Der er masser af hyggelige oplevelser for dig og din baby i løbet af efteråret. Sus ud i det blå og nyd København - vi guider til de fineste barselsoplevelser. 

1. Barsels Break er tilbage!

Bliv guidet gennem din babys første leveår med inspiration til lege og øvelser til barselstiden, samt en masse viden om barnets motoriske udvikling. Du får desuden en lækker goodiebag med hjem. Barsels Break er et koncept udviklet i et samarbejde mellem bObles, LEGO DUPLO, Nordisk Film Biografer, BabySam og Spies Rejser. Årets vært er som altid børnefysioterapeut Louise Hærvig, der ser Barsels Break som lidt af et hjertebarn. 

Datoer i Kbh og omegn: 

Køge: 23. september
Lyngby: 24. september
Taastrup: 7. oktober
Field's: 14. oktober

Tilmeld dig her.

Alberte Cornelius2. Besøg byens barselshuse

Byens barselshuse et perfekt pitstop for dig på barsel. Her kan du møde andre barslende forældre, gå til en bunke babyhold, og så lokker de som regel også med en lækker café. Little House findes efterhånden både på Østerbro, Amager og i Valby. Lad din baby give den gas i legeområderne og aktivitetsrummene, og nyd selv et tiltrængt break i caféen. Der er selvfølgelig både tumlerum og puslerum. 

Find et barselshus nær dig lige her: De 6 barselshuse.

Danhostel børnecafé3. Caféhygge med baby

Tag baby med på en hyggelig cafétur. Mange caféer har børnevenlige omgivelser - slå for eksempel et smut forbi Den Gamle Kaffebar på Ålekistevej 143 i Vanløse. Kaffebaren har en "hemmelig" legestue, som man ikke kan se udefra. Det koster 25 kr. pr. barn og legestuen har åbent mandag-torsdag kl. 6-17, fredag kl. 6-15 og lørdag-søndag kl. 10-15.

Tjek også:

Café au Leg (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på drikkevarer).
 Caféen hos Danhostel Copenhagen City (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på alt i caféen).
 Café Sweet Surrender (Medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch).
 Café Sonja (Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10% rabat på hele købet).

Aarstiderne Banegaarden4. Brunch, babymad og barselshygge på BaneGaarden

I en travl, ny hverdag med en lille ny på armen, vil Aarstiderne forkæle mødre, fædre og deres babyer med en lærerig og grøn brunch i deres fantastiske rammer på BaneGaarden. Undervejs gør Kirsten Mikkelsen Ravnbøl gæsterne klogere på mad til de mindste. Kirsten er en garvet ekspert med 20 års erfaring, og har bl.a. undervist sundhedsplejersker, skrevet Sundhed- og Fødevarestyrelsens bog om mad til spædbørn og børn – og så er hun medforfatter til Aarstidernes bog Babymad. Lad dig inspirere til god mad til mini, mens både du og dit barn får mad og smagsprøver.
Det muligt at stille masser af spørgsmål til Kirsten undervejs.

Arrangementet er særligt til forældre med børn på 3-12 måneder.
Det koster 150 kr. at deltage (inkl. brunch, kaffe, te, lidt sødt og smagsprøver).

Sted: Aarstiderne på Banegaarden (lade 607)

Dag: Onsdage d. 22/9, 29/9, 6/10, 20/10 og 27/10 2021

Tid: 10.00 – 12.30

Tilmeld dig her.

DAC Casper Villumsen5. Ta' baby med på Dansk Arkitekur Center

Dansk Arkitektur Center holder til i BLOX lige ved Lille Langebro, og er det perfekte udflugtsmål for dig, der er på barsel, og ønsker lidt kulturelle indspark gennem de fine udstillinger. Der er elevatorer overalt og god plads, så du nemt kan have barnevognen med rundt. Og ved rutsjebanen er der desuden et loungeområde, hvor I kan hænge ud. Og så er caféen øverst oppe virkelig lækker - på de varme dage er tagterrassen i sig selv et besøg værd! 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen


6. Hold barsel på biblioteket 

Måske kobler du ikke biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med din baby. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, og har som regel en blød sofa og en højstol, hvis det er spise/ammetid for baby. Find et bibliotek nær dig her


7. Træn med baby i det fri

Få sat skub i konditionen efter fødslen med Trilletræning, som er gåture med barnevognen og styrkende øvelser. Altsammen foregår i det fri, så kom afsted og nyd den friske luft. Trilletræning foregår flere gange om ugen flere steder i København. Se mere her.


8. Smut i babybio

Savner du også en tur i biografmørket? Hvorfor ikke tage en tur i babybio? Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller far eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn. Det bliver nok ikke helt uden afbrydelser, men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer. Også en oplagt aktivitet for mødregruppen!

Tip! Du får rabat på babybio med Børn i byen Klubben hos Empire, Valby Kino og Nordisk Films biograf i Field's. Snup rabatten her


9. Se på kunst 

Udnyt din barsel til at opleve byens mange kunstudstillinger - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturel input i din barsel. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter.

Tjek fx. aktuelle udstillinger på: 

 SMK
 Kunsthal Charlottenborg
 Louisiana


10. Rytmik med baby

Mange steder i byen tilbydes babygymnastik og rytmik, hvor det er baby, der er i fokus. Det er øvelser og leg med dit barn, som er med til at styrke dets kropsbevidsthed og motorik. Efter timen er der tid til en lang gåtur med barnevognen, for det er helt sikkert, at din lille purk tager sig en god, lang lur. 

Tjek: 

★ AOF
★ Rytmikbandit
★ Pernilles Børne- & babyrytmik


11. Svøm med din pode

Efter nogle lange nedlukninger, er det igen muligt at tage en tur i svømmehallen med din baby. Meld jer til et babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din pode vil nyde at mærke sig selv i vandet, og samtidig giver det en super nærhed. Som en bonus sover børn ekstra længe efter en tur i svømmehallen - siges det.

LÆS OGSÅ: De 5 varmtvandsbassiner til babysvømning


12. Vitaminer til barselshjernen 

Kører din hjerne i ring om emner som babymos, bleer og babys sidste lur? Få nye, faglige input til et spændende foredrag, der ikke handler om baby, men hvor du kan have din lille guldklump med, imens din horisont udvides. 

Tjek:

Inspired Beyond Babies
Business og barsel
Barselsakademiet


13. På legeplads med baby

Er det tid til, at baby prøver sin første gynge- eller rutsjetur? Så tag et smut forbi én af byens mange skønne legepladser. Mange legepladser har blødt underlag, sansegynger og meget mere der egner sig eminent til byens allermindste. Prøv f.eks.: De 7 hemmelige legepladser eller De 6 småbørnslegepladser.

Kids Kollektive Jesper & Elias14. Besøg aktivitetshuset Kids Kollektive

Kids Kollektive er et spritnyt aktivitetshus for børn fra 0 til 6 år og deres familier. Aktivitetshuset ligger i hjertet af Frederiksberg, og du kan gå til alt fra børneyoga, babymassage, rytmik, dans, gravidyoga – eller ”Power Parent”-holdet, hvor dit barn er med, mens du træner. Første uge er gratis uden binding, så du kan frit komme og prøve et hold. 

LÆS OGSÅ: Alle byens babygynger

 

KOM MED I BØRN I BYEN KLUBBEN 
& FÅ EN GRATIS BABYPAKKE - LÆS MERE HER

 

Fotos: 1) Barsels Break 2) Alberte Cornelius 3) Danhostel Copenhagen City 4) XX 5) 'Hello Denmark', Dansk Arkitektur Center, foto: Casper Villumsen 6) Hege Lindeberg 7) Børn i byen 8) Empire Bio 9) SMK - Nikolai Linares 10) Romeika Cortez 11) iStock 12) Romeika Cortez 13) Stephanie Lau 14 Kids Kollektive