Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have! Med fastelavn lige om hjørnet, bugner byens bagerier allerede med de første cremefyldte, sprøde, glasurpyntede fastelavnsboller i alle regnbuens farver, som både børn og voksne kan køre ned i spandevis. Følg med i nedtællingen og få overblikket over byens 15 bedste fastelavnsboller i 2022! 

Top 15

Reinh van Hauen
Andersen Bakery
Villa Copenhagen
Hart Bageri
Juno the Bakery
Meyers
Lagkagehuset
Debbielicious 
Cakes & Dreams
La Glace
Emmerys
Bodenhoff
H.U.G Bageri
♥ Bageriet BRØD

♥ Dessertdragens Kageværksted 

Reinh. van Hauen

Hvornår: Fra d. 4. januar 

Hvor: Gammel Kongevej 177, 1850 Frederiksberg C, Falkoner Allé 19, 2000 Frederiksberg, Store Kongensgade 45, 1264 København K og Nordre Frihavnsgade 5, 2100 København Ø

Hos Reinh. van Hauen er de gået all in på fastelavnsboller, og sælger i år hele 6 forskellige varianter - den ene smukkere og lækrere end den anden. De 4 åbne bomber fås med vaniljecreme, solbærskum, karamelcreme og rabarbercreme, mens de 2 gammeldags varianter fås med creme og hindbærfyld. Vi snupper gerne en af hver. Fastelavnsbollerne kan allerede købes fra starten af januar. 

TIP! Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat hos Reinh van Hauen.

Andersen Bakery

Hvornår: Fra d. 17. januar 

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Bageriet på Islands Brygge, som er kendt for sine smukke kager, håndværksbrød og økologiske råvarer, har kastet fastelavnsbollen, som vi kender den, op i luften, og kreeret en moderne og farverig udgave! De sirlige "boller" består af en croissantbund, creme, marmelade, skum og et sirligt låg, der er drysset med pulver. Fastelavnsbollen fås i 5 forskellige smagsvarianter - wauw!

Villa CopenhagenVilla Copenhagen

Hvornår: Fra d. 14. februar

Hvor: Tietgensgade 37, 1704 København V

Villa Copenhagen’s eget bageri RUG Bakery har tilføjet et par lækre februarfristelser til menuen fra 14. februar og tre uger frem. Du kan nu sætte tænderne tre forskellige versioner af februars famøse fastelavnsbolle: The Classic, The Villa Pistachio og Pear & Hazelnut Cream Feuilleté. Udvalget serveres for alle gæster og besøgende i Courtyard Bar fra kl. 9.30, mums!

Hart Bageri

Hvornår: Fra d. 17. januar 

Hvor: Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hos Hart Bageri gentager de successen fra sidste år med to forskellige - og yderst velsmagende - fastelavnsboller. En åben, der er lavet af croissant, vaniljecreme og solbærmarmelade, som er toppet med skum og solbærpulver. Og en lukket udgave i en briochebolle, som er fyldt med remonce, dyppet i chokoladeganache og drysset med salt. Haps, haps, haps!

Juno the Bakery

Hvornår: Fra d. 27. januar 

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

De seneste par år er fastelavnsbolle-trenden herhjemme gået så meget amok, at der også er blevet hentet inspiration hos vores svenske naboer! Og hos det populære Juno the Bakery på Østerbro, kan I sætte tænderne i de lækre semlas, hvor bollen fyldes med marcipan og flødeskum. Slet ikke dumt! Fra slutningen af januar kan du smage herlighederne.

Meyers

Hvornår: Fra d. 17. januar 

Hvor: Jægersborggade 9, 2200 København N, Classensgade 33, 2100 København Ø, Amagerbrogade 48, 2300 København S og Store Kongensgade 46, 1264 København K

Der er et bredt udvalg af fastelavnsboller hos Meyers. Wienerdej-udgaven fås med både hjemmekogt æblekompot, hjemmelavet sveskemos og hindbærflødecreme, mens den gammeldags variant fås helt klassisk med remonce og creme. 

Tip! Hvis I selv vil kaste jer ud i bagningen, finder I opskriften på Meyers fastelavnsboller lige her

Lagkagehuset

Hvonår: Fra d. 6. januar 

Hvor: Over hele byen

Når vi taler fastelavnsboller er der ingen vej udenom Lagkagehuset! De har et hav af forskellige smagsvarianter, og både åbne skum-bomber, lukkede gammeldags og de åbne med creme eller marmeladefyld. I år præsenterer de også en svensk inspireret semla-fastelavnsbolle med kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødeskum. Der er kort sagt noget for enver smag, og der er ikke en finger at sætte på kvaliteten. 

Debbielicious

Hvonår: Fra 3. januar

Hvor: Godthåbsvej 12B, 2000 Frederiksberg

I kan allerede nu få fingrene i de lækreste fastelavnsboller hos caféen Debbielicious på Frederiksberg. Hver uge præsenteres to nye udgaver af den svenske variant Semlor - prøv fx én med popcorncreme og abrikossylt, blodappelsin og nougat eller en Kinder Bueno variant. Den sidste uge inden fastelavn, er det kundernes to favoritter der kan købes, mums! 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat hos Debbielicious.


Cakes & Dreams

Hvornår: Fra 21. januar

Hvor: ZOO (Roskildevej 38) og Kay Fiskers Plads 18

Hos Cakes & Dreams har de kreative konditorer tryllet to spændende fortolkninger af fastelavnsbollen frem. Den ene med sveskekompot og solbær, den anden med abrikos, havtorn og lakridskaramel. Fælles for dem begge er en bund af wienerdej og en top med flamberet marcipan - og så er begge varianter jo helt smukke at se på!

La GlaceLa Glace 

Hvornår: Fra d. 1. februar
 
Hvor: Skoubogade 3, 1158 København K

Indholdet i La Glace’s Fastelavnsboller er i år inspireret af fire kager i husets faste sortiment. De er alle opkaldt efter markante personligheder, der hver især har haft noget at sige om et traditionelt fastelavns-element: udklædning. I kan blandt andet sætte tænderne i en fastelavnsboller a la H. C. Andersen, med hindbærcreme, stjerneanis og citronskum. Eller i en fastelavnsbolle a la Lise Nørgaard med jordbærgele med vaniljeskum, mums! 

Emmerys

Hvonår: Fra d. 25. januar

Hvor: Over hele byen

Hop forbi en af byens Emmerys-butikker, og sæt tænderne i en klassisk fastelavnsbolle, hvor den bløde creme er indhyldet i vaskeægte mormordej. Den gammeldags fastelavnsbolle fås i 3 smagsvarianter med henholdsvis vaniljecreme med chokoladestykker, æblecreme og hindbærcreme. Mums! Fra midten af januar er de i butikkerne. 

Bodenhoff

Hvornår: Fra d. 2. januar

Hvor: Finsensvej 54, 2000 Frederiksberg, Borups Allé 126-130, 2000 Frederiksberg, Nordens Plads 7, 2000 Frederiksberg, Bellahøjvej 106, 2720 Vanløse, Matthæusgade 50, 1666 København V og Tårnbyvej 51, 2770 Kastrup

Hele 4 forskellige fastelavnsboller kan du vælge imellem hos Bodenhoff! Udover den klassiske variant er der lavet en med vaniljecreme og en med hindbærskum og skum af 60 % belgisk chokolade. Og så er der den helt ulovlige med Skildpaddecreme - den er virkelig syndig og virkelig lækker!

H.U.G Bageri

Hvornår: Fra d. 8. januar

Hvor: Øster Farimagsgade 20, 2100 København Ø

Skal årets fastelavnsboller være glutenfri uden at gå på kompromis med smag og udseende, bør I prøve dem fra H.U.G Bageri. Det glutenfri og økologiske bageri på Østerbro disker nemlig op med forskellige gammeldags fastelavnsboller, som er både lækre og sirligt pyntet. 

 

Bageriet BRØD

Hvornår: Fra d. 10. januar

Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V

Der er både gengangere og nye fastelavnsboller på hylderne hos Bageriet Brød. Sæt tænderne i en gammeldags fastelavnsbolle med med creme og chokolade eller prøv den klassiske Semlor. Som noget nyt laver bageriet nu en særlig "semlorcroissant" med madelmasse og flødeskum (billedet).

Dessertdragens kageværksted

Hvornår: Fra d. 19. januar 

Hvor: Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K

Der er liv og glade dage i det lille bageri på Sankt Peder Stræde. Et besøg er en oplevelse i sig selv, og fastelavnsbollerne er himmelske. Prøv den smørbagte fastelavnsbolle på wienerbrød, flødeskum, vaniljecreme og valgfri kompot: sveske, abrikos, hindbær eller solbær. Eller kig forbi når de holder "fastelavnsbolle-bar" d. 26. februar, hvor du kan sammensætte din egen favorit. 

Fotos: 1) Reinh van Hauen 2) Andersen Bakery 3) Villa Copenhagen 4) Hart Bageri 5) Juno the Bakery 6) Meyers 7) Lagkagehuset 8) Debbielicious 9) Cakes & Dreams 10) La Glace 11) Emmerys 12) Bodenhoff 13) H.U.G Bageri 14) Bageriet BRØD 15) Dessertdragens kageværksted