alberte Cornelius1. Besøg byens barselshuse

Byens barselshuse et perfekt pitstop for dig på barsel. Her kan du møde andre barslende forældre, gå til en bunke babyhold, og så lokker de som regel også med en lækker café. Little House har netop åbnet et helt nyt barselshus på Strandlodsvej 5 på Amager, hvor der både er legeområde, aktivitetsrum, café, tumlerum og puslerum. 

Find et barselshus nær dig lige her: De 6 barselshuse.

Danhostel børnecafé2. Caféhygge med baby

Tag baby med et smut på café og nyd en kop varmt at drikke. Mange caféer har børnevenlige omgivelser - slå for eksempel et smut forbi Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143 i Vanløse. Kaffebaren har en "hemmelig" legestue, som man ikke kan se udefra. Det koster 25 kr. pr. barn og legestuen har åbent mandag-torsdag kl. 6-17, fredag kl. 6-15 og lørdag-søndag kl. 10-15. 

Tjek også:

Café au Leg (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på drikkevarer)

 Caféen hos Danhostel Copenhagen City (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på alt i caféen)

 Café Sweet Surrender (Medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch).

 Café Sonja (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10% rabat på hele købet).


3. På legeplads med baby

Er det tid til, at baby prøver sin første gynge- eller rutsjetur? Pak jer godt ind og tag et smut forbi én af byens mange legepladser. Mange legepladser har blødt underlag, sansegynger og meget mere der egner sig eminent til byens allermindste. Prøv f.eks.: De 7 hemmelige legepladser eller De 6 småbørnslegepladser.


4. Hold barsel på biblioteket 

Måske kobler du ikke biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med din baby.  Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog,  mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, og har en blød sofa, hvis det er spise/ammetid for baby. Find et bibliotek nær dig her


5. Træn med baby i det fri

Få sat skub i konditionen efter fødslen med Trilletræning, som er gåture med barnevognen og styrkende øvelser. Altsammen foregår i det fri, så kom afsted og nyd den friske luft. Trilletræning foregår flere gange om ugen flere steder i København. Se mere her.


6. Smut i babybio

Tag et break fra barselsboblen - smut i babybio. Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller far eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn. Det bliver nok ikke helt uden afbrydelser, men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer. OBS! Biograferne er åbnet på særlige vilkår på grund af Corona - tjek hver biograf, om de har åbnet op for babybio. 

Tip! Du får rabat på babybio med Børn i byen Klubben hos Empire, Valby Kino og Nordisk Films biograf i Field's. Snup rabatten HER


7. Se på kunst 

Udnyt din barsel til at opleve byens mange kunstudstillinger - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturel input i din barsel. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter.

Tjek fx. aktuelle udstillinger på: 

 SMK

 Kunsthal Charlottenborg

 Louisiana


8. Rytmik med baby

Mange steder i byen tilbydes babygymnastik og rytmik, hvor det er baby, der er i fokus. Det er øvelser og leg med dit barn, som er med til at styrke dets kropsbevidsthed og motorik. Efter timen er der tid til en lang gåtur med barnevognen, for det er helt sikkert, at din lille purk tager sig en god, lang lur. 

Tjek: 

★ Børn i byen Klubbens gratis babyonsdage, hvor der hver onsdag er events i Børn i byen Huset på Vesterbrogade 69a. 

★ AOF

★ Rytmik for børn (Tip! Få rabat med Børn i byen Klubben) 

★ Pernilles Børne- & babyrytmik (Tip! Du får 50% rabat med Børn i byen Klubben)


9. Svøm med din pode

Tag i svømmehallen med din baby - I vil elske det. Meld jer enten til et decideret babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din pode vil nyde at mærke sig selv i vandet, og samtidig giver det en super nærhed. Som en bonus sover børn ekstra længe efter en tur i svømmehallen - siges det. OBS! På grund af Corona, er der særlige forhold i svømmehallerne.

Tip! Du får 20 % rabat hos DGI-byen med Børn i byen Klubben. 

LÆS OGSÅ: DE 5 VARMTVANDSBASSINER TIL BABYSVØMNING


10. Vitaminer til barselshjernen 

Kører din hjerne i ring om emner som babymos, bleer og babys sidste lur? Få nye, faglige input til et spændende foredrag, der ikke handler om baby, men hvor du kan have din lille guldklump med, imens din horisont udvides. 

Tjek:

Inspired Beyond Babies

Business og barsel

Barselsakademiet

Babypakke Børn i byen

KOM MED I BØRN I BYEN KLUBBEN 
& FÅ EN GRATIS BABYPAKKE - LÆS MERE HER

 

Fotos: 1) Alberte Cornelius 2) Danhostel Copenhagen City 3) Stephanie Lau 4) Hege Lindeberg 5) Børn i byen 6) Empire Bio 7) SMK - Nikolai Linares 8) Romeika Cortez 9) iStock 10) Romeika Cortez