”Kom med koden, vi har kun 1 minut tilbage!” Det er min søn, der råber med panik i stemmen. Han har fødselsdag og det samme har mine bonustvillinger. Men lige nu er det ikke gaver, de tænker på, men på at komme ud af det lukkede rum, vi befinder os i. Vi har nemlig valgt at starte dagen hos Mystery Makers, hvor vi skal prøve at løse gåden i ”The Lab” indenfor 60 minutter.

Som at være med i en spændingsfilm

Kort fortalt er konceptet, at man bliver lukket inde i et rum, og igennem en række gåder og clues, skal man finde nøgler, der låser hemmelige skrin og skabe op. Herfra skal man finde flere nøgler eller koder og kombinere dem med tidligere fundne spor, for til sidst at finde hovednøglen, der får en sikkert ud det aflåste rum. Vi har delt os i to hold, familie mod familie og det gælder om først at finde nøglen. Rummene støder op til hinanden, og vi kan hele tiden høre vores konkurrenter skrige eller råbe, når de har løst en gåde, hvilket er højst nervepirrende, for det sidste man ønsker, er at se den anden familie låse døren op og komme hoverende ind i vores rum.

Man føler lidt man er med i i en spændingsfilm, for der er gjort rigtig meget af  rekvisitter og kulisser. Vores setting i ”The lab” er en gal videnskabsmands laboratorium, og det er meget gennemført med kolber med kemiske væsker, kitler, røntgenbilleder og ultraviolet lys. Rummene er overvåget med kameraer, så Mystery Makers gamemaster kan følge spillets gang. Hvis det ene hold er kommet langt bagud kan gamemasteren hjælpe ved at sende clues ind på en skærm. På den måde vil afgørelsen altid ligge helt tæt til sidst - spændingen er optimal.

Samler hele familien

Legen er genial til at få hele familien i spil. På hvert hold har vi deltagere fra 11 og op til 75 år. Det handler om at tænke hurtigt, nogle gange grundigt og rigtig meget om at have evnen til at arbejde sammen. Alle kan bidrage og alle er ligegodt underholdt. Og det er heri styrken ligger - og netop på en børnefødselsdag, hvor så mange generationer er samlet. Det kan nemlig være svært at finde på noget, som alle går lige meget op i, og så kan det godt blive en lang dag, hvor børnene fortrækker at være inde på værelserne med venner og søskende, mens de voksne bare sidder og snakker efter lagkage og gaver.

Mystery Makers gør op med dette og formår i en sjælden grad at ryste alle sammen og give en skønt afsæt for dagen, og som man kan snakke om længe efter.

”Kom nu mor 43 sekunder!” Det er min søn, der hepper på mig, mens jeg febrilsk indtaster den endelige kode, som er stykket sammen af de sidste 12-14 clues. Vi ber’ til, at vi har regnet rigtigt, da jeg drejer det sidste ciffer på plads på koden. Der lyder et klik, og der er den: Hovednøglen! Vi flår den ud, og sætter den i døren og smækker den op til bonusfamilien ved siden af. De kommer med et højt og ærgerligt ”Neeeej!”. Vi griner smørret uden at behøve at fortælle, at vi akkurat har vundet.

FAKTA
Mystery Room er en aktivitet, der ryster familie og venner sammen. Det er også oplagt for virksomheder, der skal lave teambuilding. Udover rummet ”The Lab”, kan man hos Mystery Makers også prøve gåderne ”The Ritual” og ”The Killing room”. Har man lyst til at prøve en udendørs gåde, kan man prøve ”Mystery Hunt”, som er en kulturskattejagt til historiske steder som fx Kronborg Slot. Anbefalet alder: 10+ år ifølge med voksen.

Læs mere om Mystery Makers her.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.