Her kan I rejse tilbage til vikingtiden og middelalderen

Tag familien med på en rejse tilbage i tiden til sværdkampe, gøglere, mjød og historisk markedsstemning. Vi guider jer til vikinge-og middelalder oplevelser i hele landet.

Foto: Michael Roldhave
28. juni 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Se kommende events og permanente oplevelser herunder.

Events og markeder

Foto: Horsens Middelalderfestival af Simon Sommer - Din Kameramand

Horsens Middelalderfestival

Glæd jer til Horsens Middelalderfestival - en spændende oplevelse for børnefamilier med et væld af aktiviteter,  såsom ridderturneringer, bueskydning og borgkampe. Festivalen byder også på autentisk mad og drikke, og børnene kan klæde sig ud som riddere og prinsesser og tage del i det sjove og lærerige middelalderliv.

Hvornår? 25.-26. august 2023

Danehof

Danehof er Danmarks autentiske middelalderfestival, og finder sted ved Nyborg Slot på Fyn. Her kan I glæde jer til ridderturnering, boder og middelalderstemning i kongebyen Nyborg!

Hvornår? 30. juni - 2. juli 2023

Vikingemarked & Tingsdage

I uge 28 afholder Sagnlandet Lejre deres faste Vikingemarked & Tingsdage. Her kan I rejse tilbage i tiden, og opleve et autentisk marked med ægte vikinge-stemning. Det fulde program følger, men hold øje med Lejres hjemmeside samt Facebook- og Instagram-profil for mere information.

Hvornår? 10.-16. juli

Moesgaard Vikingedage

Når Moesgaard Vikingedage løber af stablen, kan hele familien udforske vikingetidens autentiske liv, håndværk, handel, kamp, mad, lege, sagn og musik og på egen krop lytte, smage, dufte, prøve og føle sig igennem oplevelserne på lejrpladsen!

Hvornår? 27.-30. juli

Bork Vikingemarked

Oplev kamp, gøgl, håndværk og masser af stemning, når vikingerne igen i år indtager Bork Vikingehavn. Det vil være en stor oplevelse for både børn og voksne!

Hvornår? 11. august

Permanente oplevelser

Foto: Sagnlandet

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre ligger syv kilometer fra Roskilde, og her kan I både møde stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger. Lær også at kværne mel og bage brødkiks, sejl en tur i en stenalderbåd, skyd med bue og pil og udforsk livet for længe siden.

Hvor? Slangealleen 2, 4320 Lejre

Vikingeborgen Trelleborg

Trelleborg er en massiv fæstning fra vikingetiden beliggende ved Slagelse. Trelleborg tilbyder aktiviteter for alle aldre med vikingelege, rundvisning, spændende aktiviteter, vikingemad og masser af skøn natur.

Hvor? Trelleborg Allé 4 4200 Slagelse

Middelaldercentret

Middelaldercentret er et frilandsmuseum, oplevelses- og forsøgscenter med fokus på dansk middelalder omkring år 1400. Her kan I snildt få en hel dag til at gå med ridderturneringer, masser af aktiviteter og fortællinger.

Hvor? Ved Hamborgskoven 2, 4, 4800 Nykøbing Falster

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor hele familien kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård og bondens dyr. I kan også prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyre mm. I skoleferierne er der endnu flere aktiviteter på programmet. 

Hvor? Stangevej 1, Østerlars, 3760 Gudhjem

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum kan I prøve at være opdagelsesrejsende i Vikingetiden! Med personlige fortællinger i øret, skal I følge i hælene på vikingerne gennem røgfyldte, snævre gyder i vikingernes Aarhus, Aros. Styr jeres eget skib gennem åbent vand og bælter til Norges fjelde eller rejs til det eksotiske Konstantinopel.

Hvor? Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg

Foto: Vikingeskibsmuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby, der ligger 5 km syd for Kerteminde ved Kerteminde Fjord, vækkes vikingernes historie til live med genskabte landskaber, skibe og bygninger. Her kan I f.eks. opleve Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden, hvor den døde fyrste omkring år 925 blev gravlagt med sine heste, hunde og andet kostbart gods. Der er desuden masser af børnevenlige aktiviteter i skolernes ferier.

Hvor? Vikingevej 123, 5300 Kerteminde

Ribe Vikingecenter

Ribe Vikingecenter er et historisk oplevelsescenter med rekonstruktioner og levendegørelse af Ribe fra år 710-980. Så kom med på en rejse tilbage i tiden og mød bl.a. sortsmeden, kongens møntslager, vølven, trællen, krigeren, storbonden og gårdens dyr.

Hvor? Lustrupholm, Lustrupvej 4, 6760 Ribe

Vikingemuseet i Aarhus

Tag en tur ned af trappen til udstillingslokalet på Vikingemuseet i Aarhus - og I er i bogstaveligste forstand taget på en rejse tilbage til vikingernes by! Her kan I se de fund, som er gjort, hvor Nordea ligger i dag på Store Torv, for ca. 1000 år siden.

Hvor? Skt. Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Hop ombord på et ægte vikingeskib, oplev de originale vikingeskibe eller få en rotur på fjorden i traditionelle nordiske skibe! Vikingeskibsmuseet ligger smukt ned til Roskilde Fjord og består, foruden Vikingeskibshallen, museumsøen med bådeværft og værksteder, også af Café Knarr, der serverer Ny Nordisk Vikingemad.

Hvor? Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Foto: Vikingeskibsmuseet
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben