Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have! Med fastelavn lige om hjørnet, bugner byens bagerier med cremefyldte, sprøde, glasurpyntede fastelavnsboller i alle regnbuens farver, som både børn og voksne kan køre ned i spandevis. Vi giver dig her overblikket over byens 10 bedste fastelavnsboller!

Top 10

Reinh van Hauen
Andersen Bakery
Hart Bageri
Juno the Bakery
Meyers
Lagkagehuset
Bageriet Brød
Emmerys
Bodenhoff
H.U.G Bageri

Reinh van Hauen

Hvor: Gammel Kongevej 177, 1850 Frederiksberg C, Falkoner Allé 19, 2000 Frederiksberg, Store Kongensgade 45, 1264 København K og Nordre Frihavnsgade 5, 2100 København Ø

Hos Reinh van Hauen er de gået all in på fastelavnsboller, og sælger i år hele 6 forskellige varianter - den ene smukkere og lækrere end den anden! De 4 åbne bomber fås med vaniljecreme, solbærskum, karamelcreme og rabarbercreme, mens de 2 gammeldags varianter fås med creme og hindbærfyld. Vi snupper gerne en af hver!

Andersen Bakery

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Bageriet på Islands Brygge, som er kendt for sine smukke kager, håndværksbrød og økologiske råvarer, har kastet fastelavnsbollen, som vi kender den, op i luften, og kreeret en moderne og farverig udgave! De sirlige "boller" består af en croissantbund, creme, marmelade, skum og et sirligt låg, der er drysset med pulver. Fastelavnsbollen fås i 5 forskellige smagsvarianter - wauw!

Hart Bageri

Hvor: Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hos Hart Bageri gentager de successen fra sidste år med to forskellige - og yderst velsmagende - fastelavnsboller. En åben, der er lavet af croissant, vaniljecreme og solbærmarmelade, som er toppet med skum og solbærpulver. Og en lukket udgave i en briochebolle, som er fyldt med remonce, dyppet i chokoladeganache og drysset med salt. Haps, haps, haps!

Juno the Bakery

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

De seneste par år er fastelavnsbolle-trenden herhjemme gået så meget amok, at der også er blevet hentet inspiration hos vores svenske naboer! Og hos det populære Juno the Bakery på Østerbro, kan I sætte tænderne i de lækre semlas, hvor bollen fyldes med marcipan og flødeskum. Slet ikke dumt!

Meyers

Hvor: Jægersborggade 9, 2200 København N, Classensgade 33, 2100 København Ø, Amagerbrogade 48, 2300 København S og Store Kongensgade 46, 1264 København K

Der er et bredt udvalg af fastelavnsboller hos Meyers. Wienerdej-udgaven fås med både hjemmekogt æblekompot, hjemmelavet sveskemos og hindbærflødecreme, mens den gammeldags variant fås helt klassisk med remonce og creme. 

Tip! Hvis I selv vil kaste jer ud i bagningen, finder I opskriften på Meyers fastelavnsboller lige her

Lagkagehuset

Hvor: Over hele byen

Når vi taler fastelavnsboller er der igen vej udenom Lagkagehuset! De har et hav af forskellige smagsvarianter, og både åbne skum-bomber, lukkede gammeldags og de åbne med creme eller marmeladefyld. Der er kort sagt noget for enver smag, og der er ikke en finger at sætte på kvaliteten. 

Bageriet Brød

Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V

Hos Bageriet Brød er der fastelavnsboller til dig, der er til den gammeldags slags, men ikke går ned på snask! Deres gammeldags fastelavnsbolle er nemlig blød og lækker, samt propfyldt med den lækreste creme, og selvfølgelig toppet med choko og nødder. What's not to like? 

Emmerys

Hvor: Over hele byen

Hop forbi en af byens Emmerys-butikker, og sæt tænderne i en klassisk fastelavnsbolle, hvor den bløde creme er indhyldet i vaskeægte mormordej. Den gammeldags fastelavnsbolle fås i 3 smagsvarianter med henholdsvis vaniljecreme med chokoladestykker, æblecreme og hindbærcreme. Mums!

Bodenhoff

Hvor: Finsensvej 54, 2000 Frederiksberg, Borups Allé 126-130, 2000 Frederiksberg, Nordens Plads 7, 2000 Frederiksberg, Bellahøjvej 106, 2720 Vanløse, Matthæusgade 50, 1666 København V og Tårnbyvej 51, 2770 Kastrup

Hele 8 forskellige fastelavnsboller kan du vælge imellem hos Bodenhoff! Der er 5 åbne med creme og skum, en klassisk med creme, en gammeldags og en lukket med rosiner. I er næsten nødt til at prøve den helt ulovlige med Skildpaddecreme - den er virkelig syndig og virkelig lækker!

H.U.G Bageri

Hvor: Øster Farimagsgade 20, 2100 København Ø

Skal årets fastelavnsboller være glutenfri uden at gå på kompromis med smag og udseende, bør I prøve dem fra H.U.G Bageri. Det glutenfri og økologiske bageri på Østerbro disker nemlig op med forskellige gammeldags fastelavnsboller, som er både lækre og sirligt pyntet. 

 

Fotos: 1) Reinh van Hauen 2) Andersen Bakery 3) Hart Bageri 4) Juno the Bakery 5) Meyers 6) Lagkagehuset 7) Bageriet Brød 8) Emmerys 9) Bodenhoff 10) H.U.G Bageri