Der er masser af hyggelige oplevelser for dig og din baby i løbet af sommeren. Sus ud i det blå og nyd København - vi guider til de fineste barselsoplevelser. 

Alberte Cornelius1. Besøg byens barselshuse

Byens barselshuse et perfekt pitstop for dig på barsel. Her kan du møde andre barslende forældre, gå til en bunke babyhold, og så lokker de som regel også med en lækker café. Little House har åbnet et helt nyt barselshus på Strandlodsvej 5 på Amager, hvor der både er legeområde, aktivitetsrum, café, tumlerum og puslerum. 

Find et barselshus nær dig lige her: De 6 barselshuse.

OBS: Husk at tjekke barselshusenes retningslinjer ifm. corona inden besøget. 

Danhostel børnecafé2. Caféhygge med baby

Tag baby med på en hyggelig cafétur. Mange caféer har børnevenlige omgivelser - slå for eksempel et smut forbi Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143 i Vanløse. Kaffebaren har en "hemmelig" legestue, som man ikke kan se udefra. Det koster 25 kr. pr. barn og legestuen har åbent mandag-torsdag kl. 6-17, fredag kl. 6-15 og lørdag-søndag kl. 10-15.

Tjek også:

Café au Leg (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på drikkevarer).

 Caféen hos Danhostel Copenhagen City (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på alt i caféen).

 Café Sweet Surrender (Medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch).

 Café Sonja (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10% rabat på hele købet).

OBS: Husk at tjekke caféernes retningslinjer ifm. corona inden besøget. 


3. På legeplads med baby

Er det tid til, at baby prøver sin første gynge- eller rutsjetur? Så tag et smut forbi én af byens mange skønne legepladser. Mange legepladser har blødt underlag, sansegynger og meget mere der egner sig eminent til byens allermindste. Prøv f.eks.: De 7 hemmelige legepladser eller De 6 småbørnslegepladser.

DAC Casper Villumsen4. Ta' baby med på Dansk Arkitekur Center

OBS: Onsdag den 16. juni er du inviteret med til babyonsdag på DAC. Du får gratis entré, og kan opleve de forskellige udstillinger, og kl. 13 vil der være fingersprog-event på tagterrassen, så du kan lære at kommunikere med din baby!

Dansk Arkitektur Center holder til i BLOX lige ved Lille Langebro, og er det perfekte udflugtsmål for dig, der er på barsel, og ønsker lidt kulturelle indspark gennem de fine udstillinger. Der er elevatorer overalt og god plads, så du nemt kan have barnevognen med rundt. Og ved rutsjebanen er der desuden et loungeområde, hvor I kan hænge ud. Og så er caféen øverst oppe virkelig lækker - på de varme dage er tagterrassen i sig selv et besøg værd! 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen


5. Hold barsel på biblioteket 

Måske kobler du ikke biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med din baby. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, og har en blød sofa, hvis det er spise/ammetid for baby. Find et bibliotek nær dig her

OBS: Når du besøger Københavns Biblioteker, skal du vise et gyldigt coronapas og ID. Læs mere om retningslinjerne her


6. Træn med baby i det fri

Få sat skub i konditionen efter fødslen med Trilletræning, som er gåture med barnevognen og styrkende øvelser. Altsammen foregår i det fri, så kom afsted og nyd den friske luft. Trilletræning foregår flere gange om ugen flere steder i København. Se mere her.


7. Smut i babybio

Savner du også en tur i biografmørket? Snart kan du igen tage i biografen - fra d. 6. maj 2021 vises der nemlig igen film på det store lærred. Og hvorfor ikke tage en tur i babybio? Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller far eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn. Det bliver nok ikke helt uden afbrydelser, men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer.

OBS: Husk at tjekke biografens retningslinjer ifm. corona inden besøget. 

Tip! Du får rabat på babybio med Børn i byen Klubben hos Empire, Valby Kino og Nordisk Films biograf i Field's. Snup rabatten HER


8. Se på kunst 

Udnyt din barsel til at opleve byens mange kunstudstillinger - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturel input i din barsel. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter.

Tjek fx. aktuelle udstillinger på: 

 SMK

 Kunsthal Charlottenborg

 Louisiana

OBS: Husk at tjekke museernes retningslinjer ifm. corona inden besøget. 


9. Rytmik med baby

Mange steder i byen tilbydes babygymnastik og rytmik, hvor det er baby, der er i fokus. Det er øvelser og leg med dit barn, som er med til at styrke dets kropsbevidsthed og motorik. Efter timen er der tid til en lang gåtur med barnevognen, for det er helt sikkert, at din lille purk tager sig en god, lang lur. 

OBS: Ikke alle rytmiksteder er åbnet op endnu, så husk at tjekke deres website. Vær opmærksom på retninglinjerne ifm. corona. 

Tjek: 

★ AOF

★ Rytmikbandit

★ Pernilles Børne- & babyrytmik


10. Svøm med din pode

D. 21. maj 2021 bliver det igen muligt at tage en tur i svømmehallen med din baby. Meld jer enten til et babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din pode vil nyde at mærke sig selv i vandet, og samtidig giver det en super nærhed. Som en bonus sover børn ekstra længe efter en tur i svømmehallen - siges det.

OBS: Husk at tjekke svømmehallernes retningslinjer ifm. corona inden besøget. 

LÆS OGSÅ: DE 5 VARMTVANDSBASSINER TIL BABYSVØMNING


11. Vitaminer til barselshjernen 

Kører din hjerne i ring om emner som babymos, bleer og babys sidste lur? Få nye, faglige input til et spændende foredrag, der ikke handler om baby, men hvor du kan have din lille guldklump med, imens din horisont udvides. 

Tjek:

Inspired Beyond Babies

Business og barsel

Barselsakademiet

OBS: Husk at tjekke retningslinjerne ifm. corona inden besøget. 

Babypakke Børn i byen

KOM MED I BØRN I BYEN KLUBBEN 
& FÅ EN GRATIS BABYPAKKE - LÆS MERE HER

 

Fotos: 1) Alberte Cornelius 2) Danhostel Copenhagen City 3) Stephanie Lau 4) 'Hello Denmark', Dansk Arkitektur Center, foto: Casper Villumsen 5) Hege Lindeberg 6) Børn i byen 7) Empire Bio 8) SMK - Nikolai Linares 9) Romeika Cortez 10) iStock 11) Romeika Cortez